JAC e-JS4 – Spennende nykommer

 

JAC e-JS4 er ny for det norske markedet, men har mange års utvikling før merket ankommer Norge. JAC ble etablert i 1964 og produserer både personbiler og kommersielle kjøretøy.

 

JAC er en av verdens største produsenter av elbiler, og selger over en halv million kjøretøy i året (både elektriske og fossile kjøretøy).

 

Endelig i Norge
Denne utviklingen har ikke skjedd på egenhånd. JAC er Volkswagens partner for elektriske biler i Kina. JAC sine el-biler produseres på samme samlebånd som Volkswagen, og selges under forskjellige merkevarer på det kinesiske markedet.

 

JAC har også signert en strategisk…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

JAC e-JS4 er ny for det norske markedet, men har mange års utvikling før merket ankommer Norge. JAC ble etablert i 1964 og produserer både personbiler og kommersielle kjøretøy.

 

JAC er en av verdens største produsenter av elbiler, og selger over en halv million kjøretøy i året (både elektriske og fossile kjøretøy).

 

Endelig i Norge
Denne utviklingen har ikke skjedd på egenhånd. JAC er Volkswagens partner for elektriske biler i Kina. JAC sine el-biler produseres på samme samlebånd som Volkswagen, og selges under forskjellige merkevarer på det kinesiske markedet.

 

JAC har også signert en strategisk samarbeidsavtale med NIO, og produserer i dag alle NIO-biler på sine høyteknologiske fabrikker. JAC er også til stede i mer enn 130 land.

 

Nå er det endelig Norges tur til å bli kjent med JAC e-JS4, senere vil vi stifte bekjentskap med flere andre modeller fra JAC. Enkelte er trolig skeptisk til et nytt merke i Norge, men siden JAC er eid av den kinesiske staten, vil risiko for konkurs være minimal med garantert tilgang på deler under bilens levetid.

 

Godt tilpasset
SUV i kombinasjon med elektrisk fremdrift er høyt på ønskelisten sammen med god rekkevidde. JAC e-JS4 innehar alle tre egenskaper, inkludert 433-589 km rekkevidde (WLTP kombinert/urban). Batteripakken er på 65,7 kW, 3-faslading og varmepumpe er standard, og den kommer med fem seter.

 

På plass er også Nordic Edition utstyrspakke. Pakken inneholder LED kjøre/hovedlys, 360-graders kamera, ryggesensor, panorama soltak, oppvarmede forseter, vegansk skinninteriør, DAB+, Apple Carplay/Android auto og tonede ruter fra B-pilar.

 

Nordic Edition pakken er priset til kr 36.000, men inkludert i prisen under introduksjonen av modellen, så det er penger å spare. Med en lengde på 4,41 meter passer bilen inn i segmentet for kompakte familie SUV-er, men foreløpig uten mulighet til å bestille firehjulsdrift.

 

God plass
Det er intet problem med å finne en god førerstilling selv med en person på 1,80 i baksetet, to store voksene menn sitter godt bak hverandre uten å justere førerstol lenger frem enn ønskelig, slik det er vanlig i kompaktklassen.

 

Interiøret produseres i vegansk skinn, et ord markedsføringsavdelingen til en rekke bilmerker har begynt å bruke om kunstskinn. Betjeningen er en kombinasjon av berøringsskjerm og knapper. Man har heldigvis brukt et praktisk hjul til girvelger, enkel betjeningsløsning. Parkknappen i midten av hjulet har også en ekstra funksjon veldig mange biler mangler.

 

Parkeringsbrems aktiveres automatisk, slik at bilen ikke henger på girkassen i en bratt bakke og du unngår å bruke en ekstra knapp til parkering brems hver gang man parker. En automatisk løsning er det også ved å velge Drive, parkeringsbremsen slipper opp automatisk.

 

Lettkjørt bil
Vi legger også merke til at vår JAC e-JS4 er meget lett på rattet på parkeringsplassen. Bilen virker langt mer lettkjørt med denne løsningen i lave hastigheter og ved lukeparkering, men ute på veien blir styringen langt strammere etter hvert som hastigheten øker.

 

Understellet er satt opp for komfort. Vi merker gode lange fjærings bevegelser over fartsdumpene og ujevnheter i veien blir godt dempet. JAC e-JS4 gir deg en litt annerledes følelse på veien enn mange andre elbiler siden vekten er lav.

 

Lavt strømforbruk
En smidigere bil ved at færre kilo trekker deg ut i sving og lavere vekt å bremse ned. Det viktigste med lav vekt, er utvilsomt lavt strømforbruk. I vår JAC e-JS4 er strømforbruket oppgitt til 1,32 kWt /mil WLTP. Under kjøreturen var vårt forbruk faktisk lavere, man skal selvsagt ikke stole fullt ut på instrumentet som viser forbruk basert på 10 mil kjøredistanse, men WLTP tallene er lik for alle modeller.

 

WLTP tallene og forbruksmåling gir en indikasjon på at bilen går rimelig. Lavt strømforbruk er penger spart. Spart har man også gjort på et par detaljer: Bagasjeromsdøren lukkes manuelt istedenfor elektrisk. Helt greit for oss, man behøver ikke å vente på at elmotoren utfører jobben.

 

Vår JAC e-JS4 manglet også navigasjon på berøringsskjermen, intet savn siden mange bare bruker telefonen til navigasjon. Elton-appen på telefonen gir deg flere ladeselskap og veibeskrivelse frem i samme app, slik at du slipper alle de forskjellige betalingsløsningene. Telefonen koples enkelt til bilen med Apple CarPlay og Android Auto.

 

Konklusjon
JAC e-JS4 er en ny SUV/crossover i Norge, men med velprøvd teknologi. Kompakt utvendig, romslig innvendig med hele 433-589 km rekkevidde (WLTP kombinert/urban).Rask leveringstid trekker positivt opp samt hele 520 / 1. 050 liter bagasjerom. God støydemping medfører at slipper lite lyd inn i bilen.

 

Fakta JAC e-JS4

 • Motor: Elektrisk
 • Slagvolum: 0-liter
 • Effekt: 192 hk
 • Moment: 340 Nm
 • Gir: Automat
 • 0-100 km/t: Ikke oppgitt
 • Toppfart: 150 km/t
 • Elektrisk rekkevidde: 433 km km WLTP
 • Forbruk blandet: 1,32 kWt /mil
 • Co2 utslipp: 0 g/km
 • Egenvekt: 1. 690 kg
 • Tilhengervekt: 0 kg
 • Lengde: 4,41 m
 • Bredde: 1,80 m
 • Høyde: 1,66 m
 • Akselavstand: 2,62 m
 • Utstyrsnivå: Nordic Edition
 • Bagasjeroms volum: 520 / 1. 050 liter
 • Pris fra: Kr 389,900. –
 • Pris prøvekjørt utgave: Kr 389,900. –

 

 

JAC e-JS4 lanseres som en prisgunstig kompakt SUV, men er faktisk så romslig at den kan være familiens eneste bil.
Fronten kan minne litt om Lucid, men den modellen ligger i et helt annet prisleie…
Romslig førerplass selv med en voksen person i baksetet.
Velfungerende knapper med lang vandring slik at man kan betjene bilen med øynene på veien.
Små detaljer, men viktige i praktisk bruk. En myk kant i midtkonsollen er behagelig støtte for beinet.
Brukervennlig hjul til å velge gir, legg merke til at håndbrekket aktiveres automatisk ved å velge Park.
Automatiske LED kjøre/hovedlys er på plass.
God plass er JAC e-JS4s kjennemerke, dette gjelder også bagasjerommet som rommer 520 / 1. 050 liter.
Ekstra bagasjeromsplass finner vi under det flate bagasjeromsgulvet.
Kompakt utvendig og romlig innvendig er en god beskrivelse av JAC e-JS4.
Det er vanskelig se forskjell, men bilen er utstyrt med Vegansk skinn som er nærmest helt likt ekte skinn.
Nordic Edition pakken er inkludert i prisen og kommer med panorama glasstak.

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen