Satser på fransk vri

 

Hos Gretland Bil i Sarpsborg selger Afid Bayyou bruktbiler fra morgen til kveld. Fransk-marokkaneren stortrives i jobben og satser på fransk vri. Det vil si smil, høflighet og sjarme, samt gode produkter.

 

Afid Bayyou kom til Norge sommeren 1998 og har blitt her. Han forteller til Motormagazinet:

-Vi lærte ikke noe om Norge på skolen, men vi hadde hørt om norsk laks og norsk fotball. Jeg og en kompis fattet interesse da Norge deltok i fotbal-VM i Frankrike i 1998 og etter at mesterskapet var over, så reiste vi tre uker til Oslo. Det forandret hele livet mitt.

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Hos Gretland Bil i Sarpsborg selger Afid Bayyou bruktbiler fra morgen til kveld. Fransk-marokkaneren stortrives i jobben og satser på fransk vri. Det vil si smil, høflighet og sjarme, samt gode produkter.

 

Afid Bayyou kom til Norge sommeren 1998 og har blitt her. Han forteller til Motormagazinet:

-Vi lærte ikke noe om Norge på skolen, men vi hadde hørt om norsk laks og norsk fotball. Jeg og en kompis fattet interesse da Norge deltok i fotbal-VM i Frankrike i 1998 og etter at mesterskapet var over, så reiste vi tre uker til Oslo. Det forandret hele livet mitt.

 

Liker seg i Norge

Afid Bayyou ble værende i Oslo. Han likte Norge og nordmenn. Senere har han ikke sett seg tilbake og skapt seg et nytt liv her i landet.

-Nøkkelen er å lære seg språket, for da åpner det seg jobb og vennskap, fastslår den sjarmerende 44-åringen, som blant annet snakker fransk, marokkansk, spansk og engelsk.

 

Mange jobber

Fransk-marokkaneren har hatt mange forskjellig jobber. Blant annet har han vært selger av sportsutstyr, vært barsjef på Holmsbu Hotel, drevet eget utested og solgt biler i privat sammenheng. Det var slik han kom i kontakt med Sondre Gretland og begynte å jobbe for Gretland for vel tre år siden. En miks som fungerer utmerket.

 

-Hvordan havnet du i Sarpsborg?

-Jeg fikk tilbud om å starte et utested i St. Mariegate og slo til. Jeg fikk høre at Sarpsborg var en trist by, men det stemmer ikke. Byen er helt suveren, akkurat som Norge for øvrig. Vi har naturen rett utenfor døra, og kan oppleve fjell og fjord. Du finner alt i Norge om vi ser bort i fra at det er litt lite sol og varme. Det er imidlertid en bagatell, for Norge er nok verdens beste land å bo i.

 

Afid Bayyou selger brukte biler hos Gretland Bil i Sarpsborg og stortrives i jobben.

 

 

300 biler i året

Afid Bayyou selger ca. 300 biler om året. Det vil si omtrent halvparten av de 650 bilene som går gjennom Gretland-systemet på Brevik. Det er en krevende, men givende jobb for en kar som liker å snakke med mennesker og jobbe mye. Han er opplært hjemmefra at det må jobbes hardt og mye.

-Jeg trives godt med folk og siden bilene ikke snakker, så prater jeg med kundene. Vi har biler fra 10 000 kroner og opp til nærmere en halv million kroner. Vi trenger å ha biler i alle prisklasser, for folks behov og økonomi er forskjellig. Takket være våre gode kontakter kan vi skaffe alt hva kunden ønsker.

 

Kone og tre barn

På Greåker bor Afid med sin kone og tre små barn. I tillegg til jobben, så betyr familien alt. Han forguder sin familie og stiller opp så godt han kan.

-Nesten hver helg, når jeg har fri, så tar vi bilen og reiser av gårde for å komme ut i naturen. Vi liker oss ute, sier han og smiler sitt bredeste smil. Afid er fornøyd med tingenes tilstand.

Men om sommeren drar familien gjerne til Frankrike for å besøke familien. En snartur til Spania pleier det også å bli om sommeren.

 

Må til Frankrike

-Jeg blir litt rastløs om jeg ikke får besøkt faren og broren min, sier Afid åpenhjertig.

Broren til Afid selger også biler, men i høy prisklasse. For øyeblikket har han bilen til en Real Madrid-stjerne for salg, så det er en annen verden i forhold til Afids brukte biler. Det affiserer ham ikke i det hele tatt.

-Jeg har det bra som jeg har det, og bare en gang i mellom streifer tanken meg om vi skal flytte tilbake til Frankrike. Foreløpig er det ikke noe tema. Vi har det godt her i Sarpsborg, understreker Afid Bayyou.

 

 

FAKTA

  • NAVN: Afid Bayyou
  • ALDER: 44 år
  • STILLING: Bilselger
  • BOR: Greåker
  • FAMILIE: Gift, tre barn
  • FRITIDSINTERESSER: Gå turer og svømming

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen