Stor interesse for IONIQ 5

 

Hyundais viktigste nyhet i 2021 heter IONIQ 5, og er en helt ny dedikert elbil som blir en revolusjon i markedet. Denne uken startet markedsføringen så vidt, og responsen fra publikum er stor. 

 

 

Hyundai Motor Norway har denne uken så vidt begynt markedsføringen rundt den helt nye elbilen IONIQ 5 som lansers i starten av 2021. Dermed er også muligheten for å melde interesse for bilen i gang for fullt.

 

 

– Vi er veldig glade for å endelig kunne begynne å kommunisere rundt IONIQ 5. Fortsatt er få detaljer kjent, men dryppene blir stadig flere.…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Hyundais viktigste nyhet i 2021 heter IONIQ 5, og er en helt ny dedikert elbil som blir en revolusjon i markedet. Denne uken startet markedsføringen så vidt, og responsen fra publikum er stor. 

 

 

Hyundai Motor Norway har denne uken så vidt begynt markedsføringen rundt den helt nye elbilen IONIQ 5 som lansers i starten av 2021. Dermed er også muligheten for å melde interesse for bilen i gang for fullt.

 

 

– Vi er veldig glade for å endelig kunne begynne å kommunisere rundt IONIQ 5. Fortsatt er få detaljer kjent, men dryppene blir stadig flere. Det merker vi også på interessen rundt bilen, som for alvor tar seg opp, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

 

 

– Det har jo nærmest vært vanntette skott fra fabrikken, og sånn sett er kanskje bemerkelsesverdig lite kjent med tanke på at bilen lanseres i løpet av kort tid. Nå ser vi imidlertid at detaljer rundt eksempelvis lynlading og den revolusjonerende nye elbilplattformen vår begynner å komme. IONIQ 5 kommer til å flytte grensene i markedet, og ambisjonene er naturligvis høye når vi sier at den er starten på en helt ny æra for elbiler.

 

 

Til tross for at lite har vært kjent rundt bilen hadde Hyundai Motor Norway allerede over 1 000 interessenter for IONIQ 5 før markedsføringen i det hele tatt startet denne uken. I løpet av et par dager med korte teasersnutter i digitale medier har antallet interessenter nå tredoblet seg. Når enda flere detaljer om bilen kommer i løpet av de nærmeste ukene er antallet interessenter ventet å tilta kraftig.

 

 

– Vi så en vanvittig interesse for Kona Electric da den ble lansert, og det endte med at vi måtte stoppe interessentlisten da denne nådde 20 000 personer. Nå ser vi at interessen er i ferd med å ta av også på IONIQ 5, og det før vi engang kjenner det endelige designet, sier Stenbo, og fortsetter:

 

 

– Nå kan kundene våre melde seg som interessenter på Hyundai.no, og dermed være sikret den siste informasjonen først. Som interessent vil man motta nyhetsbrev med viktig informasjon om IONIQ 5, og man vil blant annet være helt oppdatert på når vi åpner for forhåndssalg.

 

 

Stenbo legger til at det er uforpliktende å melde seg på informasjonsløpet rundt IONIQ 5.

– Jeg vil presisere at dette ikke er en køliste, så man vil fortsatt måtte være på hugget når det åpnes for ordre.

 

 

Selv om IONIQ 5 har vært en godt bevart hemmelighet hittil, kan Hyundai bekrefte at modellen er like om hjørnet.

– Vi går for en litt særegen strategi på dette området. Bilen lanseres snart, og etter det går det egentlig slag i slag. Det betyr at de første bilene er her allerede få måneder etter lansering. Det blir på ingen måte en langtekkelig lanseringsperiode her.

 

 

En revolusjonerende elbil med 232 kW ladehastighet

Helt nye IONIQ 5 er basert på Hyundais 45 Concept, og bilen blir den første som er bygget på selskapets helt nye dedikerte elbilplattform Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

 

 

Hyundai har som mål å være en av verdens ledende elbilmerker, og Hyundai Motor Group skal være en av verdens tre største elbilprodusenter innen 2025. Under merkenavnet IONIQ vil Hyundai lansere en fullverdig portefølje av dedikere elbiler. Først ut er familie-SUVen IONIQ 5 i starten av 2021. Deretter følger sedanen IONIQ 6, fulgt av stor-SUVen IONIQ 7.

 

 

Selve grunnlaget for selskapets elbilplaner finner vi i den nylig lanserte dedikerte elbilplattformen E-GMP. Denne plattformen vil være arkitekturen bak samtlige av Hyundai nye dedikerte elbilmodeller. Plattformen gir økt utviklingsfleksibilitet, fantastiske kjøreytelser, økt rekkevidde, forbedrede sikkerhetsfunksjoner, og mye mer interiørplass for både passasjerer og bagasje.

 

 

Den dedikerte elbilen IONIQ 5 er en stor crossover-SUV i familiesegmentet, og lanseres tidlig i 2021.

 

 

Gjennom å utvikle helt nye høyteknologiske og toppmoderne elbiler bekrefter Hyundai igjen sin status som en ledende elbilaktør, og fortsetter på veien mot å bli en leverandør av smarte mobilitetsløsninger.

 

 

Helt nye IONIQ 5 er blant de først elbilene i verden, og den aller første fra et mainstreammerke, som leveres med 800-volts batterisystem. Bilen har dermed støtte for ultrarask lynlading på opptil 232 kW. Dette sørger for svært raske ladehastigheter, som også holder seg jevnt selv på svært høy hastighet gjennom ladingen. Dermed vil bilen kunne lade fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter. I tillegg sørger 800-voltssystemet for vekt- og plassoptimalisering. På hjemmelader støtter bilen 11 kW.

 

 

Helt nye IONIQ 5 får et dristig og progressivt design, som er helt særegent for den kommende elbilen. Designet henter inspirasjon fra Hyundais historie, og det trekker linjer fra selskapets Pony Coupe Concept fra 1974. Dermed kobler IONIQ 5 fortiden med fremtiden for Hyundais design.

 

 

IONIQ 5 er også den første modellen som er basert på Hyundais helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric Global Modular Platform). Plattformen sørger en rekke nyvinninger, og gir store forbedringer gjennom ultrarask lynlading og økt rekkevidde. I tillegg gjør den nye plattformen at Hyundai kan tenke helt nytt om bilens interiør som et «Smart Living Space», samtidig som kjøreegenskaper og stabilitet forbedres drastisk.

 

 

Med IONIQ 5 vil Hyundai starte en helt ny æra for elbiler, og E-GMP legger grunnlaget for fantastiske ytelser, sikkerhet og maksimal plassutnyttelse.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen