Drifting-kongen Fredric Aasbø «herjet» hos Toyota Fredrikstad

 

Lukt av svidd gummi, og en motorlyd som kjentes godt i brystkassa. Norges driftingkonge Fredric Aasbø og kammerat Tor-Anders Ringnes fikk publikum til å måpe, da de showet med bilene sine på asfalten i gården hos Toyota Fredrikstad.

 

Av Øivind Karlsen

 

Mange hadde funnet veien til Toyota ved Mosseveien denne ettermiddagen, og ingen ble skuffet. For her var det show med intervjuer, gratislodd som ga fine premier og truck-food for sultne.

 

Driftingbilene var stilt ut sammen med flere spesielle Toyotaer, og folk ruslet rundt akkompagnert av skikkelig dunkemusikk. Her ble det bygget opp mot den store…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Lukt av svidd gummi, og en motorlyd som kjentes godt i brystkassa. Norges driftingkonge Fredric Aasbø og kammerat Tor-Anders Ringnes fikk publikum til å måpe, da de showet med bilene sine på asfalten i gården hos Toyota Fredrikstad.

 

Av Øivind Karlsen

 

Mange hadde funnet veien til Toyota ved Mosseveien denne ettermiddagen, og ingen ble skuffet. For her var det show med intervjuer, gratislodd som ga fine premier og truck-food for sultne.

 

Driftingbilene var stilt ut sammen med flere spesielle Toyotaer, og folk ruslet rundt akkompagnert av skikkelig dunkemusikk. Her ble det bygget opp mot den store finalen. Aasbø og Ringnes sammen med to heldige loddvinnere, «sladdet» på den åpne plassen med ultrapresisjon.

 

På Norgesturne
Fredric Aasbø er på Norgesturné til Toyotaforhandlere landet rundt. Hele 13 destinasjoner står på programmet.

 

-Jeg synes det er moro å reise rundt slik når jeg har anledning. Gøy å vise frem det vi holder på med, og vi registrerer at flere og flere får opp øynene for sporten vår, som er veldig stor iblant annet USA, der jeg konkurrerer mest. Det er fint å se alle menneskene som møter opp, og forventningene, spesielt hos de unge. De to som vinner en tur med oss, vil nok huske det en stund, fortalte Aasbø – mens han sammen med sine medhjelpere delte ut plakater, T-skjorter og capser til åtte heldige loddvinnere. Det manglet ikke på selfies og fotografering, og Aasbø stilte villig opp hele tiden.

 

-Det er jo en del av showet. De fremmøtte skal føle at de får en flott totalopplevelse, sa Fredric Aasbø.

 

Motorsportveteranen Per Christian Håveødegård var speaker og konferansier, og med snakketøyet i orden bandt han showet sammen på en fortreffelig måte.

 

Verdens beste
Fredric Aasbø er ingen hvem som helst innen drifting. Formula Drift er en prestisjefylt amerikansk serie, som også regnes som verdensmesterskap. Aasbø har vunnet i 2015, 2021 og 2022. Han ligger meget godt an i år også. I fjor ble han kåret til Årets Bilsportutøver av Norges Bilsportforbund.

 

Fredrik Aasbø er fra Ski og konkurrerer for klubben NMK Solør. Han er en helprofesjonell bilsportutøver i det amerikanske teamet Papadakis Racing. Fredric kjører Toyota med solid støtte fra den japanske bilprodusenten, ifølge Toyota Norge.

 

-Det gikk over all forventning. Folk møtte opp og fikk et par morsomme timer her ved Toyota ved Mosseveien. Det er utrolig hvilken presisjon de gjennomfører driftingen på, sa salgssjef hos Toyota, Michael Torp, etter at røken hadde blåst bort, og det meste av gummien på dekkene lå igjen på asfalten.

 

Fotografering og selfies med Fredric Aasbø i fokus.
Salgssjef Michael Torp ble intervjuet av Per Christian Håveødegård, mens Aasbø foreviget det hele.
Mange hadde møtt frem og koste seg denne ettermiddagen.
Biler med hestekrefter fanger gjerne oppmerksomhet.
Full spiker, røk og flammer, svidd gummi og høyt volum, da Fredric Aasbø og Tor Anders Ringnes driftet med sine biler som har opp mot 900 hk.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen