Mange vil ha tidsriktige skilt på bilene

 

Mange eiere av klassiske veteranbiler og amerikanere vil ha tidsriktige skilt på bilene sine. På Torp, litt anonymt beliggende på Gamle Torp bruk, finner vi en som kan skilt, og som lever av å levere skilt til både det ene og det andre.

 

 

Trond Andersen driver Skilthandleriet, og har kunder fra hele landet. Ryktene sprer seg raskt, spesielt i bilmiljøer om at det er en «skiltmann» på Torp. Skilthandleriet AS lager og selger pregede skilt til blant annet veterankjøretøy.

 

Trond hadde 17 års erfaring fra AS Skiltfabrikken, da han i 2015 overtok en del av produksjonsutstyret,…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Mange eiere av klassiske veteranbiler og amerikanere vil ha tidsriktige skilt på bilene sine. På Torp, litt anonymt beliggende på Gamle Torp bruk, finner vi en som kan skilt, og som lever av å levere skilt til både det ene og det andre.

 

 

Trond Andersen driver Skilthandleriet, og har kunder fra hele landet. Ryktene sprer seg raskt, spesielt i bilmiljøer om at det er en «skiltmann» på Torp. Skilthandleriet AS lager og selger pregede skilt til blant annet veterankjøretøy.

 

Trond hadde 17 års erfaring fra AS Skiltfabrikken, da han i 2015 overtok en del av produksjonsutstyret, og startet Skilthandleriet AS.

 

 

Høy kvalitet
-Det går mye i kjennemerker for bil. Her preges disse i eloksert aluminium av høy kvalitet til veterankjøretøy og tidsriktige kjennemerker til kjøretøy fra 1971 til 1990. Men jeg lager også parkeringsskilt, bryggeskilt, nummerskilt, skilt til sykkelstativer, husnummer-skilt, og mye annet.

 

Det er flest private kunder, men også foreninger, borettslag og bedrifter, forteller Trond Andersen.

 

 

Når man trer inn i det aller helligste bak den grønne døra hos Trond, åpenbarer det seg et verksted med verktøy og «produksjonslinjer» av eldre dato.

 

 

Originalt
-Verktøy og produksjon er den samme som på begynnelsen av 1940-tallet. Skal man prege skilt og gi dem et anstrøk av «gamle dager» må vi bruke riktige skilt, ha de rette skrifttypene , og gjøre det så originalt som mulig. Her klippes plater, tall og bokstaver preges i stansemaskinen, før bokstaver og tall påføres den rette malingen.

 

 

Forekommer feil
-Jeg har fått en god del rutine opp gjennom årene, men dessverre er det fullt mulig å gjøre feil i dette arbeidet. Holder jeg ikke tunga rett i munnen under arbeidets gang, og mister konsentrasjonen, er det fort gjort å kludre det til, og da er den ingen rettetast. Må bare starte på nytt igjen. Ekstra ille er det når det er et stort skilt med mye tekst, og siste bokstav blir feil preget, forteller Trond med et smil.

 

 

Moro med scooter
Er det en stille stund i verkstedet, hender det at Trond tar frem litt verktøy og mekker på en av sine to scootere, som befinner seg i lokalene.
-Det er godt å tenke på noe annet enn skilt inne i mellom. Jeg har alltid hatt sans for scootere, spesielt Vespa – og nå har jeg en skikkelig veteran her fra 1965. Store muligheter for at jeg kan få den til å putre og gå igjen.

 

 

-Jeg ser ikke så mange mennesker i løpet av dagen. Tar en prat og en kopp kaffe med naboen her, og så kommer det jo noen hyggelige kunder innom, forteller Trond Andersen, som bor i Oslo – har hytte i Ullerøy og som har åpent i verkstedet to, tre dager i uka.

 

 

-Det er bare å ringe på forhånd eller sende mail. Jeg kan love rask levering og personlig service, sier Trond Andersen.

 

I lokalene til Skilthandleriet har Trond Andersen alt han trenger for å lage flotte skilt av ulike sorter.

 

Det blir litt mekking på en eldre Vespa inne i mellom skiltjobbingen for Trond.

 

Trond Andersen på plass foran maskinen med skilt som skal preges. Utstyret fungerer utmerket, selv om det har noen år på nakken.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen