Peugeot 308: Design, komfort og ladbar

 

308 er en av Peugeots viktigste modeller. Dagens modell har vært en stor suksess og er solgt i over sju millioner eksemplarer siden lansering. Den har også vunnet en rekke priser, inkludert prestisjetunge Car of the Year i 2014.

 

Dette er den første modellen som kommer med Peugeots nye logo – et skjold med et majestetisk løvehode. En ny grill og frontdesign er utviklet for Peugeots nye identitet.

 

 

308 får også en rekke nytt utstyr og komforten er ytterligere hevet. Fortsatt vil Peugeot tilby den drivlinjen som passer kunden, med både fossile og ladbare varianter.

 

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

308 er en av Peugeots viktigste modeller. Dagens modell har vært en stor suksess og er solgt i over sju millioner eksemplarer siden lansering. Den har også vunnet en rekke priser, inkludert prestisjetunge Car of the Year i 2014.

 

Dette er den første modellen som kommer med Peugeots nye logo – et skjold med et majestetisk løvehode. En ny grill og frontdesign er utviklet for Peugeots nye identitet.

 

 

308 får også en rekke nytt utstyr og komforten er ytterligere hevet. Fortsatt vil Peugeot tilby den drivlinjen som passer kunden, med både fossile og ladbare varianter.

 

 

308 tilbyr nye linjer i kompaktklassen. I forhold til forrige utgave har denne en mer dynamisk silhuett. Nye 308 er 4.367 mm lang og er dermed 11 centimeter lengre enn dagens. I tillegg er akselavstanden økt med 5,5 centimeter og høyden er redusert med 2 centimeter.

 

 

Med andre ord blir dette en mer kupéaktig bil med enda bedre bakseteplass.

 

 

– Vi ser frem til å tilby en luksuriøs 308 med banebrytende design og ikke minst vår nye logo! 308 blir en spennende bil for Peugeot fremover, og vi ser frem til å delta i elektrifiseringen med stadig flere modeller, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot hos Bertel O. Steen.

 

 

Nye komfortelementer

308 skal tilby noe ekstra og det er lagt stor vekt på å få støynivået ned. Den har for eksempel tykkere glass i siderutene, oppvarmet frontrute og ratt og klimaanlegget har fått et nytt luftrensesystem. God lyd sikres medet et Focal stereoanlegg med 10 høyttalere koblet til en forsterker på 690 watt. Sikten fremover sikres av LED Matrix frontlys som hele tiden tilpasser seg forholdene.

 

 

i-Cockpit

Førerplass består av et lite ratt og to ti-tommers skjermer som sørger for at all relevant informasjon og funksjoner er enkelt tilgjengelig. Instrument-skjermen ligger i synsfeltet og har 3D-effekt på de høyere utstyrsnivåene. Skjermen i midten har nå fått pianoknappene integrert som digitale i-Toggles, men funksjonene er de samme med rask tilgang til TomTom tilkoblet navigasjon, klimaanlegg, stereo, assistansesystemer, telefon, forbruk osv.

 

 

Assistansesystemene har fått noen nye funksjoner:

– Forbikjøringsassistent som er operativ fra 70 til 180 km/t

– Bilen foreslår at man holder den farten som står på skiltene. Gjelder både oppover og nedover.

– Adaptive cruise-control senker også farten gjennom svinger avhengig av hvor skarp den er.

I tillegg kommer det inn ny teknologi:

– Ekstra lang overvåking av blindsone (75 meter)

– Varsler om hindringer ved rygging (i tillegg til parkeringssensorer)

– 180 grader ryggekamera med vaskefunksjon av kamera

– 360 grader parkeringsassistanse med kameraer foran bak og på sidene

– Proximity handsfree start og tilgang

– Trådløs Apple Carplay og Andoid Auto

– Mulighet for tilkobling av to telefoner via blåtann

 

 

Ladbar hybrid

Nye Peugeot 308 kommer med to ladbare motoriseringer. En med 180 hestekrefter og en med 225 hestekrefter. Begge har en elektrisk motor på 110 hestekrefter. Begge bilene har også totalt 320 newtonmeter til tross for forskjellige bensinmotorer. Begge modeller har en 8-trinns automatgirkasse.

 

 

Batteriet er på 12,4 kWt og gir en elektrisk rekkevidde på 60 km for modellen med totalt 180 hestekrefter og 59 km for modellen med totalt 225 hestekrefter.

 

 

Peugeot 308 er i Norge til høsten.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen