Trives med bil

 

 

Brede Berg ruslet rundt i salgshallen hos Bertel O. Steen Fredrikstad. Det var fredag 13. mars i 2020. Norge var i ferd med å bli lukket, stengt ned. Bruktbilsjefen var litt engstelig. Et halvt år etter har han «tatt seg inn», coronaen er her, men kundene har kommet tilbake. I noen måneder nå har bruktbilsalget «eksplodert».

 

 

-Ja, jeg husker godt beskjedene som kom på rekke og rad. Vi skulle tilpasse oss, og i løpet av kort forsvant kundene. Det var noen rare dager og uker, men så snudde det etter påske -og vi har solgt mer…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

 

Brede Berg ruslet rundt i salgshallen hos Bertel O. Steen Fredrikstad. Det var fredag 13. mars i 2020. Norge var i ferd med å bli lukket, stengt ned. Bruktbilsjefen var litt engstelig. Et halvt år etter har han «tatt seg inn», coronaen er her, men kundene har kommet tilbake. I noen måneder nå har bruktbilsalget «eksplodert».

 

 

-Ja, jeg husker godt beskjedene som kom på rekke og rad. Vi skulle tilpasse oss, og i løpet av kort forsvant kundene. Det var noen rare dager og uker, men så snudde det etter påske -og vi har solgt mer bruktbil enn jeg kan huske denne våren og sommeren. Det tok seg opp til de grader, forteller bruktbilsjefen.

 

 

11 år hos BOS
Brede Berg har jobbet hos Bertel O. Steen i 11 år, en arbeidsplass han håper å være på i mange år fremover. Han trives, og butikken går bra. Det har skjedd mye og forandringene har vært store gjennom årene, men aldri har det slått ut som da pandemien kom på besøk.

-Nei, dette har vært noen merkelige måneder. Mange har trolig valgt å kjøpe en god bruktbil for å reise på Norgesferie i år. Pandemien har nok også gjort noe med tankene våre om fremtiden. Flere venter kanskje med de heftigste nybilinvesteringene og mange må ha to biler for å komme på jobben uten å bruke buss eller tog i disse tider. Det ble uansett ikke den stille sommeren jeg trodde det ville bli i noen dager i mars.

 

Brede Berg startet som biltakstmann i 1995 og fikk sin første selgerjobb året etter. Tidligere jobbet han også på bilverksted.

 

 

Trives med bil
-Bil er det jeg kan og trives med. Også på fritiden. Har to eldre biler i garasjen min hjemme, som jeg steller med og holder vedlike. Og jeg elsker å kjøre bil. Da jeg bor i Hobøl, blir det 40 minutter hver vei til jobben her. Det er bare koselig. Feriene tilbringer samboeren min og jeg gjerne på reise med bil. Vi har vært på den franske rivieraen og ved Comosjøen i Italia, og dit har vi kjørt. Har man mer enn en ukes ferie, og tar bilen, oppleves mye underveis. Vi har forflyttet oss med passe lange dagsetapper og funnet nye byer og steder, den ene plassen vakrere enn den andre. I år ble det ikke noe reise utenlands, men vi har vært i Rogaland og besøkt familien til samboeren min. Det er flott og pent i Norge også, slår Brede fast.

 

 

Sykkel
Når han ikke selger bil eller ordner med sine egne på hjemmebane, liker Brede å trene. Det kan bli flere sykkelturer enten i Hobøl-området eller på fjellet. Eller så tar han en tur på treningssenteret.

 

Vel, sommeren er over. Hos Bertel O. Steen forbereder bruktbilsjefen seg på en hektisk høst. For det er ikke noe som tilsier at bruktbilsalget skal reduseres. Nå gjelder det å få inn nok med gode biler.

 

 

Nye tider
-Vi rår jo over hele katalogen til Bertel O. Steen i Norge. Ofte finner vi biler der som en kunde er interessert i og som vi ikke har inne i Fredrikstad, og omvendt. Biler fra oss får gjerne nye eiere på Sørlandet eller nordover, og i dag er det også vanlig å levere bilen direkte hjem til kunden.

 

-Ellers er finn.no «bilbibelen» i dag. Folk som skal ha seg bil, starter gjerne med å kikke her, og det hender at jeg sitter sammen med kunden og finner bil. Tidligere kom gjerne kone og mann på besøk til salgshallen for å vurdere og få informasjon om de bilene som var til salgs. Nå er de aller fleste oppdatert. Kundene leser seg opp, og vet hva de vil ha. Da gjelder det for oss å ligge hakket over eller foran, slik at vi kan hjelpe. Da oppstår gjerne tillit, og tillit er et av de viktigste verktøyene vi har som bilselgere. Og det er jo veldig morsomt og givende å selge en god bruktbil til en kunde, som blir fornøyd og kommer igjen. Det skal bli spennende å jobbe med bilsalg fremover. For ting skjer raskt. Hvem hadde trodd at el-bil ville bli en stor del av hverdagen for bare noen år siden, for eksempel.

 

-Hos oss har det for øvrig også vært et utrolig bra nybilsalg de seneste månedene. Peugeot har kommet med elbilene 208 og 2008, og Mercedes med sin nye elbil EQC. Innovative el-biler som er etterspurt. Jo, det er ganske hyggelig å jobbe hos BOS i Fredrikstad for tiden, humrer Brede Berg.

 

 

Brede Berg

  • Alder: 49 år
  • Stilling: Bruktbilsjef hos Bertel O. Steen Fredrikstad
  • Bor: Hobøl
  • Sivilstatus: Samboer
  • Fritid: Sykling, vedlikehold av to staslige biler

 

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen