Bilselger, Porscheeier og campingentusiast

 

Svein Tore Nilsen har hatt interesse for bil og jobbet med bil i nesten hele sitt voksne liv. 49-åringen trives aldeles utmerket som bruktbilansvarlig hos RSA Bil Fredrikstad, og elsker å stelle med sin veteranbil 1985-modell Porsche 911 – 3,2 liter i fritiden om sommeren.

 

-Porschen settes bort om vinteren, men så fort det blir vår i lufta gjør jeg den klar for noen sommerturer. Jeg hadde en guttedrøm om å skaffe meg en Porsche 911, og nå eier jeg en sort, sier Svein Tore Nilsen.

 

På jobben hos RSA Bil er det langt mellom Porsche-salgene, men Svein Tore har solgt mange spreke og forholdsvis kostbare bruktbiler opp gjennom. Vi får jo inn kunder der noen kan tenke seg en bil til flere hundre tusen, mens andre har langt mindre å rutte med. Begge kjøpegrupper er like uunnværlige. Jeg må sørge for at kundene er fornøyde. At jeg oppnår tillit, og at de kommer tilbake for å handle mer en annen gang. Ettermarkedet er viktig for oss.

 

Glad i jobben
-Jeg startet arbeidskarrieren min innen bil i Unik bilutleie, så ble jeg bilklargjører hos Vector Bilforum med Ivar Ørmen som sjef. Han var en utrolig god bilselger, og jeg lærte mye av ham. Her solgte vi Suzuki, Honda, Saab og Subaru. Da de trengte mer hjelp på verkstedet, ble jeg oppfordret til å prøve meg der – i og med at jeg jobbet litt på det området allerede. Da satte Ivar ned foten og ba meg ta på noen ordentlige klær og finne plassen min på salgskontoret. Han ville ha meg til å selge bil, og på den veien ble det. Har aldri angret og sett meg tilbake, og jeg har ingen planer om annen jobb fremover. Her på RSA Bil har vi et fantastisk miljø, og jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag. Herlig!

 

Familie, hunden Åge og cognac-klubb
Vi har snakket litt om en sort Porsche, som er satt bort for vinteren. Svein Tore har også andre ting som opptar fritiden. Det er viktig for ham å stille opp for familien sin, og med «mine og dine barn», så er det ikke noe problem og få dagene til å gå. Han går tur med hunden Åge mange ganger i uka og ikke hver dag, men en gang imellom drikkes det litt cognac, gjerne sammen med andre i cognac-klubben Svein Tore er medlem av.

 

-Vi er en glad gjeng som møtes for å teste litt cognac. Hvert tredje år reiser vi en tur til Frankrike, og besøker flere cognac-hus hver gang. Det er morsomme reiser. Vi ser og opplever mye. Melanie (samboer) og jeg er også glade i campinglivet. Vi har campingvogn stående på Lingen hageby på Oven i Råde kommune. Et fantastisk sted. Hit drar vi i sommerhalvåret, så ofte som mulig. Utenom ferier pendler jeg gjerne på fine dager, for å bo i campingvogna. Vi vurderer å få oss en større vogn her, en husvogn. Da blir det som å bo i ei hytte, forteller Svein Tore.

 

Mye å sette seg inn i
Som bruktbilansvarlig med over 20 års erfaring i bilbransjen er Svein Tore på hils med mange. Kunder kommer og går, og flere er gjengangere. Etter så mange år på samme sted, så har han opparbeidet seg en stor kundekrets. De stoler på Svein Tore og er fornøyd med tidligere handel.

 

-Yrket har jo forandret seg en del. Før stakk flere innom for å se på biler. Nå ligger det meste på nett, og folk vet mer hva de skal ha, når de kommer. For oss som jobber med både elbiler og biler som går på fossilt drivstoff er det stadig mer å sette seg inn i. Jeg bør kunne det meste om de bilene vi til enhver tid har for salg, og det krever at jeg ligger i forkant. Å selge er en ting, men vi skal ha inn de riktige bilene også. Her tar vi innbytte, har bruktimport og kjøper interessante biler gjennom finn.no for eksempel. Finn.no er nok den nettsiden jeg er mest inne på. Her skjer det mye hele tiden, forteller Svein Tore.

 

Svein Tore Nilsen

  • Alder: 49
  • Stilling: Bruktbilansvarlig og NK hos RSA Bil Fredrikstad
  • Familie: Samboer, mine og dine og Åge
  • Bosted: Sildreveien, Rolvsøy
  • Nettsted: finn.no, er der hele tiden.
  • Må ha: Pepsi Max + en kopp kaffe om morgenen på jobb.
  • Fritidsinteresser: Familie, er med i cognac-klubb og steller med min veteranbil-Porsche 911 fra 1985.

 

 

Related posts