Dekksliter´n med motorsport og andakt

 

Entusiastene i Dekksliter’n Ungdomsklubb i Sarpsborg har lang fartstid. Klubben ble startet for over 30-år siden og er fremdeles aktiv.

 

Tanken bak Dekksliter’n Ungdomsklubb er å gi et tilbud til de som ikke føler seg hjemme i tradisjonelle fellesskapsidrettene. Her kan man kjøre bilcross, være individualist og likevel tilhøre et fellesskap på sine egne premisser.

 

 

Dyktige ledere

Motormagazinet ble med en tur i sandgropa i Skjeberg, der entusiastene holder til, for å stifte nærmere bekjentskap med ungdommer og ledere under trening en lørdags formiddag. Gropa blir benyttet sommer som vinter og det første som slår oss…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Entusiastene i Dekksliter’n Ungdomsklubb i Sarpsborg har lang fartstid. Klubben ble startet for over 30-år siden og er fremdeles aktiv.

 

Tanken bak Dekksliter’n Ungdomsklubb er å gi et tilbud til de som ikke føler seg hjemme i tradisjonelle fellesskapsidrettene. Her kan man kjøre bilcross, være individualist og likevel tilhøre et fellesskap på sine egne premisser.

 

Morten Antonsen er sjef for mekkegarasjen, i bakgrunnen skimtes løftebukkene som får en overhalling.

 

Dyktige ledere

Motormagazinet ble med en tur i sandgropa i Skjeberg, der entusiastene holder til, for å stifte nærmere bekjentskap med ungdommer og ledere under trening en lørdags formiddag. Gropa blir benyttet sommer som vinter og det første som slår oss er hvor sivilisert kjøringen er.

Riktignok ligger enkelte i A-klassen bredt og er flinke til å behandle bilene, men alle reduserer hastighet ved gult flagg og avslutter kjøringen umiddelbart ved rødflagg.

 

-Blir det straff om de ikke følger reglene, Morten Antonsen?

-De får lov til å kjøre for fullt, men vi er opptatt av sikkerhet. Hvis de ikke tar hensyn på gult eller stopper på rødt flagg, så blir det en «time out». Nybegynnere starter i C-klasse og etterhvert øker ferdigheten på banen, da flyttes de opp til B. De erfarne kjører i A-klasse, lederen rettleder og bestemmer når du er klar for å kjøre en annen klasse. Dermed har hver gruppe omtrent samme fart rundt banen.

 

Det går med en del dekk i løpet av året, «Børning» er selvsagt artig for motorinteresserte i alle aldre.

 

 

Rimelig inngangsbillett

Øyvind Syverstad var med og startet klubben og han forteller:

-Klubbavgiften er bare 100 kroner i året pluss at det koster 400 krober året for å kjøre på banen. Klubbens medlemmer har tilgang til mekkehall, verktøy, og to Volvo 940 bilcrossbiler inkl. kjøreutstyr, som medlemmene kan låne, dermed kan de kjøre bilcross fra 15 årsalder for en rimelig penge. De må gjennom et lisenskurs som NMK Aremark holder, og de betaler startkontingent og bensin selv.

– Hvordan finansierer dere alt dette her?

– Vi har meget gode samarbeidspartnere som hjelper til. Sarpsborg kommune låner oss lokaler til verksted, Borg bildemontering er samarbeidspartner på brukte deler, Lions Club Skjeberg og Civitan Sarpsborg støtter samt sparebankstiftelsen DNB (nytt gulv og løftebukk), Gjensidigestiftelsen (minibuss), Right Price Tiles (fliser på oppholdsrom) BUFdir. har også bidratt til å få klubben dit den er i dag.

-Medlemmene eier sine egne biler, så da går det rundt økonomisk. Klubbens to bilcrossbiler, som medlemmer kan bruke, binder også familiene sammen siden flere voksne kjører sammen med ungdommen og bytter på å kjøre. Denne sporten har en klar familieprofil. Vi ønsker selvsagt at flere skal bli med i klubben, både som ledere og aktive utøvere, forteller Øyvind.

 

Christine Hauge har kjørt i 5-år med egen bil, hun er også den eneste jenta i klubben som har kjørt i landsfinalen i dameklassen. Hun ønsker at flere jenter blir med i klubben.

 

 

Lunsj

Aktivitetsnivå er høyt rundt banen. En gjeng er opptatt med å lufte bremser før neste heat, en annen har problemer med løse motorfester og det problemet blir midlertidig løst ved hjelp av jekkestropper. Det er artig å se fremtidens håndverkere i sving, ikke alle ønsker å bli bilmekaniker, men her lærer man å benytte verktøy og løse problemer i fellesskap, akkurat slike egenskaper arbeidsgivere er ute etter i manuelle yrker.

Siste heat blir flagget av og da er det klart for lunsj med andakt. Siden Dekksliter’n Ungdomsklubb springer ut fra Løkke Bedehus ungdomsarbeid holder Øyvind Syverstad en kort andakt. Enkelte medlemmer er ikke personlig kristne, men en liten innføring i leveregler som danner grunnlaget for hele den vestlige sivilisasjon er godt å få med seg videre i livet. Lunsj serveres til selvkost av dugnadsgjengen – før det er klart til neste økt på banen.

 

Øyvind Syverstad og depotsjef Thea Mortensen er klar for å sende et nytt heat ut på banen.

 

 

Mekkegarasjen

Mekkegarasjen er både mekkehall og møteplass for både medlemmer og venner som like å «henge» der det skjer noe. Av offisielle aktiviteter er det mekking i Høysand hver tirsdag kveld i skoleåret. Kjøring på banen er annenhver lørdag (partallsuker).

Klubben er ofte et samlingspunkt utenfor offisielle tider også. Mekkegarasjen har således ledig kapasitet flere dager i uken, men tiden rekker ikke til for dugnadsgjengen som jobber aktivt med å forbedre tilbudet til ungdommen, slik de har gjort i over 30 år.

-Vi har flotte fasiliteter i Høysand og drømmen er på sikt å kunne gi et tilbud på dagtid til ungdommer som trenger det. Vi hadde for en tid tilbake et vellykket mekkeprosjekt sammen med en ungdomsskole i kommunen. Dette ga mersmak, så hvis vi kan klare å få på plass økonomi til det, skal det ikke stå på personer som kan bidra sier Morten Antonsen.

 

Dugnadsgjengen lager lunsj midt på dagen, mat selges til selvkost, dermed er det ingen matpakke å se selv om lørdags-kjøringen varer en hel dag.

 

 

Dekksliter’n Ungdomsklubb trenger alltid engasjerte ledere og medlemmer, så hvis du som leser dette har lys til å bidra og gjøre en forskjell i ungdommers hverdag, så er det bare å ta kontakt med Morten på telefon 916 53 414.

 

Mekkegarasjen blir pusset opp av medlemmene selv, epoksy-gulvet er nytt av året og på bakrommet står en rekke andre maskiner klare til bruk.

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen