Så mye vil nye ID.7 koste deg

Martin Meiners

 

Volkswagen åpner nå for bestilling av ID.7, og merkets nye elektriske flaggskip lanseres ferdig utstyrt med en pris på kroner 549.900 (inkludert frakt og levering Oslo). 

 

Volkswagen ID.7 blir omtalt som den elektriske arvtakeren til populære Passat. Passat er gått ut av den norske Volkswagen-porteføljen på vei mot at personbilmerket blir fullelektrisk allerede fra nyttår. Når det åpnes for bestilling av ID.7 i dag, er det med en spesiell kampanjepris knyttet til at Volkswagen…
Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Volkswagen åpner nå for bestilling av ID.7, og merkets nye elektriske flaggskip lanseres ferdig utstyrt med en pris på kroner 549.900 (inkludert frakt og levering Oslo). 

 

Volkswagen ID.7 blir omtalt som den elektriske arvtakeren til populære Passat. Passat er gått ut av den norske Volkswagen-porteføljen på vei mot at personbilmerket blir fullelektrisk allerede fra nyttår. Når det åpnes for bestilling av ID.7 i dag, er det med en spesiell kampanjepris knyttet til at Volkswagen i år markerer sitt 75-årsjubileum i Norge.

 

– ID.7 kombinerer plass, komfort og kvalitetsfølelse med en imponerende rekkevidde. Som den perfekte moderne familiebilen, gjør ID.7 75-årsfeiringen vår fremtidsrettet. Samtidig markerer den et annet jubileum, ti år etter at vi lanserte vår første elbil. ID.7 viser virkelig hvor langt vi er kommet på de årene, sier Rudi Sand, produktsjef for ID.7 hos Volkswagen personbil i Harald A. Møller AS.

 

Volkswagen ID.7 Pro kommer med en effekt på 286 hk, og en netto batterikapasitet på 77 kWh som gir en WLTP-rekkevidde på 611 km på den modellen som nå kan bestilles. Den kan hurtiglades med inntil 170 kW, noe som kan lade batteriet fra 10 til 80 prosent på under en halvtime. Den nærmere fem meter lange bilen får et bagasjeromsvolum på hele 532 liter.

 

ID.7 Pro kan ha taklast og trekke tilhenger på opptil 1.000 kg.

 

ID.7 Pro kommer med en lang liste over standardutstyr, som blant annet inkluderer 19’’ lettmetallfelger, en ny og 15‘’ stor infotainment-skjerm, adaptiv cruisecontrol, navigasjonssystem, 3-soners Air Care climatronic, ID. Light, AR Head-up Display, ryggekamera og elektronisk justerbare luftdyser.

 

Fra-prisen på kroner 549.900 inkluderer fra salgsstart også utstyrspakkene assistentpakke og eksteriørpakke. Det innebærer utstyrselementer som Travel Assist, Area View 360-graders områdevisning, elektrisk bakluke med sensorsstyring og dynamiske LED-Matrix frontlykter. Dette gjelder i en kampanjeperiode som skal vare ut september.

 

ID.7 er 496 cm lang, noe som er 17 cm lengre enn Passat og 30 cm lengre enn ID.4. Akselavstanden på 296 cm er 17 cm lengre enn Passat. Høyden er 153 cm og bredden uten speil er 186 cm.

– Volkswagen ID.7 blir vår største og mest eksklusive modell. Samtidig bidrar prisen til dette er en familiebil innen rekkevidde for flere, sier Sand.

I

D.7 som nå åpner for bestilling har et elegant fastback-karosseri med lav luftmotstand og stor bakluke, og flere egenskaper som gjør modellen til en fullverdig arvtager etter Volkswagens mest populære familiebil gjennom mange år; Volkswagen Passat. Ved å legge til tilleggsutstyret i eksteriørpakke+ kan ID.7-kunden blant annet få Volkswagens nye elektronisk dim-bare panorama glasstak. I interiørpakke+ ligger blant annet ventilerte seter.

– ID.7 blir en viktig bidragsyter for oss når vi fra nyttår utelukkende skal selge fullelektriske nye personbiler fra Volkswagen i Norge. Vi har en elbilportefølje som treffer bredt, ikke minst etter introduksjonen av ID.7, sier Sand.

 

ID.7 blir den femte elektriske personbilmodellen i ID.-familien til Volkswagen i Norge. Først ut var ID.3 i 2020, før familien er blitt utvidet med ID.4, ID.5 og ID.Buzz.

 

Nå åpner norske Volkswagen-forhandlere for bestilling av ID.7 Pro, og de første kundebilene er forventet å ankomme norske veier rundt slutten av året.

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen