Lasse Orring har jobbet med salg og ledelse hele karrieren

 

I mars i fjor fikk Sulland Sarpsborg ny sjef. Lasse Orring overtok jobben med å få tidligere Stamsaas i Sarpsborg skikkelig på rett kjøl igjen. Det har Orring og hans ansatte klart. Nå er alt fryd og gammen hos Sulland på Tunejordet.

 

Lasse Orring kom fra stillingen som daglig leder hos Canon til å bli daglig leder hos Sulland. Før jobben i kopibransjen solgte han treningsutstyr. Orring er altså vant til å drive med salg.
-I hele min karriere har jeg holdt på med salg og ledelse. Jeg selger ikke biler, men jeg motiverer og legger til…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

I mars i fjor fikk Sulland Sarpsborg ny sjef. Lasse Orring overtok jobben med å få tidligere Stamsaas i Sarpsborg skikkelig på rett kjøl igjen. Det har Orring og hans ansatte klart. Nå er alt fryd og gammen hos Sulland på Tunejordet.

 

Lasse Orring kom fra stillingen som daglig leder hos Canon til å bli daglig leder hos Sulland. Før jobben i kopibransjen solgte han treningsutstyr. Orring er altså vant til å drive med salg.
-I hele min karriere har jeg holdt på med salg og ledelse. Jeg selger ikke biler, men jeg motiverer og legger til rette for at vi selger flest mulig biler og tjener tilstrekkelig med penger til at driften kan videreutvikles, forklarer Lasse Orring overfor Motormagazinet.

 

Ujålet og empatisk
Det er en ambisiøs og målrettet fyr som i dag leder virksomheten til Sulland Sarpsborg. Samtidig er han «nedpå», ujålete og empatisk. Her har Sulland-konsernet, som nå består av 37 butikker med en omsetning på sju milliarder kroner og 1 100 ansatte, åpenbart truffet blink med ansettelsen.
-Vi skapte et godt resultat i fjor. Vi solgte flere biler enn noen gang, vi økte servicegraden overfor våre kunder og vi fikk mer tilfredse ansatte. Vi scoret bra på alle parametere, og det kan alle vi som jobber i Sulland Sarpsborg være stolte av.

 

Nøkkelfaktorene
Med flere nyansettelser, spesielt på ettermarkedssiden og i verkstedet, har omsetningen og kundetilfredsstillende økt. Her ligger noe av nøkkelfaktorene til at 2021 ble et godt år på alle måter.

 

-Nå tar i med oss de gode rutinene inn i et nytt år og vi har riktig bemanning i store deler av bedriften. Samtidig vet vi har vi får ganske god tilgang på nye biler, så det ser ut til å bli et godt år også i 2022. Kanskje til og med et enda litt bedre år, med ytterligere vekst, siden det blir betydelig mer å gjøre på BMW-siden, mener Orring.

 

Eneste i Sarpsborg
Sulland Sarpsborg har nemlig solgt mange flere BMW i 2021 enn det som er vanlig. Ordreservene for 2022 er også gode. I tillegg har Sulland blitt det eneste offisielle BMW-servicepunktet i Sarpsborg fra nytt år av. Mange som kjøper bruktimporterte BMW velger også et offisielt servicepunkt for service og utbedring av eventuelle feil.

-Det blir travelt for mekanikerne i år, men de er vant til å jobbe overtid når det er behov for akkurat det. Vi har i det hele tatt en serviceinnstilt og flott stab nå, påpeker den daglige lederen.

 

Kjøpt Tunejordet-bygget
To andre gledelige nyheter for Orring og Sullands del: Bygget på Tunejordet har Sulland nå kjøpt. I tillegg skal det ansettes ytterligere to medarbeidere – en på salg nybil og en på salg bruktbil.
-Sullands policy er å eie anleggene selv. De gir en mer forutsigbar økonomi. Når det gjelder ansettelsene, så er det et resultat at vi tar nye markedsandeler, har mer å gjøre og trenger back up ved sykdom og ferier. Vi skal også satse mer på bedriftsmarkedet, for her kan vi bli enda bedre. Det er alltid noe å strekke seg etter.

 

Lasse Orring går sjeldent hjem fra jobb før klokka 18.00. Han liker å snakke med sine ansatte, følge med på det som skjer og snappe opp både det som er bra og som ikke fungerer helt etter planen. Han er hands on hele dagen, som er krevende når du er trebarnsfar. Kun fem timers søvn, fra klokka 1.00 til 06.00, er løsningen på utfordringene.

 

Løper klokka 22.30
-I tillegg har jeg en fantastisk forståelsesfull kone, så hun jobber ikke like mye som meg for at vi skal få logistikken til å gå opp. Jeg tar min del av jobben med matopakkesmøring og kjøring om morgenen, understreker Orring.

 

Midt opp i en hektisk arbeidshverdag og familieliv med barn i alderen 10 til 15 år, rekker Lase Orrring å trene. Han prøver å få trent en økt hver dag. Ofte skjer det ent på kveld. Fredrikstad-karen forteller:
-Naboene kan se jeg at løper intervaller klokka 22.30, men det er nødvendig for at formen skal holdes vedlike. Jeg er glad i mat og drikke, og for å holde matchvekta må jeg holde det gående med trening. Jeg tar meg en øl og sitter i sofaen jeg også, men det skjer da nærmere midnatt.

 

 

FAKTA

  • Lasse Orring
  • 41 år
  • Daglig leder
  • Fredrikstad
  • Gift, tre barn
  • Smøre matpakker og rekke skolen
  • Alle slags aviser
  • vg.no, sa.no, fb.no
  • Trening
  • Trening, skigåing om vinteren, båtliv om sommeren

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen