Volvo V60 – ny bestselger?

 

Helt nye Volvo V60 overtar hegemoniet fra Volvo V70, som har vært Medel-Svenssons bilfavoritt, men vil nå få sterk konkurranse av Volvo V90. Her har vi en potensiell bestselger.

Volvo V60 er bilen for de som synes V90 er for stor. V60 er bare 18 cm kortere i forhold til storebror og i vår bilverden er det faktisk en hel bilklasse forskjell.

Bagasjerommet er bare 30 liter mindre enn i V90 og med det fremstår V60 godt utnyttet plassmessig. Det er to helt forskjellige biler på veien. Volvo V60 er smidigere, mer urban og gir en sportsligere tilbakemelding fra…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Helt nye Volvo V60 overtar hegemoniet fra Volvo V70, som har vært Medel-Svenssons bilfavoritt, men vil nå få sterk konkurranse av Volvo V90. Her har vi en potensiell bestselger.

Volvo V60 er bilen for de som synes V90 er for stor. V60 er bare 18 cm kortere i forhold til storebror og i vår bilverden er det faktisk en hel bilklasse forskjell.

Bagasjerommet er bare 30 liter mindre enn i V90 og med det fremstår V60 godt utnyttet plassmessig. Det er to helt forskjellige biler på veien. Volvo V60 er smidigere, mer urban og gir en sportsligere tilbakemelding fra underlaget, mens storebror er selveste glideren med en utsøkt komfort. Denne opplevelsen er eksakt samme i XC-serien, hvor største modell er mest komfortabel og minstemann XC-40 lener seg mot det ultimate urbane uttrykket.

 

V60 blir bygget i Sverige og skandinavisk design, Thors hammer i frontlyktene er på plass.

 

V60 vokser

Vi sammenlignet med V70 i ingressen siden nye Volvo V60 er betydelig større enn utgående modell. Plassmessig er Volvo V60 slik sett ganske lik tidligere V70.

Mange fant V60 for liten tidligere, men de har nå et alternativ i nykommeren som vokser i 2018. Akselavstanden er økt til hele 287 centimeter og dette gir god innvendig plass til fem personer, til tross for tunnelen i gulvet.

 

Bakluken er helt annerledes utformet på V60 i forhold til V90, den rettvinklede bakluken utnytter plassen maksimalt, dermed er det bare 30 liter som skiller V60 fra V90.

 

Kjent og kjært

Innvendig er interiøret kjent. Det meste har blitt flyttet over fra V90, inkludert førerstolene.

Volvo selger meget godt om dagen takket være en opplevd eksklusivitet innen interiør hvor ekte drivved på interiørsiden gir det lille ekstra.

En del av æren skal tidligere Bentley designer Robin Page ha for å blande sammen interiør tilpasset våre nordiske kropper med klassiske detaljer fra engelske luksusmerker.

 

Premium opplevelsen er tilstede ved bruk av ekte drivved i interiørdetaljene.

 

Pilot Assist 3.0

Teknologien har en rivende utvikling i bilverden og det er ikke lenge siden vi kjørte Volvo med selvkjørende Pilot Assist og syntes den fungerte greit. Nå er det en oppgradert utgave kalt Pilot Assist 3.0 på plass i nye Volvo V60.

Systemet svinger slik du selv ville ha gjort og den hyppige retningsforandringen vi var vant til i sving har blitt til mer stabil. Pilot Assist 3.0 benytter data fra GPS og kalkulerer lengre frem. Bilen får en mer perfekt svingkurve med dette systemet. Systemet føles bedre i praktisk bruk, men fremdeles er det visse utfordringer ved å la bilen kjøre selv. Vi overtok styringen i en av svingene hvor veimerkingen i midtstripen var slitt vekk, så helt selvkjørende er bilen fremdeles ikke.

 

Pilot Assist 3.0 er seneste oppgradering av systemet mot selvkjørende biler, som dere ser av instrumentet styrer bilen selv og holder riktig avstand til forankjørende bil.

 

 

Flere konfigurasjonsmuligheter

På sedvanlig måte er det en rekke motoralternativ, utstyrsgrader og pakker å velge mellom. Vi kjørte denne gang en D4 med 190 Hk dieselmotor og 8-trinns automatgir. Bilen var fullspekket med utstyr for å vise hva man har å velge i.

D4 utgaven er så kvikk på veien at det er fullt mulig å spare penger vad å gå for D3. Da er listepris kr. 468.900,-. Selv om V60 er mindre enn V90, betyr ikke dette at Volvo benytter mindre eksklusive materialer i bilen. Her får man samme Premiumopplevelse både innen interiør og kjøreopplevelse.

På dårlig vei merket vi faktisk underlaget igjennom våre 235/40 19” dekk og opp i rattet ved enkelte anledninger. Det er en egenskap som savnes i mange biler, hvor elektromekanisk servo isolerer denne følelsen. Da har man bedre mulighet til å «føle» en eventuelt salt suppe/vannplaning vinterstid og redusere farten. God føling med underlaget gir også økt sikkerhet.

 

Vi har tidligere omtalt lydsystemet fra Bowers & Wilkins som gir en fenomenal lyd, lydsystemet er også spesielt tilpasset Volvo.

 

 

Sikkerhet

Volvo er og har alltid vært ledende på sikkerhet. Nye V60 er således godt rustet til en trygg reise med assistenten City safe teknologi.

Dette er kort fortalt noe som hjelper deg med å forhindre sammenstøt om fører er uoppmerksom. Systemet er så omfattende at vi ikke har plass til å beskrive det fullt ut, men bilen bremser selv ned når fare oppstår. Det gjelder også når andre biler kommer over i din kjørebane.

 

Bakseteplassen er helt grei for de som måler opp til ca 180, man sitter lavt og dermed får de riktig langbeinte ikke lårstøtte helt fremst på sitteputen.

 

Konklusjon

Nye V60 vil trolig bli mestselgende Volvo. V60 er like stor som det gamle flaggskipet V70. Bilen passer til en bred kundegruppe. Kjøreopplevelsen heller mot det sportslige, hvor Volvo V60 er en tanke mer urban enn storebror med nesten samme lastekapasitet. På plass er også en oppgradert Pilot Assist, samt det beste man får på markedet innen sikkerhet kombinert med Premium kvalitet og kjøreegenskap.

 

Lekkert interiør, selv ville jeg valgt et lysere interiør, men smak er forskjellig. Legg også merke til Volvos ventilerte stoler med forleng bar sittepute.

 

 

Fakta Volvo V60

Motor: R4 Diesel

Slagvolum: 2.0-liter

Effekt: 190 hk

Moment: 400 Nm

Gir: 8-trinns automat

0-100 km/t: 7,9 sekunder

Toppfart: 220 km/t

Forbruk blandet: 0,45 l/mil

Co2 utslipp: 119 g/km

Egenvekt: 1.750 kg

Tilhengervekt: ikke oppgitt

Lengde: 4,76 m

Bredde: 1,85 m

Høyde: 1,92 m

Akselavstand: 2,87 m

Utstyrsnivå: Inscription

Bagasjerom volum: 529 liter

Pris fra: Kr 468,900, –

Pris prøvekjørt utgave: Kr 727.200,-

 

I en Premium bil passer ventilerte seter godt inn.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen