Rallyruth med lidenskap for jobben

Yngve Abelsen er i gang med å reparere denne VW campingbilen fra 1978.
Yngve Abelsen er i gang med å reparere denne VW campingbilen fra 1978.

 

Tekst og foto: Øivind Karlsen

 

Med begeistring og lidenskap er Yngve og Ruth Abelsen i ferd med å bygge opp et verksted med fokus først og fremst på veteranbiler. Med det klingende navnet Rallyruth Veteranservice AS er de i full sving i Vålerveien i Moss.

 

Det vil si -det er Yngve som til daglig arbeider på verkstedet. Ruth ordner logistikken, og sørger for at sosiale medier får sitt av det som skjer med veteranbiler og veterantreff landet rundt. For det er interessen for veteranbiler…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Yngve Abelsen er i gang med å reparere denne VW campingbilen fra 1978.

 

Tekst og foto: Øivind Karlsen

 

Med begeistring og lidenskap er Yngve og Ruth Abelsen i ferd med å bygge opp et verksted med fokus først og fremst på veteranbiler. Med det klingende navnet Rallyruth Veteranservice AS er de i full sving i Vålerveien i Moss.

 

Det vil si -det er Yngve som til daglig arbeider på verkstedet. Ruth ordner logistikken, og sørger for at sosiale medier får sitt av det som skjer med veteranbiler og veterantreff landet rundt. For det er interessen for veteranbiler som har ført til at ekteparet ville satse på et slik verksted.

 

Det manglet et tilbud

-Vi har snakket med folk gjennom mange år, og kunnet konkludere med at det manglet et tilbud i markedet for veteranbiler. Flere og flere får interesse for gamle biler, men mange har ikke kunnskap nok til å kunne reparere og vedlikeholde klenodiene sine. Her har vi mer enn 30 års erfaring med gamle kjøretøy og kan bistå med det meste. Vi tar også på oss reparasjoner og gjerne lakkering av campingvogner, hengere og båter, og kan også fikse nyere biler enn 30 år. Her ordner vi motor og drivverk, sveiser, sandblåser/glassblåser og retter opp. Har du noe annet gammelt enn kjøretøy kan det hende vi kan hjelpe til der og, sier Yngve Abelsen.

 

Yngve er alene i verkstedet. Her står han i kundemottaket, der han og kona har hengt opp bilder av amerikanere blant annet.

 

 

Mange biltreff

Yngve og Ruth traff hverandre i 2007, og fant raskt tonen. Interessen for gamle biler, spesielt amerikanere, hadde begge -og etter at de ble sammen og giftet seg har de vært å se på mange biltreff rundt om -nærmest overalt.

 

-Et år besøkte vi 99 treff på en sesong, og Ruth og jeg har virkelig fartet mye -også i USA. Vi kjøpte blant annet en gammel campingvogn som ble pusset opp og lakkert i samme farger som bilen. Vogna har vi hatt med oss på mange treff, og både bil og vogn blir lagt merke til. Ruth er flink til å fotografere og forevige veteranbiler, og legger ut nye bilder av gamle biler hele tiden. Du skal ha god tid for å pløye gjennom alle bildene som ligger ute på www.rallyruth.com. Veldig populær hjemmeside for de som vil følge med på biltreff i Norge. Facebook brukes også flittig til alt som har med bil å gjøre.

 

Forespørsler

-Veteranbiler ligger vårt hjerte nærmest, og siden oppstart i fjor høst har det kommet bra med forespørsler. Jeg har allerede jobber på vent -men pågangen blir nok enda større någger ut nye bilder av gamle bildilerpede.den hjelpen som trengs, fastslår Yngve Abelsen, som har bakgrunn fra lastebilverksted o når våren nærmer seg, og doningene skal frem i lyset igjen. Hos Rallyruth Veteranservice kan man få den hjelpen som trengs, fastslår Yngve Abelsen, som blant annet har bakgrunn fra plate/lakkering/lastebil -verksted og med ombygging av biler for bevegelseshemmede.

 

-Jeg gikk i lære gjennom hele oppveksten hos en meget dyktig og allsidig kar – min far. Han lærte meg å finne løsninger, selv da det så håpløst ut. Han sa alltid: ”Ingenting er umulig – det tar bare litt lengre tid, forteller Yngve Abelsen.

 

1978-motor i en VW campingbil. Oversiktlig og greit.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen