Under halvparten skifter dekkene sine selv

En undersøkelse utført av Dekkmann viser at under halvparten av de spurte skifter dekkene sine selv. Flere og flere går over til dekkhotell.

Det nærmer seg dekkskiftesesong, og en undersøkelse utført av Infact på vegne av Dekkmann nylig viser at 41,2 prosent av de spurte skifter dekkene sine selv. Et representativt utvalg bestående av over 1000 personer fra begge kjønn, i alle aldersgrupper og fra hele landet ble spurt. Forutsetningen var at de eier egen bil.

Av de som ikke skifter dekk selv svarte 16,2 prosent at partneren gjør det, 6,7 prosent svarte andre, mens 34,1 prosent…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En undersøkelse utført av Dekkmann viser at under halvparten av de spurte skifter dekkene sine selv. Flere og flere går over til dekkhotell.

Det nærmer seg dekkskiftesesong, og en undersøkelse utført av Infact på vegne av Dekkmann nylig viser at 41,2 prosent av de spurte skifter dekkene sine selv. Et representativt utvalg bestående av over 1000 personer fra begge kjønn, i alle aldersgrupper og fra hele landet ble spurt. Forutsetningen var at de eier egen bil.

Av de som ikke skifter dekk selv svarte 16,2 prosent at partneren gjør det, 6,7 prosent svarte andre, mens 34,1 prosent svarte verksted eller dekkhotell. 1 prosent visste ikke, og kun 0,8 prosent svarte at de ikke hadde skiftet dekk siste år.

Blant kvinner var det kun 12,1 prosent som svarte at de hadde skiftet dekk selv det siste året. 34,9 prosent av kvinnene svarte at partner hadde byttet dekk, mens 40 prosent hadde brukt verksted eller dekkhotell. I aldersgruppen 65+ svarte hele 46,5 prosent av de hadde skiftet dekk på verksted/dekkhotell, mens bare 25,2 prosent skiftet dekkene sine selv.

– Vi ser at flere og flere benytter seg av profesjonelle verksteder og dekkhotell. Da vi gjennomførte en liknende undersøkelse for fem år siden svarte 25 prosent at de fikk profesjonelle til å gjøre dekkskiftet for seg, og nå er vi på nesten 35 prosent, sier produktsjef i Dekkmann, Torleiv Dalen Haukenes.

Jekker på seg knekk
Dekkmann er en av flere aktører som tilbyr både dekkskift og oppbevaring av dekkene på et dekkhotell, og de opplever at pågangen er økende.

– Det virker som det er en trend i det norske samfunnet å kjøpe seg tjenester som man tidligere gjorde selv. Dette gjelder alt fra å vaske hjemme til å skifte dekk. Med en økende urbanisering er det også flere som ikke har plass til å oppbevare dekkene sine hjemme, og derfor velger et dekkhotell. Vi tror andelen som bruker dekkhotell bare vil øke, sier Haukenes.

Hvis man setter bort dekkskiftet til profesjonelle, har man allerede betalt omtrent halvparten av hva det koster å få oppbevart dekkene på et dekkhotell. Da får man i tillegg dekkene vasket, kontrollert, batteriene på TPMS-ventilen blir byttet ved kontroll og man kan også få hjulene balansert.

– Et annet viktig argument for mange er at man slipper å bære på dekkene selv, rett og slett. Dekk blir større og større, og mange synes det er tungt å bære på dekkene selv. Få husker å varme opp før de gyver løs på dekkskiftet.

For noen år siden var Dekkmann i kontakt med Norsk Kiropraktorforening, som kunne bekrefte at de fikk en markant økning i henvendelser under dekkskiftesesongen.

– Den typiske skaden er akutt kink i ryggen, sa kiropraktor Martin Herneblad-Due til Avisenes Nyhetsbyrå den gangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen