Her er enda en elektrisk Audi-nyhet

 

Audi lanserer nå sin tredje konseptbil i sphere-familien. Audi urbansphere concept tydeliggjør Audis visjon for fremtidens mobilitet i byer og urbane strøk. Utstyrt med det fremste innen teknologi og moderne interiør, setter urbansphere en helt ny standard for komfort og bilopplevelser.

 

– Audi har varslet at vi i løpet av få år skal stanse all utvikling og produksjon av biler med forbrenningsmotor. Når vi satser fullelektrisk er det åpenbart at det innebærer mange spennende og banebrytende elbiler fra Audi i årene fremover, sier Elin Rosnes Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller AS.

 

Audi urbansphere er den største bilen designet av Audi til nå. Grunntanken er at dette skal være en romslig bil, som skal gi følelsen av å være en «lounge on wheels». Audi urbansphere er utviklet med asiatiske storbyer i tankene, men elementer er også tenkt å kunne tilpasses storbyer og urbane områder andre steder i verden.

– Audi urbansphere er en konseptbil som skal gi inspirasjon til hvordan bilen kan brukes til å jobbe, samhandle og slappe av mens du er i fart. Vi er svært nysgjerrig på dette konseptet, og gleder oss til å utforske en bil av denne størrelsen og se om disse funksjonalitetene kan tilpasses vårt marked her i Norge på sikt, sier Sinervo.

 

Interiøret og innsiden av bilen har vært hele utgangspunktet ved utforming og design av bilen. Nøkkelordet er komfort. Konseptbilen er potensielt selvkjørende, da utgangspunktet for sphere-familien er å utforske det fremste innen teknologi. Her skal kjøreopplevelsen løftes langt over behovet for å komme seg fra A til B, og bilen er, på lik linje med skysphere og grandsphere, laget for å demonstrere Audis visjoner for morgendagens mobilitetsløsninger.

 

Største Audi noensinne
Audi urbansphere concept er 5.51 meter lang, 2.01 meter bred og 1.87 meter høy. Bilen er designet “fra innsiden og ut”, der passasjerenes komfort og mulighetsrom inne i bilen har vært førende for hvordan den ser ut. Tanken er at passasjerene selv skal velge om de vil jobbe, streame, samhandle eller slappe av. Funksjonene inne i bilen skal også legge til rette for at man kan løse oppgaver som for eksempel online-shopping, middagsplanlegging, eller at man kan la seg underholde ved å se på konserter eller sportsarrangementer. Den autonome bilen vil potensielt kunne plukke opp passasjerene hjemme, og deretter på egenhånd finne parkeringsplass med lademuligheter.

 

Interiør
Når du åpner bilen rulles den røde løperen ut i form av lyssetting på bakken. De seks setene er plassert med to i bredden, for å gi passasjerene følelsen av førsteklasses komfort. Stolene kan reguleres mot hverandre, eller man kan sette opp skjermbeskyttelse mellom setene for å ivareta passasjerenes privatliv. Det er lagt vekt på materialer som tre og ull, for å sikre kvalitet og følelsen av hjemmehygge.

 

Plattform
Audi urbansphere er laget på PPE-plattformen. Konseptets to elektriske motorer leverer nærmere 400 hestekrefter og et dreiemoment på 690 Nm. Audi urbansphere har quattro firhjulstrekk. Batteriet kan lades med inntil 270 kWh, og kan oppnå en rekkevidde på 300 kilometer på ti minutters lading. Batteriet kan lades fra 5 til 80 prosent på mindre enn 25 minutter, og kan levere en rekkevidde på inntil 750 kilometer etter WLTP-standarden.

 

 

 

Related posts