Citroën ë-Jumpy L2 – Oppgraderer med helt nytt design

Det er en stund siden vi presenterte nyttekjøretøy her i Motormagazinet, derfor passer det bra å fortelle om en stor oppgradering av Citroëns nyttekjøretøy.

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det mest iøynefallende er ny front med ny logo. Helt ny er bilens logo forresten ikke, men nytolkning av den ovale logoen fra 1919. Det blir den tiende logoen i Citroëns 103-årige historie.

 

Årets oppgradering gjelder alle varebiler tilpasset ulike behov – fra Berlingo med 4,4 m3 lastevolum til Jumper med 17 m3 lastevolum. Alle variantene fås med elektrisk drift i tillegg til forbrenningsmotorer.

 

Rekkevidde opptil 350 km
Det er Citroën ë-Jumpy L2 vi har fokus på denne gang. Vi nevnte ny front, men det er langt flere oppgraderinger på nykommeren. Økt rekkevidde blir den viktigste forbedringen for mange, en bil som kan kjøre en hel arbeidsdag uten ladestopp er utvilsomt en stor fordel.

 

Kortere tid
Nye Citroën ë-Jumpy L2 har rekkevidde opp til 350 km. Fronten er optimalisert med lavere luftmotstand, som også bidrar positivt til driftskostnader. Hurtigladeren bruker 45 minutter fra 5 til 80 prosent med 75 kWt batteri, men de aller fleste vil stoppe på ladestasjonen før det, dermed kortere tid i praksis i forhold til fabrikkens tall.

Det er også enkelte tilvalg på vår demobil. Grå felger med grå kapsel er standard. Vår bil er utstyrt med 17 tomms aluminium felger, vareromsbekleding på gulv og vegg fra Lafinto, samt tilhengerfeste med fast kule. Tilhengervekt er oppgitt til 1000 kg.

 

Proff utstyrsnivå
Bare ett utstyrsnivå er tilgjengelig på Citroën ë-Jumpy L2 og L3. Med Proff utstyrsnivå er skyvedører på hver side standard. En klar fordel i forhold til skyvedør på passasjersiden. Enkel innlasting bak også, bakdørene kan åpnes 180 grader slik at dørene ikke kommer i konflikt om man ønsker å laste inn en Europall via truck.

Lasterommet kan på vanlig måte innredes etter eget ønske enten man er rørlegger eller kjører pakker. Lasterommet er skilt fra kupe med tett komfort skillevegg, slik at man ikke behøver å bruke varme fra batteriet til å varme varerommet og redusere rekkevidden. Det er mulig å bytte vindu med nett for en mer åpen løsning og varme i kassen vinterstid. Citroën ë-Jumpy er laget for fleksible løsninger.

 

På plass
Vi begynner å bli vant med Moduwork-kabinen til Citroën, 2-seter passasjerbenk i tillegg til førersete, slik at man har plass til tre personer.

Multifunksjonssete med oppbevaringsrom og justerbart skrivebord finner vi i midten. Denne kontorløsningen med justerbart skrivebord bruker mange til spisebord også eller plass til pc, nettbrett osv.

 

Frigjør plass
Moduwork-kabinen inneholder også et opptrekkbart passasjersete. Rent praktisk kan man vippe opp passasjersetet og dermed frigjøre plass under sete til å føre rør eller 98×48 konstruksjonsvirke igjennom lasteluken og helt frem til bilens torpedovegg. Ekstra tur til lageret for å hente henger og deretter ny tur til bygnings lageret tar tid. Denne løsningen medfører en langt mer effektiv arbeidsdag

Modellen har meget god beinplass. På veien virker bilen kjent, det er den velprøvde løsningen med 136 hester på drivhjulene foran fra Stellantis. Elektrisk servostyring bidrar til Citroën ë-Jumpy er meget lett på rattet i lav hastighet, en god egenskap når man rygger med henger eller på trange byggeplasser.

 

Nærmere personbil
Siden vi er inne på rattet, så har det nå knapper for telefon og multimedia. På veien setter vi pris på tett skillevegg, hjulstøy fra lasterommet blir godt dempet på vei inn i kupeen. Vi liker også et man har fri sikt til blindsonen på høyre side, ved å se igjennom vinduet i skilleveggen og vindu på høyre side av lastrommet. Dette vinduet har forøvrig en mørk demping slik at innsyn i lasterommet reduseres.

For å konkludere med tanke på kjøreegenskaper, må det nevnes at Citroën ë-Jumpy kommer nærmere personbil-segmentet ved hver eneste oppgradering.

 

Konklusjon
Citroën oppgraderer ë-Jumpy L2 og resten av varebilserien med ny front, men også forbedret rekkevidde og innvendig utstyr og infotainment. Komfort og sikkerhet er heller ikke glemt med Connect Box med SOS-pakke og nettbaserte tjenester, ny sikkerhetspakke og varmereflekterende frontrute.

 

Fakta Citroën ë-Jumpy L2

  • Motor: Elektrisk
  • Slagvolum: 0-liter
  • Effekt: 136 hk
  • Moment: 260 Nm
  • Gir: Automat
  • 0-100 km/t: 11,9 sekunder
  • Toppfart: 130 km/t
  • Elektrisk rekkevidde: 350 km WLTP
  • Forbruk blandet: 2,14 kWt /mil
  • Co2 utslipp: 0 g/km
  • Egenvekt: 2.095 kg
  • Tilhengervekt: 1.000 kg
  • Lengde: 4,98 m
  • Bredde: 2,20 m
  • Høyde: 1,89 m
  • Akselavstand: 3,27 m
  • Utstyrsnivå: Proff
  • Lastevolum: 5,3-5.8 m3
  • Pris fra: Kr 532,900. – eks mva
  • Pris prøvekjørt utgave: Kr 475,100. –

 

Ladetid fra 5 til 80 % er oppgitt av importør til 45 minutter, men ingen svinger vel inn på ladestasjonen med bare 5 % gjenværende batterikapasitet. I praksis vil ladetiden opp til til 80 % gå raskere avhengig av restverdi på batteriet.

Stor 10-tommer HD skjerm og oppgradert informasjonssystem, nå får fører hjelp av 16 assistenter og en kamerafunksjon hvor blindsonen blir vist.
Denne lille skjermen over rattet personaliseres etter ønske og man kan blant annet bytte radiokanaler via knapper på rattet.
Igjen riktig plassering av girvelger og kjøreprogram på midtkonsollen, enkelt å bytte til sport før akselerasjonsfeltet på motorvei og tilbake til eco uten å gå inn i menyliste på en skjerm.
Vår utgave ble levert med sidehengslet dør, men topphengslet er også tilgjengelig.
Gulv fra Lafinto er tilleggsutstyr, bilen kan som vanlig skreddersys til kundens behov med tanke på innredningsløsninger.
Multifunksjonssete med oppbevaringsrom vippes opp og dermed kan man laste inn rør eller andre gjenstander igjennom lasteluken og helt frem.
Komfort skillevegg reduserer veistøy fra lasterommet, men forhindrer også et det lekker varme fra bilens kupe som går ut over rekkevidden vinterstid.
Tre seter er praktisk med tanke på persontransport ut til arbeidsplassen.
Rent og moderne interiør.
Leter man, finner man mange skjulte oppbevaringsløsninger.
Sårt savnet, holder for mobil på hver side hvor man faktisk kan se skjermen var en nyttig detalj.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen