Salgsgnisten fortsatt tent etter 20 år

 

Når salgssjefen hos Sulland Ford i Fredrikstad snart går inn i ett nytt år om litt over to måneder, kan han feire 20 år som ansatt i Ford. Fredrik H. Andersen har fortsatt gnisten, og gleder seg alltid til å selge sin neste bil.

 

-For meg har det vært Ford for alle pengene gjennom arbeidskarrieren. Men det er litt tilfeldig at det ble sånn. Jeg jaktet ikke Ford spesielt, men har alltid synes det har vært moro med motor, både motorsykkel, bil og båt. Faren min hadde samme interessen og jeg ble nok påvirket. Studerte økonomi og administrasjon…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Når salgssjefen hos Sulland Ford i Fredrikstad snart går inn i ett nytt år om litt over to måneder, kan han feire 20 år som ansatt i Ford. Fredrik H. Andersen har fortsatt gnisten, og gleder seg alltid til å selge sin neste bil.

 

-For meg har det vært Ford for alle pengene gjennom arbeidskarrieren. Men det er litt tilfeldig at det ble sånn. Jeg jaktet ikke Ford spesielt, men har alltid synes det har vært moro med motor, både motorsykkel, bil og båt. Faren min hadde samme interessen og jeg ble nok påvirket. Studerte økonomi og administrasjon i Halden, og var ute etter en liten jobb på si. Den fant jeg hos Ford i Fredrikstad, og da de søkte etter bilselgere noe senere, så søkte jeg og fikk jobben. Og der har jeg blitt. Den gangen holdt vi til i Onsøyveien på Fjeldberg, sier Fredrik H. Andersen.

 

Trang start
Det ble ikke noe suksess fra dag en. Andersen fikk et lite kontor innerst i lokalet, og med kollegaer som var mer erfarne og pågående, var det sjelden potensielle kunder fant veien helt inn i kroken hos nykomlingen.

-Jeg måtte gjøre noe, og tok den store telefonkatalogen til hjelp. Her gikk jeg inn på ett og ett område i Fredrikstad, og begynte å ringe rundt. Det ble flere og flere treff, og jeg etablerte et godt nettverk av mulige kunder. Salgene kom, jeg ble varm i trøya.

 

Liv i salgshallen
I dag opererer salgssjefen i lokalene Ford deler med BMW i Smørbøttaveien, noe de har gjort i sju år. Og til tross for en generell nedgang i elbilsalget over hele linja, er det god «kok» i salgshallen. Det fikk vi demonstrert under praten med Fredrik Andersen. Kunder med spørsmål, biler som skulle prøves og ikke minst levering av biler til spente, nye kunder.

 

-Bilbransjen er inne i en svakke, men vi klager ikke her. Ned- og oppturer hører med i bransjen, og vi selger jo. Vår fastrenteavtale på 0,99 prosent har for eksempel slått positivt ut, og vi leverer også til trofaste kunder på nyttekjøretøy. Bruktsalget går bra. Vi har likevel alltid plass til flere kontrakter, selv om det er liv i salgshallen.

-Jeg trives utrolig godt i jobben. Opp gjennom årene har det kommet et og annet tilbud, men det har aldri vært seriøse tanker på å bytte jobb.

 

Er en handy-man
På fritiden er Fredrik aktiv, selv om han kun har en fritidsinteresse, og det er å følge med når sønnene spille fotball.

-Jeg er sosial og liker å prate med andre folk. Og så synes jeg det er moro å holde på hjemme, i og utenfor huset. Sammen med et par kamerater kjøpte jeg en gravemaskin for noen år siden, og jeg har svinget grabben både titt og ofte. Det har blitt opparbeiding av fine uteplasser blant annet. Er litt handy også, og det har resultert i både lysthus og boder, riktignok med hjelp av en kyndig snekkerkamerat. Nå planlegges en ny vinterhage.

 

Det blir lange arbeidsdager for Fredrik. Bilbransjen krever sin mann og kvinne. Men han vet å kose seg når muligheten er der, og han tar gjerne en tur med familien til varmere strøk eller med bil gjennom Europa. Og så blir det noen turer til Hafjell for å kjøre alpint.

 

Moro å selge bil
-Det er fint å finne på noe med flokken hjemme, om det er reiser, tilstelninger, konserter eller en båttur. Vi har i alle år hatt båt. I dag disponerer vi en skjærgårdsjeep, som ligger i Vispen. Eldste sønn er den ivrigste brukeren nå.

 

Men det blir mange timer på jobben gjennom uka. Her har vi en fin tone, og selv om det er mye å gjøre både i gode og tyngre tider synes jeg fortsatt det er moro å selge bil. Sånn har det alltid vært, og jeg håper jeg kan oppleve mange fine dager hos Ford også i fremtiden. Det blir spennende å se og følge med utviklingen fremover, forteller Fredrik H. Andersen.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen