Praktisk med gedigen plass

Arvtakeren etter populære Passat er på plass i form av nye VW ID.7 Stasjonsvogn. Denne helelektriske utgaven, er faktisk 17 centimeter lengre en Passat og bygges på en ren elbilplattform. Altså: Gedigen innvendig plass.

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

All mote går i bølgedaler. Slik også med bil. På bilfronten har SUV vært populær, men med introduksjonen av VW ID.7 stasjonsvogn, får man et alternativ som virkelig vil utfordre SUV-ene med kombinasjonen god plass, lang rekkevidde, korte ladestopp og ikke minst pris.

 

Familien har her et meget godt alternativ i klassen store familiebiler. ID.7-ingeniørene har også laget en smart lasteløsning. Ved å justere bakseteryggen til «cargo-posisjon», kan bagasjeplassen økes. Det er for eksempel slik, at det er lettere å plassere en stor eske inntil seteryggen i bagasjerommet og likevel ha plass til baksetepassasjerene.

 

Høy sittestilling
Dørene er solid. De lukkes med den dumpe lyden vi er ute etter. Det vitner om kvalitet og god lyddempning.

Fra førersetet legger vi merke til tilt som hever sitteputen i forkant. Perfekt for de over gjennomsnittshøyden som ønsker støtte for undersiden av beinet helt fram på den uttrekkbare sitteputen.

 

Mange SUV-tilhengere argumenterer med at biltypen er enkel å komme inn og ut av på grunn av sin høyreiste konstruksjon. I praksis er det faktisk ikke stor forskjell mellom biltypene når vi er over på en stor bil som VW ID.7 stasjonsvogn. Det er nemlig meget enkel inn- og utstigning, samt høy sittestilling med god oversikt over kjørebanen.

 

Komfort på landeveien
Ved å velge VW ID.7 stasjonsvogn, har man utmerket sittekomfort både til fører- og baksetepassasjerer, samt følelsen av å kjøre en bil som ligger meget godt på veien.

Bilmodellen har også bagasjeromskapasitet samt særnorske løsninger som god tilhengervekt og skiluke.

Vanligvis vil batteriene i gulvet medføre et høyt gulv, hvor de langbeinte får «kne opp mot haken» i sittestilling, men i VW ID.7 Stasjonsvogn er det plass til en brønn i gulvet og ikke minst en høy sittepute for riktig sittestilling i baksetet.

 

Landeveiscruiser
På motorvei merker man god støydemping som tidligere dørtest indikerte. Lyd utenfra blir effektivt dempet. Bilen oppleves lite påvirket av sidevind på motorveien og stabil i høyhastighetssvinger takket være lang akselavstand.

Dette er en herlig landeveiscruiser, som «svelger» mil etter mil med inntil 686 km rekkevidde avhengig av modell. Har man behov for hurtiglading går dette raskt. Ladetid DC-lading (10-80 prosent) på 28 minutter. VW ID.7 har også mulighet for forvarming av batteriet, noe som kan aktiveres både gjennom navigasjonen og manuelt via en knapp i bilens meny-system. Dermed svinger man inn på ladestasjonen med riktig batteritemperatur og bilen tar imot maksimal ladestrøm.

 

Rask teknologi
Alt er ganske stort på denne bilen. Her finnes Head-up display med meget oversiktlig informasjon, slik at man ikke behøver å flytte blikket fra kjørebanen. Informasjon om fart, skilting, gjenstående rekkevidde, forbruk og andre relevante opplysninger, er direkte synlig i frontruta.

Det er riktignok et par ønsker på betjeningssiden; knapp til å bytte kjøreprogram på rattet er savnet, samt knapp til å deaktivere filholderassistent uten å gå via bilens berøringsskjerm. Sistnevnte er en del av Digitial Cockpit i ID.7 stasjonsvogn.

 

Artig spill-sak
På den 38 centimeter store (15-tommer) store infotainmentskjermen, har du enkel tilgang til de viktigste funksjonene. Det er morsomt å justere dysene til klimaanlegget via den store infotainment-skjermen.

En annen artig sak, er In-Car-appen «Spill». Da går ladepausene raskt unna. Du kan velge blant ulike spill klassikere i 1990-tallsstil for å få tiden til å gå. Du kan blant annet spille kabal, sjakk og bilspillet «VW Go».

 

ID.7 GTX stasjonsvogn kampanje

Mange venter på GTX-utgaven av ID.7 stasjonsvogn. Denne modellen med firehjulstrekk ankommer snart og er klar for bestilling. Egentlig har man ikke behov for mer kraft enn vår demobil på 287 hester i kombinasjon med bakhjulstrekk, som vi foretrekker på elbiler med kraftig elmotor.

En del ønsker 4×4-utgaven med 340 hk. Importøren har derfor sydd samen en GTX-utgave utstyrsmessig godt tilpasset det norske markedet til k.r 599.900, -.

 

Konklusjon
Den praktiske stasjonsvognen er tilbake, ikke Passat denne gang men en helelektrisk ID.7 som vil ta opp kampen med SUV-segmentet. Kombinasjonen gedigen plass, lang rekkevidde og ikke minst personbil egenskaper på veien gjør bilen til en milsluker av rang. Velg mellom bakhjulstrekk eller GTX-utgaven med 4×4 samt forskjellige utstyrsnivåer.

 

Fakta VW ID.7 Stasjonsvogn

  • Motor: Elektrisk
  • Slagvolum: 0-liter
  • Effekt: 286 hk
  • Moment: 545 Nm
  • Gir: Automat
  • 0-100 km/t: 6,7 sekunder
  • Toppfart: 180 km/t
  • Elektrisk rekkevidde: 585 km WLTP
  • Forbruk blandet: 1,49 kWt /mil
  • Co2 utslipp: 0 g/km
  • Egenvekt: 2.339 kg
  • Tilhengervekt: 1.000 kg
  • Lengde: 4,96 m
  • Bredde: 1,86 m
  • Høyde: 1,55 m
  • Akselavstand: 2,97 m
  • Utstyrsnivå: Exclusiv
  • Bagasjeroms volum: 605 /1.734 liter
  • Pris fra: Kr 554,995. –
  • Pris prøvekjørt utgave: Kr 634,120. –

 

Med lengde på 4,96 meter har romslige ID.7 nærmest ingen konkurrenter i markedet for meget store stasjonsvogner.
Seneste generasjon Dynamiske LED-Matrix frontlykter med velkomstlys og allværslys er på plass på vår utgave.  LED-Matrix-teknologien med Dynamisk Lysassistent gjør at du kan kjøre med fjernlyset på hele tiden, uten å blende andre trafikanter.⁠
Gode seter er viktig, med setetrekk i perforert Artvelour/microfleece har man god friksjon slik at man ikke sklir i svingete partier, men undertegnede setter mest pris på tilt i setets forkant sammen med uttrekkbar sittepute.
Usedvanlige god plass i baksetet takket være lang akselavstand og en plattform hvor bilens lengde utnyttes maksimalt.
Undertegnede tar plass bak seg selv og har så lang avstand fram til seteryggen i forsetet.
Den særnorske skiluka er selvsagt på plass.
Et ekstra oppbevaringsrom åpenbarer seg under det flate gulvet i bagasjerommet.
På sidene av bagasjerommet er det en smart løsning til å plassere handleposen.
Knapper til å felle ned seteryggen fra bagasjerommet er også praktisk, knappen til å felle ut hengerfestet finnes samme sted.
Hengervekten er oppgitt til 1000 kg.
Vår demobil rullet på 20 Tomms felger, større felger, kortere WLTP-rekkevidde er tommelfingerregelen.
Vi har gjentatte ganger skrevet om liter i bagasjerommet kontra praktisk innlasting av en eske eller tilsvarende. Ved å justere bakseteryggen til «cargo-posisjon» kan bagasjeplassen økes til 605 liter og man får bedre plass til den omtalte esken, samtidig sitter man godt i baksetet, bildet viser hvordan denne løsningen retter opp bakseteryggen.
De med behov for stor bagasjeplass har selvsagt en god grunn til å velge stasjonsvogn.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen