Fords største Geneve-nyheter

Her er nye Ford Mustang Bullitt

 

For de siste bildene, videoene og mer informasjon fra messen: KLIKK HER

 

Den nye spesialmodellen, Ford Mustang Bullitt, fikk i dag sin Europa-premiere på den internasjonale bilutstillingen i Geneve. Allerede i juni skal den ikoniske sportsbilen settes i produksjon for det europeiske markedet.

 

For å feire 50-års jubileet til den legendariske Warner Bros-filmen med Steve McQueen i hovedrollen, ble den nye Mustang Bullitt avduket i samarbeid med medlemmer av skuespillerens familie, Chase og Madison McQueen.

– Denne spesialutgaven har en helt unik historie å ta vare på. Vi…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Her er nye Ford Mustang Bullitt

 

For de siste bildene, videoene og mer informasjon fra messen: KLIKK HER

 

Den nye spesialmodellen, Ford Mustang Bullitt, fikk i dag sin Europa-premiere på den internasjonale bilutstillingen i Geneve. Allerede i juni skal den ikoniske sportsbilen settes i produksjon for det europeiske markedet.

 

For å feire 50-års jubileet til den legendariske Warner Bros-filmen med Steve McQueen i hovedrollen, ble den nye Mustang Bullitt avduket i samarbeid med medlemmer av skuespillerens familie, Chase og Madison McQueen.

– Denne spesialutgaven har en helt unik historie å ta vare på. Vi er stolte over å kunne dele dette med McQueen-familien, og for første gang kunne tilby denne til våre europeiske kunder, sa toppsjefen i Ford Motor Company for Europa, Midtøsten og Afrika, Steven Armstrong.

Også den nye SUVen Ford Edge hadde sin debut på årets bilmesse i Geneve – som en råtøff ST-Line-modell med en ny 238 HK sterk dieselmotor.

 

 

 

Mustang BULLITT med 464 HK

I en av filmhistoriens mest legendariske biljakter kjører Steve McQueen en 68-modell Ford Mustang GT fastback. Scenen, som varer i nesten ti minutter finner sted i gatene i San Fransisco i Warner Bros-filmen «Bullitt». Den nye Ford Mustang Bullitt er ment som en hyllest til den verdensberømte bilen.

Mustang Bullitt-motoren er basert på Fords 5.0-liters V8’er, men den er forbedret med et nytt induksjonsysstem og inntaksmanifold fra Shelby Mustang GT350. Dette gir bedre luft- og bensintilførsel til motoren, og øker kreftene til 464 HK og 529 Nm dreiemoment.

Spesialutgaven er også utrustet med 19 tommers klassiske felger og røde Brembo™-bremsekalipere.

 

Innvendig har spesialmodellen fått Recaro-seter og et individuelt nummer er preget inn i en plakett foran på passasjersiden. Med en hvit kule som girspaktopp hylles også den originale 68-modellen.

– Ingenting fanger sjelen og begeistringen med en Mustang like godt som den fantastiske kjørescenen fra «Bullitt». Den nye Mustang Bullitt vil levere enda flere krefter og topp moderne teknologi, samtidig som den i likhet med Steve McQueen oser av tøffhet, sa Steven Armstrong.

Spesialutgaven kommer blant annet med Fords nye 12 tommers heldigitale LCD-instrumentpanel og et eksklusivt B&O PLAY bilstereoanlegg som leverer hele 1000 watt fra 12 kraftige høyttalere.

Den samme bilen som ble kjørt av Steve McQueen i filmen «Bullitt», en 1968 Ford Mustang GT med en 6.4-liters V8-motor i fargen Highland-grønn, er utstilt ved siden av den nye Mustang Bullitt.

Her finner du mer informasjon om nye Ford Mustang Bullitt

 

 

 

 

Nye Ford Edge – barskest i klassen og bedre på alt

Den nye, store-SUVen Ford Edge ble også avduket på den internasjonale bilutstillingen i Geneve i dag. Den ble vist frem som en tøff Ford Performance- inspirert ST-Line modell. Det betyr et mer sportslig utseende, standard 20 tommers fargede aluminiumsfelger, perforerte delskinnseter, aluminiumssportspedaler og en rekke andre detaljer. Edge ST-Line blir levert med et mer sportslig understell som gjør SUVen enda mer direkte og sportslig å kjøre.

 

Nye Ford Edge har en rekke kamera- og sensorbaserte førerassistanseteknologier som er bygd for å gjøre kjøreturen så komfortabel og sikker som mulig. Tre av disse systemene er helt nye for Ford i Europa:

  • Nedbremsing etter kollisjon: Dette systemet sørger for at bilen automatisk bremser etter at et sammenstøt har inntruffet. Den reduserte farten kan redusere risikoen for skade på bil og passasjerer.
  • Unnamanøvreringsassistent: Oppdager bilen et saktegående eller stillestående kjøretøy i veibanen hjelper systemet sjåføren med å styre slik at et sammenstøt blir forhindret. Systemet er aktivt både ved bykjøring og på motorveien.
  • Adaptiv cruisekontroll med kø-assistent: Dette er et system som sørger for at bilen ligger midt i veibanen og som gir gass og nedbremsing ved hjelp av den adaptive cruisekontrollen helt ned til stillestående.

 

Den nye 2.0-liters Ford EcoBlue-dieselmotoren som kommer med nye Edge, er blant annet en 238 HK-variant som har drivstofforbruket tilsvarende langt mindre motorer, men med samme ytelse som langt større motorer. Sammen med Fords intelligente firehjulstrekksystem (AWD), har motoren mye dreiemoment ved lave turtall, og samtidig jevn akselerasjon for en mer komfortabel kjøreopplevelse. En helt ny 8-trinns automatgirkasse er tilgjengelig i kombinasjon med 238 HK-motorvarianten.

 

 

Nye Ford Edge kommer med muligheten for trådløs lading for kompatible enheter i bilens midtkonsoll. Med Fords SYNC 3-system kan du også styre smarttelefonen din. Systemet er kompatibelt både med Apple Carplay og Android Auto, og kan stemmestyres med norsk tale.

Kunder kan utstyre bilen sin med et eksklusivt og spesialbygd B&O PLAY bilstereoanlegg med hele 10 høyttalere. En surround-funksjon leverer en enda mer imponerende lydopplevelse.

I nye Edge kan du også personifisere det digitale instrumentpanelet og velge blant hele 7 fargedesign. Du får nye Edge med panoramatak, både varme og kjøling i forsetene, oppvarmede bakseter og oppvarmet ratt.

Nye Edge vil også komme som en mer luksuriøs Vignale-modell og en stilig Titanium-variant – som begge er svært godt utstyrt.

Nye Ford Edge blir tilgjengelig i Norge til høsten.

 

Her finner du mer informasjon om nye Ford Edge

 

Den nye og oppgraderte familiebilen Ford Tourneo Connect er også vist frem i Geneve. Med nytt design, enda mer drivstoffeffektive motorer og avansert førerassistanseteknologier ligger alt til rette for suksess når modellen kommer i salg sommeren 2018. Nye Ford Tourneo Connect kommer i en 5- og 7-seters variant.

Her finner du mer informasjon om nye Ford Tourneo Connect

 

Nye Ford-modeller som LEGO

Også to nye LEGO®-modeller i LEGO®Speed Champions-serien ble vist frem på bilmessen i Geneve.Både vinneren av WRC i fjor, Ford Fiesta WRC, og Ford Mustang Fastback fra 1968 ble presentert i LEGO-utførelse.

På standen er det også utstilt en Ford GT racerbilsjåfør bygd i LEGO. Den 1,84 meter høye LEGO-mannen består av 67 252 brikker og tok syv mann hele 304 timer å bygge.

 

5- og 7-seters ny praktisk familebil

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen