I full gang med eget bruktbilsenter

Dahle Gruppen satser og er offensive, Nå er Dahles Auto Moss en realitet med blant annet nytt bruktbilsenter.

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etableringen i Moss er gjort i kompaniskap med Kristian Andreassen. Dahle Gruppen eier 51 prosent av driftsselskapet, mens Andreassen eier 49 prosent. Kristian Andreassen er ansatt som ansvarlig for bruktbilinnkjøp sentralt for Dahles Auto-forhandlerne. Andreassen er da også investor i Dahles Auto AS.

Eier eiendommen
-Dahle Eiendom har kjøpt anlegget i bilbyen i Moss, og eier eiendommen 100 prosent. Dette er forøvrig vår første eiendom i Moss, og vi er veldig godt fornøyde med beliggenheten midt i handelsområdet, opplyser daglig leder i Dahle Gruppen, Kristian Walstad til Motormagazinet.

Kristian Walstad påpeker, at det er flere årsaker til at Dahle Gruppen etablerer seg i Moss.
-Vi representerer Avis Bilutleie i byen og vi eier en tredjedel av Skade og Lakk AS, I tillegg er Moss en attraktiv by å være representert i, sier han.

Identisk med Råbekken
Konseptet i Moss blir identisk med avdelingen på Råbekken i Fredrikstad. Det blir en bruktbilforretning med Mekonomen-verksted, og vi får samlokalisert Dahles Bilutleie-avis i samme lokale. Her er det altså mange fordeler for alle parter.

-Vi skal selge bruktbiler i alle prisklasser, og av alle merker, forteller Svein Kåre Haaland. Han er daglig leder for Dahles Auto og hele bilvirksomheten i Dahle Gruppen.

Ambisjonen er å selge ca. 600 brukte biler per år, og til enhver tid ha 80-100 biler til salg, samt få en totalomsetning rundt 120 millioner kroner. Det betyr i all hovedsak samme nivå, som ved Bruktbilsenteret på Råbekken.

Startet med Mopedbiler
Svein Kåre Haaland, legger til, at det er etablert et flott team besående av tre selgere, kundemottaker og to mekanikere. Det søkes i disse dager etter flere mekanikere. Meningen er at fire-fem mekanikere skal utføre service, reparasjoner og PKK.

I juni har Dahles Auto Moss også startet som salgspunkt for Mopedbilen Aixam. Dette er et nytt og spennende merke for selskapet. Kontaktpersonen hos Dahles Auto Moss, er Per Gunnar Brandstorp.

Profesjonaliserer virksomheten
– Etableringen i Moss, bidrar til at vi profesjonaliserer bruktbilprosessen ytterligere, både når det gelder innkjøp, salg og servicemarked. Dette gjør vi nå på tvers av byene vi er representert i, sier Kristian Walstad til Motormagazinet.

Dahles Auto er representert i Fredrikstad med to anlegg, ett anlegg i Sarpsborg og ett i Halden, samt det nye anlegget i Moss. Konsernets bilvirksomhet omsatte for nærmere 1,6 milliarder kroner i 2023. Resultatet før skatt ble på ca. 40 millioner kroner.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen