Økt bruk av elbil i Europa under pandemien

 

IONITY, europas ledende innen HPC-nettverk (High Power Charging) for elbiler, har under koronapandemien registrert en økning i bruken av selskapets ladestasjoner. Økningen er spesielt merkbar etter nedstengelsen av Europa som startet i april.

 

 

Med andre ord kan det se ut til at den pågående koronapandemien har ført til en europeisk atferdsendring når det gjelder bruken av el- og hybridbiler. Avhengig av land, kan grunner være:

  • Økt bruk av bil blant eksisterende elbileiere
  • Høyere etterspørsel etter bærekraftig mobilitet for utslippsfrie og karbonnøytrale reiser
  • Offentlig transport som fly, tog og buss for virker for mange utrygt
  • Flere land…
Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

IONITY, europas ledende innen HPC-nettverk (High Power Charging) for elbiler, har under koronapandemien registrert en økning i bruken av selskapets ladestasjoner. Økningen er spesielt merkbar etter nedstengelsen av Europa som startet i april.

 

 

Med andre ord kan det se ut til at den pågående koronapandemien har ført til en europeisk atferdsendring når det gjelder bruken av el- og hybridbiler. Avhengig av land, kan grunner være:

  • Økt bruk av bil blant eksisterende elbileiere
  • Høyere etterspørsel etter bærekraftig mobilitet for utslippsfrie og karbonnøytrale reiser
  • Offentlig transport som fly, tog og buss for virker for mange utrygt
  • Flere land oppfordrer befolkningen til å investere i elbiler via insentiver

 

Selv om trenden varierer fra region til region, støtter mengden kWh for lading av elbiler observasjonene.

 

Allerede før pandemien var det i Europa en økning i salget av el- og hybridbiler. Effekten av nedstengningen av Europa er likevel interessant. Michael Hajesch, administrerende direktør i IONITY, sier pandemien tilsynelatende har fått folk til å reflektere over måten de reiser på.

– Observasjonene er ikke bare fra et konsumentperspektiv. I flere europeiske land er det for eksempel innført en rekke tiltak for å takle de negative økonomiske konsekvensene som følge av pandemien. Et tiltak er økning i subsidier til el- og hybridbiler, sier han.

 

IONITY, europas ledende høyhastighets ladenettverk, skal gjøre langturer med elbil til den nye normalen. Målet er å gjøre lading tilgjengelig for alle på en rask og problemfri måte. Ved å bruke 100 prosent fornybar energi muliggjør selskapet utslippsfri og karbonnøytral kjøring. Med dette gir IONITY et positivt bidrag til det overordnede målet om å redusere det generelle karbonavtrykket når det gjelder mobilitet.

 

Diagrammet viser ladeatferden til IONITY-kunder fra september 2018 til september 2020.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen