Elbil testes i sprengkulde

 

Prototypene til verdens første helelektriske luksussedan* testes nå til det ytterste for å finjustere drivlinje, dynamikk og komfort under forhold som mange nordmenn vil kjenne seg igjen i. Når BMW i7 lanseres neste år, blir den både en erketypisk BMW 7-serie og en ny tolkning av design og luksus fra øverste hylle.

 

BMW Group fortsetter utvidelsen av nye helelektriske modeller i nye segmenter. I 2023 forventer det tyske selskapet å dekke over 90 prosent av de ulike segmentene med elbiler. I 2022 får BMW i3, BMW iX3, BMW i4 og BMW iX selskap av både BMW iX1 og…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Prototypene til verdens første helelektriske luksussedan* testes nå til det ytterste for å finjustere drivlinje, dynamikk og komfort under forhold som mange nordmenn vil kjenne seg igjen i. Når BMW i7 lanseres neste år, blir den både en erketypisk BMW 7-serie og en ny tolkning av design og luksus fra øverste hylle.

 

BMW Group fortsetter utvidelsen av nye helelektriske modeller i nye segmenter. I 2023 forventer det tyske selskapet å dekke over 90 prosent av de ulike segmentene med elbiler. I 2022 får BMW i3, BMW iX3, BMW i4 og BMW iX selskap av både BMW iX1 og BMW i7.

 

Med BMW i7 venter ren elektrisk kjøreglede i luksuriøs innpakning. Gjennom en rekke omfattende øvelser testes nå prototypene under ekstreme vær- og veiforhold i randsonen av polarsirkelen, på BMW Groups eget testsenter i Arjeplog, Sverige. Der finner testingeniører de frosne overflatene og snødekte veiene som gir ideelle forutsetninger for å presse alle bilens komponenter til det ytterste.

 

I bitende kulde, legger BMW til rette for en ny tolkning av luksuriøs kjøreglede med den neste generasjon BMW 7-serie. I sluttfasen av den omfattende testingen ligger fokuset nå på å kalibrere fjæringskomponenter og styre- og bremsesystemene, samt kjøredynamikk, stabilitet- og komfortsystemer.

 

Godt kamuflert design og teknikk
Vintertestingen fokuserer også spesielt på komponentene i den helelektriske drivlinjen. Fremfor alt er det motorene, batteriet og temperaturkontrollsystemet til BMW i7 som settes på prøve. BMW i7 bygger på samme femte generasjon eDrive-teknologi som man blant annet finner i helt nye BMW iX.

 

BMW i7 er basert på samme konstruksjon og konsept som andre kommende modellvarianter av neste generasjon BMW 7-serie. Det garanterer for at den helelektriske versjonen vil by på den samme karakteristiske kombinasjonen av sportslige og komfortorienterte kjøreegenskaper, sammen med den eksklusive romsligheten man er vant til å finne i en luksuriøs BMW-sedan.

 

Foreløpig skjules eksteriørdesignen under kamuflasje, som gjør en god jobb med å gjemme både nye linjer og ny teknikk. Prognosene fra testregimet tilsier et strømforbruk fra 19,5–22,5 kWh/100 km i henhold til WLTP-normen.

 

*BMW er godt kjent med at det finnes flere luksuriøse og helelektriske modeller i samme størrelse og segment. Men, ingen av dem har den klassiske sedan-designen slik som BMW i7.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen