Her er helt nye BMW Concept Z4

På den årlige eksklusive bilutstillingen «Concours d’Elegance» på Pebble Beach i California, drar BMW nå duken av konseptbilen BMW Concept Z4. Konseptbilen til neste generasjon av den velkjente BMW-roadsteren, kommer med en oppsiktsvekkende design som røper litt av hvordan den endelige modellen vil se ut når den lanseres.

– Helt nye BMW Concept Z4 oser av kjøreglede. Dette er en helstøpt kjøremaskin som er strippet helt ned til de essensielle detaljene. Dette er full frihet på fire hjul, sier Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design.

Fornyet design
BMW Z4 har vært en toneangivende modell med…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På den årlige eksklusive bilutstillingen «Concours d’Elegance» på Pebble Beach i California, drar BMW nå duken av konseptbilen BMW Concept Z4. Konseptbilen til neste generasjon av den velkjente BMW-roadsteren, kommer med en oppsiktsvekkende design som røper litt av hvordan den endelige modellen vil se ut når den lanseres.

– Helt nye BMW Concept Z4 oser av kjøreglede. Dette er en helstøpt kjøremaskin som er strippet helt ned til de essensielle detaljene. Dette er full frihet på fire hjul, sier Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design.

Fornyet design
BMW Z4 har vært en toneangivende modell med særegent design helt siden den første generasjonen ble lansert i 2004. Helt nye BMW Concept Z4 er en videreføring av denne tradisjonen, samtidig som man går lenger tilbake i historien og henter elementer både fra BMW 328 Mille Miglia og BMW Z8.

Helt nye BMW Concept Z4 er et designkonsept som oppsummerer BMWs visjon for hva en moderne roadster skal være. Her er det ingenting som skal få lov til å ta fokuset vekk fra kjøregleden.

BMW har beholdt det klassiske designet med lange hjulbuer og kompakt bakpart, men panseret er kortere og med skarpere overheng enn forgjengeren. I nye BMW Concept Z4 sitter sjåføren nærmere senter av bilen, noe som gir en mer sportslig og smidig følelse bak rattet.

Den velkjente haiformede fronten har blitt ytterligere skulpturert og panserets få og presise linjer viser oss den fremtidige retningen på BMWs designspråk.

Bakparten har et utpreget sportslig uttrykk som viderefører den karakteristiske BMW-roadsteren med et nytt og oppdatert formspråk. Den brede og lave designen av baksiden følger opp gjennom sideprofilen. Spesielt tydelige er linjene som skjærer gjennom karosseriet mellom for- og bakhjulene.

Designspråket i interiøret er en videreføring av det tredimensjonale uttrykket i eksteriøret med rene flater og skarpe vinkler, og understreker den presise og minimalistiske estetikken som gjennomsyrer hele BMWs nye designkonsept.

Høye forventninger
Allerede i sommer slapp BMW et teaserbilde med silhuettene av nye BMW Concept Z4, og satte spekulasjonene i gang. Nå lanseres BMW Concept Z4 som ett av høydepunktene på legendariske Pebble Beach Concours d’Elegance, som er en årlig hovedattraksjon for det ypperste innen bildesign og teknologi. 67 år etter den første utgaven av ”Concours d’Elegance” er bilutstillingen ansett som det mest eksklusive samlingspunktet for historiske bilmodeller, og et utstillingsvindu for fremtidens klassikere.

Artikkelen fortsetter under annonsen