Inn i innovativ rolle

 

Lars Petter Westli er ansatt som ny salgssjef i Dahles Auto-systemet. Han er klar for en ny og innovativ rolle i sin yrkeskarriere.

 

-Jeg er glad for å få denne tilliten, og jeg går til oppgaven med ydmykhet. Her skal det samarbeides på tvers av geografiske grenser i tre ulike byer. Samhandling internt er alltid et godt utgangspunkt for å lykkes eksternt, mener Westli.

 

Ny støttefunksjon
Salgs- og markedssjefene hos Dahles Auto i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden vil fortsatt ha sine oppgaver. Forandringen består i at personbilselgerne og nyttekjøretøytsselgerne får en ny og ekstra støttefunksjon i…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Lars Petter Westli er ansatt som ny salgssjef i Dahles Auto-systemet. Han er klar for en ny og innovativ rolle i sin yrkeskarriere.

 

-Jeg er glad for å få denne tilliten, og jeg går til oppgaven med ydmykhet. Her skal det samarbeides på tvers av geografiske grenser i tre ulike byer. Samhandling internt er alltid et godt utgangspunkt for å lykkes eksternt, mener Westli.

 

Ny støttefunksjon
Salgs- og markedssjefene hos Dahles Auto i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden vil fortsatt ha sine oppgaver. Forandringen består i at personbilselgerne og nyttekjøretøytsselgerne får en ny og ekstra støttefunksjon i Lars Petter Westli.

 

Svein Kåre Haaland, daglig leder i Dahles Auto AS, forklarer mer detaljert:

-Tanken med en salgssjef på næringsmarkedet felles for alle våre forhandlere, er først og fremst å møte kundenes behov. Flere av de store kundene har biler som går i hele regionen, det er da fornuftig at den som har næringskontakt representerer alle forhandlerne våre.

-Lars Petter vil også samkjøre og markedsføre alle produkter og tjenester vi kan tilby. Han har med seg alt fra Audi, Volkswagen, Skoda, Nyttekjøretøy, bruktbil, Dahles Bilutleie, bildelingstjenester, dekkhotell, rutereparasjon og bilfinans.

 

Dahles Autos nye salgssjef vil følgelig ha alle tenkelige verktøy med seg for å løse de ulike behov som finnes hos kundene i regionen.

 

Flere byer hver uke
-Jeg vil prioritere å jobbe noen dager i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden i uka, men jeg må være fleksibel ut fra hva markedet etterspør. Ukene blir nok ikke like, tror jeg, men det er i seg selv spennende nok.
Lars Petter Westli kom til Dahles Auto i 2017. Han har solgt Nyttekjøretøy helt fram til han fikk sjefsjobben 1. oktober. Tidligere har Westli jobbet på bensinstasjon, lagt om dekk, vært dørvakt og ikke minst har han jobbet 25 år hos Egil Pedersen AS i Sarpsborg.

 

Må være ærlig
-Det er mer hektisk og litt andre beslutninger som skal tas i bilbransjen, men jeg lærte mye av å selge maling, tapet og gulvbelegg Gunnar Pedersen var i seg selv en god læremester i forhold til hva som kreves i arbeidslivet.

 

Ikke minst har den blide og omgjengelige Westli lært at man som selger må være ærlig. De nytter ikke å lure kunden.

-I det lange løp er det tillitsskapende overfor kundene å si som det er. Løgn, juks og fanteri er det siste man må ty til for å bygge relasjoner og tillit, for det er akkurat det salg handler om til sjuende og sist, mener han.

 

Selger hele pakker
Det å selge Nyttekjøretøy, altså varebiler til næringslivet, har endret seg siden Lars Petter startet i 2017. Den gangen solgte man en bil, og på mange måter var handelen over når nøklene ble overlevert. I dag er situasjonen helt annerledes.

-Vi selger helhetsløsninger, egentlig en hel logistikkpakke i dag. Det dreier seg om salg, finansiering, leasing, service- og vedlikehold og lånebil ved verkstedbesøk. Jobben er mer omfattende og krevende enn tidligere, men samtidig også mer interessant.

 

Lars Petter Westli har du sikkert truffet i et hyggelig fødselsdagsselskap eller på et arrangement, for han spiller i band. I over 30 år har han sittet der med trekkspillet sammen med andre. Han finner glede i musikken. Kona er med i bandet som vokalist. I tillegg leier han ut lydanlegg til andre og pusler litt med eiendomsutleie. Det er godt døgnet har 24 timer, for til sine tider blir det hektisk.

-Du har alltid tid til det du syns er morsomt, sier Lars Petter og smiler bredt.

 

Skryter av kona
Lars Petter Westli bor på gården Hornes Østre i Kvastebyen sammen kona, Anne Helene Lilleng, som hun tok på odel for noen år tilbake. Jorda blir forpaktet bort.

 

I den forbindelse nøler ikke 51-åringen et sekund med å rose kona. Uten hennes forståelse for at en jobb som bilselger krever oppmerksomhet nær sagt døgnet rundt til sine tider, ville det ikke vært mulig å gjøre en god jobb for Dahles Auto.

-Kunden ringer eller sender e-post når det passer, og bryr seg ikke om det er kveld eller helg. Det er bare å ta telefonen når kunden ringer, sier Lars Petter.

 

I sin tid som Nyttekjøretøy-selger har han skaffet mange nye, store kunder til Dahles Auto. Han jobber målrettet og er særdeles dedikert. Det setter bedriftene pris på. En historie, som er fortalt ved flere anledninger, kan i så måte gjentas for å illustrere Westlis gode salgsegenskaper.

 

Bomtur ble suksess
-Jeg kjørte feil og kom til en bygning, der det stod to gamle varebiler. Selv om jeg ikke skulle på besøk til bedriften banket jeg på. Jeg fikk snakke med sjefen som kjøpte seks Volkswagen Caddy på strak arm. Bomturen ble en suksess.

 

Det er ikke bare kona og kundene som får ros. Dahles Auto, som arbeidsgiver, får også en dose gode ord av den nyansatte salgssjefen.

-Det er trygt og stabilt her. Vi får muligheten til skolering og kompetanseheving, og det er mange hyggelige kolleger. Jeg stortrives hos Dahles Auto, sier Lars Petter Westli.

 

NAVN: Lars Petter Westli
ALDER: 51 år
STILLING: Salgssjef
BOSTED: Sarpsborg
FAMILIE: Gift, to bonusbarn
MÅ HA: Kaffe og Jarslbeerg-ost
LESER: Dagens Næringsliv, Aftenposten og Trekkspillnytt
FRITIDSINTERESSER: Sang, musikk, jakt, båtliv og trening

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen