Bil fra en annen verden

I over 25 år har BMW Individual Manufaktur levert individuelle detaljer i materialer fra øverste hylle til en rekke BMW-modeller. Med BMW Individual M850i «Night Sky» legges lista høyere enn noen gang – med et utenomjordisk element.

I tillegg til å ha utviklet særegne lakkfarger, skinninteriør og detaljer, spesielle interiør- og innstegslister, felger og annet til en rekke BMW-modeller, har det gjennom tidene også kommet en rekke spesialmodeller og helt ekstraordinære biler ut fra BMW Individual Manufaktur sine lokaler i Garching, Tyskland.

Med BMW Individual M850i «Night Sky» løftes eksklusiviteten til nye høyder, bokstavelig talt. Girspaken, start/stopp-knappen, iDrive-kontrollen, innstegslistene og overflatepanelene…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I over 25 år har BMW Individual Manufaktur levert individuelle detaljer i materialer fra øverste hylle til en rekke BMW-modeller. Med BMW Individual M850i «Night Sky» legges lista høyere enn noen gang – med et utenomjordisk element.

I tillegg til å ha utviklet særegne lakkfarger, skinninteriør og detaljer, spesielle interiør- og innstegslister, felger og annet til en rekke BMW-modeller, har det gjennom tidene også kommet en rekke spesialmodeller og helt ekstraordinære biler ut fra BMW Individual Manufaktur sine lokaler i Garching, Tyskland.

Med BMW Individual M850i «Night Sky» løftes eksklusiviteten til nye høyder, bokstavelig talt. Girspaken, start/stopp-knappen, iDrive-kontrollen, innstegslistene og overflatepanelene i midtkonsollen er alle dekorert med meteoritt. Materialet er hentet fra meteoritten «Muonionalusta» som ble funnet i Sverige i 1906. Fra den 240 kg tunge meteoritten har BMW Individual Manufaktur brukt ca. 600 gram av mineralene til utsmykkingen av detaljene i «Night Sky».

Det er kun produsert én eneste BMW Individual M850i «Night Sky» og den er tatt frem som et utstillingsvindu for både nye materialtyper og ny produkjonsteknikk. Det er derfor heller ikke satt en prislapp på bilen, men en BMW M850i Coupé xDrive har en startpris på 1 763 800 kroner. Da uten meteroritt-detaljer, men med den samme V8-motoren på 530 hk som tar bilen fra 0-100 km/t på 3,7 sekunder.

I tillegg til de unike meteoritt-detaljene, kjennetegnes «Night Sky» også av den særegne lakken og en rekke andre spesielle elementer. To lag med ulike lakkfarger og tre lag klarlakk med ulike pigmentstørrelser skaper en helt spesiell dybdefølelse. Per nå tilbys ikke denne lakkfinishen for andre biler, men det jobbes med en lakk som ligger tett opptil og som vil ha tilsvarende effekt. Det samme gjelder den spesielle sølvfargen i deler av skinninteriøret. De mange små LED-lysene i midtarmlenet gir også en spesiell effekt i bilens cockpit.

Det særegne mønsteret som går igjen i både interiøret og i flere eksteriørdetaljer er heller ingen tilfeldighet. Fysikerne blant oss vil kjenne det igjen som «Widmanstätten», oppkalt etter den østeriske vitenskapsmannen Alois von Beckh Widmanstätten som oppdaget fenomenet tidlig på 1900-tallet. Mønsteret kommer frem når en metallegering nedkjøles i en ekstremt langsom prosess, en prosess som ikke lar seg gjennskape naturlig her på jorden. Ekspertisen hos BMW Individual Manufaktur har 3D-printet eksteriørdelene for å gjenskape effekten på de ulike detaljene.

Også bremseskivene og bremsekalipperne skiller seg ut fra de serieproduserte bilene, men både mønstrede bremseskiver og individuelle bremsekallippere er allikevel noe som vurderes for serieproduksjon. Med 3D-printing åpner det seg en rekke muligheter for nye skreddersydde detaljer.

– BMW Individual har et godt fotfeste blant våre mest entusiastiske kunder som verdsetter skreddersømmen og eksklusiviteten vi kan tilby. Vi leverer biler til norske kunder både med det lille ekstra og med ekstra mye av det lille ekstra, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby hos BMW Group Norge.

De første helt nye BMW 8-serie Coupé-ene har allerede ankommet landet. Til våren følger helt nye BMW 8-serie Cabriolet og senere i år kommer firedørsversjonen 8-serie Gran Coupé. BMW Individual M850i «Night Sky» vil bli vist frem for publikum senere i år. For de som vil leke seg med farger og fantasi, anbefales BMW Individual sin konfigurator.

Artikkelen fortsetter under annonsen