Fartsfylt dobbeltjubileum på Rudskogen

 

Lørdag 9. september feirer Porsche Norge motorsport og bilentusiasme på Rudskogen under Porsche Festival 2023. Både Porsche og deres ikoniske 911-modell, som fyller henholdsvis 75 og 60 år, skal feires. Det blir også en rekke billøp, der Dennis Hauger, Aksel Lund Svindal og flere andre kjendiser skal kjøre om kapp, samt utstilling av modeller som aldri før har vært i Norge.

 

Oslo. Hele Norges Formel 1-håp, Dennis Hauger, skal delta som gjestefører og kjempe om sin første seier i Porsche Carrera Cup Scandinavia, der han skal konkurrere mot Aksel Lund Svindal.

– Fjorårets Porsche Festival var en helt…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Lørdag 9. september feirer Porsche Norge motorsport og bilentusiasme på Rudskogen under Porsche Festival 2023. Både Porsche og deres ikoniske 911-modell, som fyller henholdsvis 75 og 60 år, skal feires. Det blir også en rekke billøp, der Dennis Hauger, Aksel Lund Svindal og flere andre kjendiser skal kjøre om kapp, samt utstilling av modeller som aldri før har vært i Norge.

 

Oslo. Hele Norges Formel 1-håp, Dennis Hauger, skal delta som gjestefører og kjempe om sin første seier i Porsche Carrera Cup Scandinavia, der han skal konkurrere mot Aksel Lund Svindal.

– Fjorårets Porsche Festival var en helt rå opplevelse! Det er veldig kult at Rudskogen har bygget et anlegg som gjør at man kan gjennomføre arrangement som samler så mye folk som det var på festivalen i fjor. Porsche Norge leverte et program fullspekket av opplevelser, skikkelig god stemning og fete biler. Jeg gleder meg skikkelig til å feire Porsches 75-års jubileum under årets Porsche Festival og ikke minst til å kjøre løp på Rudskogen, sier Svindal.

 

Selv om Hauger har fri fra Formel 2-sirkuset, venter det tøff konkurranse også denne helgen. 20-åringen har aldri tidligere vunnet hittil på sine syv starter i cupen, og nå håper han på å lykkes på en bane han er godt kjent med.

– Det er stor stas å konkurrere på hjemmebane, og jeg håper å kunne ta min første seier i Carrera Cupen. Dette er en bane jeg kjenner godt, samtidig er feltet sterkt og konkurransen er som alltid knalltøff i denne cupen, sier Hauger.

 

Under festivalen sikter også 18 år gamle Isabell Rustad mot topplasseringer i Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

 

60 år gammelt ikon feires med Norges største Porsche-samling

På Norges nasjonalanlegg for racing blir det en fartsfylt tidsreise når hundrevis av historiske Porsche-modeller fra alle tidsepoker samles til en historisk parade. Dette blir en sjelden mulighet til å se klassiske Porscher i sitt rette element.

 

Årets Porsche Festival samler også et rekordstort antall Porscher på samme sted. 60 år med Porsche 911 skal feires med åtte generasjoner i én utstilling, med blant annet spennende modeller hentet fra Porsche-museet i Stuttgart. I E-Performance loungen vises unike konseptbiler, samt Porsches E-Hybrid og helelektriske modeller.
Porsche-museet stiller i anledning dobbeltjubileet med Porsches Heritage truck, et mobilt museum, til Norge. Med Heritage trucken følger mange Porsche-klenodier som aldri før har vært i Norge.

 

Race of stars – hvem er Norges raskeste kjendis?

Et kjendistungt startfelt møtes til dyst under Race of stars. Her skal blant andre Nicolay Ramm, Espen P.A Lervaag, Pål Tøien (kjent under artistnavnet OnklP), Erik Follestad, Kristin Holte, Vita og Wanda Mashadi måle krefter når de settes bak rattet i en racingrigget Porsche 718 Cayman.

 

Fartsfylte aktiviteter for alle aldre

På gokartbanen vil ca. 60 unge sjåfører mellom 16 og 18 år få muligheten til å kjøre en Porsche Taycan. For å delta kreves trafikalt grunnkurs, og det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder. Det er ikke bare på banen at det skjer spennende ting under årets Porsche Festival. For enda yngre bilsportentusiaster vil det være en egen E-Sport Garage i Race village, der gamingselskapet Heroic inviterer alle som ønsker til å teste spill i deres simulatorer. Race village har også et eget kids’ corner, med mange familievennlige aktiviteter.

 

Verdenspremiere på festivalens egen kino
Det stockholmbaserte produksjonsselskapet Katagrama har fulgt Aksel Lund Svindals nye racingsatsing i Carrera Cupen tett. For årets sesong har dette resultert i filmen «A High Speed Portrait», hvor Aksels deltakelse under årets løp i Le Mans er dokumentert. Der kjørte Porsche Carrera Cup Scandinavia som gjesteklasse i forkant av 24-timers løpet i mai, med en spent og ærbødig Svindal på startstreken. I portrettet som vises under festivalhelgen kommer man tett på den tidligere alpinisten både bak rattet, men også gjennom hans refleksjoner. Kortfilmen er skapt med en kunstnerisk tilnærming og formidles med intensitet som gjenspeiler Aksels opplevelse på banen.

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen