Alltid Volvo for Marcus

 

Marcus Hofgaard er i en alder av kun 23 år nybilansvarlig for Volvo i Bilbutikk1 i Fredrikstad. Volvo ble han kjent med hos Jensen & Scheele i Halden, og ifølge ham selv var det et langt hopp fra å selge bruktbil i Halden til å få stort ansvar i Fredrikstad.

 

-Corona var på sitt mest intense da jeg fikk jobben i Bilbutikk1, og skulle starte opp i februar 2021. Samtidig pusset Bilbutikk1 opp lokalene, så vi hadde ingen kontorer og måtte jobbe så godt vi kunne litt herfra og derfra. Det var en spesiell tid, men så fikk…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Marcus Hofgaard er i en alder av kun 23 år nybilansvarlig for Volvo i Bilbutikk1 i Fredrikstad. Volvo ble han kjent med hos Jensen & Scheele i Halden, og ifølge ham selv var det et langt hopp fra å selge bruktbil i Halden til å få stort ansvar i Fredrikstad.

 

-Corona var på sitt mest intense da jeg fikk jobben i Bilbutikk1, og skulle starte opp i februar 2021. Samtidig pusset Bilbutikk1 opp lokalene, så vi hadde ingen kontorer og måtte jobbe så godt vi kunne litt herfra og derfra. Det var en spesiell tid, men så fikk vi det fantastisk flott etter hvert. Nå har vi åpne, lyse lokaler med høyt under taket. Bilbutikk1 har blitt en arbeidsplass å være stolt av.

 

Skole og jobb
-Jeg begynte hos Jensen & Scheele mens jeg gikk på Service og samferdsel på videregående. Fikk lov til å ha praksis i bilforretningen en gang i uka, og etter hvert ble det torsdags- og lørdagsjobbing. Deretter tok jeg lærlingtiden min på to år, før jeg ble ansatt i 2019.

 

Bilbutikk1 i Fredrikstad søkte etter nybilansvarlig for Volvo. Etter å ha orientert meg litt, søkte jeg og fikk jobben. Det ble en bratt læringskurve, men jeg hentet den hjelpen og støtten jeg trengte hos gode kollegaer og spesielt fra daglig leder Freddy Mass. Nå har jeg funnet meg godt til rette, forteller Marcus Hofgaard.

 

Kjøreturen om morgenen på en halvtime fra Halden til Fredrikstad bruker Marcus til å tenke gjennom dagens oppgaver, samtidig som han koser seg med en Red Bull og hører på litt god musikk eller en podkast. På veien hjem kobler han av og forbereder seg på det som venter hjemme.

 

Pusser opp
-Samboeren min og jeg pusser opp. Har kjøpt en enebolig fra 1950-tallet, som vi skal gjøre fin. Det blir en del jobb med blant annet nytt kjøkken og bad, men jeg synes det går bra. Vi står på, men har også tid til andre fritidssysler. I Strömstad har jeg en 25 fots Regal med V8’r. Og det tar bare minutter å komme seg ut i skjærgården, der Koster er en stor favoritt. Om vinteren tar vi gjerne turen til familiehytta i Branäs, der jeg bruker en del tid på kjøring med snøscooter – noe som er lovlig i Sverige. Både samboeren min og jeg liker å kjøre bil. Det har blitt flere lange turer i Europa, og i sommer leide vi bil i Italia, en Fiat Panda, som vi manøvrerte oss gjennom både Milano og Roma med. Det var litt av en kjøreopplevelse. Ellers har jeg kjørt langs både øst- og vestkysten av USA, og det blir helt sikkert nye turer den veien, sier Marcus.

 

Volvo EX90
På jobben gleder Marcus seg til resten av høsten og spesielt til 9. november. Da lanseres Volvo SUV-en EX90. Første bil på en helt ny plattform. Her snakker vi om den sikreste bilen fra Volvo noensinne, den får toveis lading og blir en bil som bygges med fremtidens teknologi på mange felt.

 

-Jeg ser frem til dette. Interessen er stor blant nye og etablerte kunder. Her får vi en modell som også kan bestilles raskt. Jeg føler meg privilegert, som får lov til å tilby og selge så solide premiumbiler. Biler som appellerer til alle. Volvo skal nå slippe en helelektrisk bli hvert år. Inspirerende å tenke på, sier Marcus Hofgaard.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen