-Løser felles utfordringer i ØBF

Styreleder Hermod Johnsen i Østfold Bilbransjeforening har som regel bil på programmet i det daglige.

 

Sitt daglige virke har Hermod Johnsen hos RSA Bil i Fredrikstad. I tillegg har han styreleder-rollen i Østfold Bilbransjeforening. Det blir mye bil med andre ord.

 

Av Øivind Karlsen

 

-Jobben som styreleder i ØBF tar litt tid, men foreningen er viktig -og vi sørger til en hver tid for at medlemmene våre får tilbakemeldinger på henvendelser, infobrev og innbydelser til medlemsmøter og kurs. Vi har kurs i for eksempel ledelse, jus, økonomi eller som nå i el-bil lading for forhandlere og bilselgere.…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Styreleder Hermod Johnsen i Østfold Bilbransjeforening har som regel bil på programmet i det daglige.

 

Sitt daglige virke har Hermod Johnsen hos RSA Bil i Fredrikstad. I tillegg har han styreleder-rollen i Østfold Bilbransjeforening. Det blir mye bil med andre ord.

 

Av Øivind Karlsen

 

-Jobben som styreleder i ØBF tar litt tid, men foreningen er viktig -og vi sørger til en hver tid for at medlemmene våre får tilbakemeldinger på henvendelser, infobrev og innbydelser til medlemsmøter og kurs. Vi har kurs i for eksempel ledelse, jus, økonomi eller som nå i el-bil lading for forhandlere og bilselgere. Det siste er et meget populært tiltak -som vi har åpent også for ikke-medlemmer.

 

Medlemmene i fokus

-Det er imidlertid min høyre hånd i foreningen, sekretær Bård Ileby, som har de fleste oppgavene og mest å gjøre i ØBF. Som leder er jeg ansvarlig for å håndtere eventuelle mediaspørsmål som måtte dukke opp. Våre medlemmer settes uansett alltid i fokus, sier Hermod Johnsen.

68 bedrifter i Østfold er tilsluttet Østfold Bilbransjeforening, og dermed også Norges Bilbransjeforbund. Det arbeides aktivt med å få enda flere til å være med. ØBF taler bilbransjens sak -og er den samlede organisasjonen for aktører både innenfor lette- og tunge kjøretøy. Her organiseres merkeforhandlere, mekaniske verksteder, skade- og lakkverksteder, bilglassverksteder, dekkverksteder og bilbergere.

 

Løser felles utfordringer

-Det er liten tvil om at en samlet bilbransje står sterkt, og vi slåss for bedre rammevilkår. Som medlem er man med og løser felles utfordringer. Medlemmer har muligheten til å påvirke blant annet på medlemsmøter. Vi bistår gjerne med fagfolk, også fra sentralt hold, når det er vanskelige saker å håndtere. Dessuten er det vår plikt å følge med og rydde opp blant useriøse aktører. Her kan vi gå videre og varsle Statens vegvesen, som vi har et meget godt samarbeid med.

 

Rekruttering

Rekruttering er et satsingsområde. ØBF har en spennende fadderordning gjennom opplæringskontoret, som gjør at elever kommer ut i en bedrift og får prøvd seg. Flere får også lærlingeplasser på grunn av denne ordningen. Det blir enda mer skolering av mekanikere og lærlinger fremover, og mer fokus på energikilder og datanettverk.

 

Mange timer i døgnet tenker Hermod på bil, først og fremst på arbeidsplassen RSA Bil Fredrikstad. 2017 ble et fint salgsår, der spesielt Suzuki 4 x 4 med bensinmotor og automat var etterspurt. Men det blir litt fritid også for Hermod.

 

Hytteturer

-I hverdagen er det familien som har fokus etter arbeidstid. Nå og da blir det en joggetur -men har jeg fri i en litt lengre periode forsøker vi å ta noen turer til hytta på fjellet i svenske Branäs eller om sommeren til hytta til mine foreldre på Kjempeholmen i Hvalerskjærgården. Sommer og fint vær -og det finnes ingen bedre plass. For noen år siden kjøpte vi også en leilighet utenfor Alanya i Tyrkia. Vi prøver å finne tid og rom for å komme oss dit et par ganger i året også. Synes det er deilig å reise litt bort om anledningene byr seg, sier Hermod Johnsen.

 

Fakta Hermod Johnsen

  • Alder: 42 år
  • Stilling: Styreleder i Østfold Bilbransjeforening og daglig leder hos RSA Bil Fredrikstad
  • Sivilstatus: Gift med Stine, to barn -en gutt på 3 år og ei jente på 6.
  • Bolig: Lauritz Johnsensvei på Lisleby.
  • Fritid: Sammen med familien, litt jogging og turer til hytte på fjellet, familiehytte på Hvaler og leilighet i Tyrkia

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen