Møt Volkswagen T-Roc R

Med 300 hk og 400 Nm dreiemoment, forener T-Roc R en moderne livsstil med racing. En nær produksjonsklar studie får verdenspremiere på bilutstillingen i Genève 5. – 17 mars.

Allerede nøkkelen med R-logo signaliserer at dette er en spesiell bil. Når du åpner døra, faller blikket på inngangslister  i rustfritt stål, også de med R-inskripsjon. Du setter deg i seter med brodert R-logo, holder i ett eget multifunksjons sportsratt, og betjener pedaler i rustfritt stål.

Siden 2010 har R vært kjennemerket på Volkswagens mest eksklusive og racinginspirerte modeller. Nå vil en R-utgave også toppe modellutvalget av den populære crossoveren T-Roc.

Spesifikt,…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med 300 hk og 400 Nm dreiemoment, forener T-Roc R en moderne livsstil med racing. En nær produksjonsklar studie får verdenspremiere på bilutstillingen i Genève 5. – 17 mars.

Allerede nøkkelen med R-logo signaliserer at dette er en spesiell bil. Når du åpner døra, faller blikket på inngangslister  i rustfritt stål, også de med R-inskripsjon. Du setter deg i seter med brodert R-logo, holder i ett eget multifunksjons sportsratt, og betjener pedaler i rustfritt stål.

Siden 2010 har R vært kjennemerket på Volkswagens mest eksklusive og racinginspirerte modeller. Nå vil en R-utgave også toppe modellutvalget av den populære crossoveren T-Roc.

Spesifikt, distinkt R-design

Utvendig kjenner du T-Roc R på den markante fronten, med en nedre grill som løper i hele bilens bredde. Vertikale kjørelys markerer avslutningen på de store luftinntakene.

Bak sladrer støtfangeren med ekstra luftriller, R-diffusor i kontrastfarge og to doble avgassrør om ambisjonene. Sidespeilene er i matt Chromeoptikk, og takspoileren er en egen R-versjon. I tillegg vil kjennere raskt legge merke til R-symbolene i grillen foran, på sidene og på bakluka.

Nye T-Roc R er utviklet og testet av VoIkswagen R, blant annet på legendariske Nürburgring Nordschleife. Ingeniørene har også dratt nytte av ekspertisen til vår egen Petter Solberg, verdensmester både i rally og rallycross, og Volkswagens fabrikkfører Benjamin Leuchter.

Ytelser for gate og bane

Volkswagens TSI-teknologi gir en kraftpakke med 300 hk og 400 Nm dreiemoment fra 2,0 liter slagvolum. 4MOTION firehjulsdrift og syvtrinns DSG-dobbelclutchgirkasse blir standard, noe som sørger for en suveren akselerasjon, uten kraftavbrudd.

Fra stillestående spurter T-Roc R til 100 km/h på 4,9 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/h.

Et senket sportsunderstell, og ikke minst progressiv styring som standard, gir svært sportslige kjøreegenskaper. 17-tommers bremser med R-logo, som tidligere bare har vært tilgjengelig på Golf R Performance, sørger for effektiv fartsreduksjon.

Race Modus

I tillegg til de vante kjøreprogrammene, vil T-Roc R ha et eget Race Modus. Da tillater det elektroniske stabilitetsprogrammet (ESC) svært dynamisk kjøring i veigrepets grenseland. For de helt store dynamiske utskeielsene, kan ESC slåes av. I tillegg finner du også Launch Control i T-Roc R, for maksimal utnyttelse av tilgjengelig veigrep ved start.

Volkswagen R er et 100% heleid datterselskap av Volkswagen AG. Bokstaven R har stått for Racing siden den første modellen, Golf R32, og utrykker en tett tilknytning til motorsport.

Artikkelen fortsetter under annonsen