Salg hele livet for Stein-Torry

 

Det ble salg for Stein-Torry. Hele livet har han holdt på i salgsyrket. Siste stopp er Toyota Fredrikstad, der han har konsentrert seg om nyttekjøretøy. En jobb han stortrives i. I dag har han stillingstittel Regionsansvarlig næring.

 

-Har alltid vært fasinert av salgsyrket. Gjennom årene har jeg prøvd meg innen bekledning – også internasjonalt og sett hvor godt vi faktisk har det her i landet, Har solgt snus, briller og solbriller, prosjektinnredninger og så har jeg vært gründer. Da coronaen kom, så jeg en stilling som selger for nyttekjøretøy hos Toyota. Jeg søkte sammen med mange andre, og…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Det ble salg for Stein-Torry. Hele livet har han holdt på i salgsyrket. Siste stopp er Toyota Fredrikstad, der han har konsentrert seg om nyttekjøretøy. En jobb han stortrives i. I dag har han stillingstittel Regionsansvarlig næring.

 

-Har alltid vært fasinert av salgsyrket. Gjennom årene har jeg prøvd meg innen bekledning – også internasjonalt og sett hvor godt vi faktisk har det her i landet, Har solgt snus, briller og solbriller, prosjektinnredninger og så har jeg vært gründer. Da coronaen kom, så jeg en stilling som selger for nyttekjøretøy hos Toyota. Jeg søkte sammen med mange andre, og jeg fikk jobben. Det har jeg ikke angret på, sier Stein-Torry, som kommer fra en bilfamilie.

 

-Farfar drev Kongsberg karosseri og i oppveksten var jeg ofte innom verkstedet hans. Allerede da hadde jeg lyst til å jobbe med bil, og opp gjennom årene har jeg hatt noen planer om å starte opp med bruktimport, men det har blitt med tanken.

 

Idrett og ferie
Som barn og ungdom var Stein-Torry aktiv, og holdt på med både ishockey og fotball. På Lahelle, der han bodde, ble det flere hockeyskudd som knuste et og annet vindu. Men han kom i tryggere rammer i Stjernehallen, før fotballinteressen tok over.

 

-Jeg har spilt i Cicignon, FFK, Lisleby, Østsiden og Gresvik IF. Fotballen ga meg mye. Hadde en periode med golf, og denne sporten har jeg tatt opp igjen. Spiller på banene i Onsøy for det meste. Jeg er aktiv med fotballen ennå også. Spiller for oldboys-laget til FFK. Mye moro. Fotballinteressen har også tatt meg til Liverpool ved noen anledninger, der jeg har sett favorittlaget Liverpool FC. Feriene våre tar vi gjerne i familieleiligheten i Mahmutlar sør for Alanya i Tyrkia. Og så har vi en Skjærgårdsjeep som frakter oss ut til fine plasser i nærområdet.

 
Nasjonale avtaler
Hverdagene fylles likevel mest opp med bil. Som regionsansvarlig for biler til næringslivet går det i strategiplaner og salgsfremmede tiltak. Toyota har flere nasjonale avtaler med kjedesammenslutninger, og mange bedrifter har vært, og er tro mot Toyota.

 

-Vi er nede i en liten bølgedal, som de fleste andre bilforhandlere, men vi holder målene våre. Det gjelder å fremme våre gode produkter, om det er el eller fossilt. Elbilene, også som nyttekjøretøy gjorde sitt store inntog i 2021, og med god tilgang på biler tok vi kjapt andeler her.

 

Mye jobbing ute
-Bedriftsledere er i dag nøye i vurderingene før de investerer i bil, men mange næringer er avhengig av bil. Ikke alle vil eller kan gå for el-bil heller, men Toyota har også fossilt drevne nyttekjøretøy, selvsagt. Skepsisen til elbiler har avtatt. Alt i alt er det viktig at vi sammen med kunden vurderer behovene, og da finner vi gjerne gode løsninger. Toyota har aktuelle varebiler i alle segmenter.

 

-For meg blir det mye jobbing ute med mulige kunder. Næringsteamet i Østfold har hver mandag et salgsmøte der nye prospekter klargjøres. Er innstilt på å ha et høyt aktivitetsnivå, og det er selvsagt viktig å skape tillit. Det er avgjørende. Toyota har alltid stått for kvalitet og hatt gode verdier i mine øyne. Derfor er det godt å være her, forteller Stein-Torry Kongsberg.

 

 

Navn: Stein-Torry Kongsberg
Alder: 48
Stilling: Regionsansvarlig næring
Bor: Oksviken
Familie: Kona Maria og to barn. Ei datter på 13, og en sønn på 15
Fritidsaktiviteter: Spiller old boys-fotball på FFK, og har tatt opp golf igjen
Må ha: Styrketrening på Pluss om morgenen.
Nett: Fredriksstad Blad

 

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen