CUPRA bekrefter deltagelse i Extreme E 2022

 

Samtidig som de første produksjonsmodellene av elbilen CUPRA Born ankommer norsk jord, er ABT CUPRA XE-teamet på vei til finalerunden i det helelektriske racing-mesterskapet Extreme E.

 

Nå bekrefter CUPRA deltakelse også i 2022-sesongen av den helelektriske racingserien.  

 

Svenske Mattias Ekström og tyske Jutta Kleinschmidt beholder styringen når ABT CUPRA XE-teamet tar fatt også på kommende sesong.

 

– Extreme E er en arena CUPRA bruker for å utvikle de modellene som blir tilgjengelig i markedet. Med racing som en viktig del av merkets opprinnelse, og en kompromissløs satsing på elektrifisering, er Extreme E en satsing som…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Samtidig som de første produksjonsmodellene av elbilen CUPRA Born ankommer norsk jord, er ABT CUPRA XE-teamet på vei til finalerunden i det helelektriske racing-mesterskapet Extreme E.

 

Nå bekrefter CUPRA deltakelse også i 2022-sesongen av den helelektriske racingserien.  

 

Svenske Mattias Ekström og tyske Jutta Kleinschmidt beholder styringen når ABT CUPRA XE-teamet tar fatt også på kommende sesong.

 

– Extreme E er en arena CUPRA bruker for å utvikle de modellene som blir tilgjengelig i markedet. Med racing som en viktig del av merkets opprinnelse, og en kompromissløs satsing på elektrifisering, er Extreme E en satsing som staker ut kursen for CUPRA videre, sier Ole Kristian Ågotnes, direktør for CUPRA Norge i Harald A. Møller AS.

 

Extreme E er elektrisk offroad-racing under FIA-paraplyen, hvor el-SUV-er konkurrerer under ekstreme forhold over store deler av verden. Løpene gjennomføres på steder som på ulike måter stiller ekstra tøffe krav til lagene som deltar, samtidig som de er utpekt for å øke bevisstheten rundt klimaspørsmål og sårbarheten for klimaforandringene. Løp er gjennomført i alt fra ørkenlandskap i Saudi-Arabia til arktiske områder.

 

Et annet viktig element i Extreme E-serien er målet om å bedre kjønnsbalansen i motorsport, med kravet om at alle lag skal bestå av en kvinnelig og en mannlig sjåfør.

 

CUPRA deltar med sin e-CUPRA ABT XE1, en helelektrisk off-road SUV med 550 hestekrefter. Innsatsen i mesterskapets forrige runde, hvor de sikret seg en andreplass, flyttet teamet opp på en femteplass i mesterskapet, kun 10 poeng unna en pallplass.

 

Årets siste løp gjennomføres nå i Jurassic X Prix i Dorset, England. CUPRA-teamets sjåfører Mattias Ekström og Jutta Kleinschmidt har lagt et godt fundament for kommende sesong, og tar sikte på å innta pallen i årets sesong.

 

– Extreme E er en kraftig miks av fart, vitenskap og bevisstgjøring for å akselerere elektrifiseringen og arbeidet med å redusere CO2-utslipp. Det harmonerer godt med hva vi i CUPRA også skal være en pådriver for, sier Ågotnes.

 

Neste sesong starter i februar neste år, med CUPRA klare på startstreken.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen