Premiere i Genève: Ny Passat

• Passat GTE får elektrisk rekkevidde på ca. 55 km målt etter WLTP (ca. 70 km etter NEDC). • Stor teknisk oppdatering som viser vei for kommende modeller. • Ny generasjon infotainmentsystem med integrert SIM-kort og nye online-tjenester. • Delvis autonom kjøring, fra stillestående til motorveisfart (opptil 210 km/h).

 

Verdens mest solgte mellomklassebil vil bryte en magisk grense til våren, og en ting er sikkert: Passat nr. 30 million vil være av en betydelig videreutvikling av generasjon 8. En stor, teknisk oppgradering gir en ny Passat som har de siste innovasjonene til Volkswagen på plass.

«Travel…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

• Passat GTE får elektrisk rekkevidde på ca. 55 km målt etter WLTP (ca. 70 km etter NEDC). • Stor teknisk oppdatering som viser vei for kommende modeller. • Ny generasjon infotainmentsystem med integrert SIM-kort og nye online-tjenester. • Delvis autonom kjøring, fra stillestående til motorveisfart (opptil 210 km/h).

 

Verdens mest solgte mellomklassebil vil bryte en magisk grense til våren, og en ting er sikkert: Passat nr. 30 million vil være av en betydelig videreutvikling av generasjon 8. En stor, teknisk oppgradering gir en ny Passat som har de siste innovasjonene til Volkswagen på plass.

«Travel Assist» får verdenspremiere i Passat. Som første Volkswagen blir Passat utstyrt med «IQ.DRIVE», et system som gjør det mulig å kjøre delvis autonomt i alle ønskelige hastigheter – helt fra stillestående og opptil 210 km/h. En viktig del av «Travel Assist» er et kapasitivt ratt (også det før første gang i en Volkswagen). Rattet registrerer førerens berøringer, og utgjør dermed et interaktivt grensesnitt med førerstøttesystemene.

Nye Passat får viktige sikkerhetsoppgraderinger som «Emergency Steering Assist», som bruker bremseinngrep til økt sikkerhet ved en unnamanøver, og «IQ.LIGHT» – interaktive LED-matrix-lyskastere som gjør natt til dag. Dette er en innovativ lysteknologi som tidligere bare har vært mulig å levere i Touareg, som nå blir standard på alle utgaver av Passat i Norge.

Parallelt med introduksjonen av den nye Passat, introduseres den tredje generasjon av det modulære infotainmentsystemet (MIB3). Det inneholder «App Connect» – et grensesnitt for integrering av smarttelefonapper, for første gang hos Volkswagen også med mulighet for trådløs tilkopling av «Apple CarPlay».

Om ønskelig, er nye Passat alltid online, siden et integrert SIM-kort er standard. Det gir tilgang til en forbedret navigasjonstjeneste med sanntidsoppdateringer, musikkstrømmetjenester, Internett-radio, en naturlig (online-basert) stemmestyringsfunksjon, og sømløs tilknytning til online-tjenester fra «Volkswagen We».

I tillegg vil det bli mulig å ta med seg bilens innstillinger via en kommende skytjeneste, og smartelefoner vil kunne brukes som «Mobile Key» for åpning og start av nye Passat.

MIB3-systemet får også en ny «Digital Cockpit», en konsekvent videreutvikling av forgjengerens «Active Info Display». «Digital Cockpit» har tre forskjellige display-konfigurasjoner, som føreren kan velge mellom med et tastetrykk på multifunksjonsrattet.

Nye Passat GTE får betydelig oppgradert elektrisk rekkevidde, med 55 km målt etter WLTP (70 km etter NEDC)*, samtidig som systemeffekten på 160 kW/ 218 hk gir kombinasjonen av elektromotor og turbobensin komfortable langtursressurser.

Nye Passat GTE tilfredsstiller allerede de kommende Euro 6d-utslippskravene (gjeldende fra 2021), mens alle andre TSI- og TDI-motorer tilfredsstiller Euro 6d-TEMP. Alle bensin- og dieselmotorer er utstyrt med partikkelfilter.

En studie av nye Volkswagen Passat vises på bilutstillingen i Genève, og den oppgraderte modellen kan bestilles fra mai måned. Nye Passat har lansering i Norge i slutten av september.

*Rekkevidde, forbruks- og utslippstall er prognoseverdier.

Artikkelen fortsetter under annonsen