12 reisedrømmer som er oppnåelige i sommer

 

Hvilke sommerferiealternativer vi kan velge i år er høyst usikker akkurat nå. Vi håper imidlertid at Norgesferie med bil, tog eller fly er mulig. Motormagazinet gir deg her 12 reisedrømmer som etter all synlighet er oppnåelige.

 

Norgesferie betyr avslapning, flott natur, god mat og generelt fine opplevelser. Hva slags type overnatting du velger bidrar sterkt til hva totalprisen på sommerferien ender med. Heldigvis er muligheten svært mange.

 

Her er Motormagazinets 12 tips:

 

HOTELL DALEN, Telemark
En av Europas største trebygninger. Et vakkert hotell med stil, kultur og eleganse. Den avdøde predikanten Åge Samuelsen eide…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Hvilke sommerferiealternativer vi kan velge i år er høyst usikker akkurat nå. Vi håper imidlertid at Norgesferie med bil, tog eller fly er mulig. Motormagazinet gir deg her 12 reisedrømmer som etter all synlighet er oppnåelige.

 

Norgesferie betyr avslapning, flott natur, god mat og generelt fine opplevelser. Hva slags type overnatting du velger bidrar sterkt til hva totalprisen på sommerferien ender med. Heldigvis er muligheten svært mange.

 

Her er Motormagazinets 12 tips:

 

HOTELL DALEN, Telemark
En av Europas største trebygninger. Et vakkert hotell med stil, kultur og eleganse. Den avdøde predikanten Åge Samuelsen eide hotellet en periode. Nå er Dalen Hotel pusset opp.
Vakker natur og kanalbåten legger til bare noen steinkast unna hotellet.
God mat, bra service og litt stive priser.

 

RISØR, Agder
Kalles Trehusbyen eller den Hvite Byen. Bakgrunnen er at Risør har klart å bevare sine gamle trehus. Velholdte og hvite i all sin prakt.
Apropos prakt: Blomstene preger også Risør. Mye vakkert å se i parker og i private hager..
Risør har eget akvarium.

 

BRIKSDALSBREEN, Sogn og Fjordane
Briksdalsbreen er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark og her kan du kjøre såkalte trollbiler, dra på båtsafari eller kun nyte utsikten.

 

Besøk Stryn, som ligger innerst i Nordfjord. Her er naturomgivelsene strålende med vakre fjorder og fjell, samt isbreer.
Det er kontrastfylt i denne område. Du kan vandre på isbreene om formiddagene og besøke de nydelige sanddynene på ettermiddagen.

 

GEIRANGER; Møre og Romsdal
Dette er et av de mest populære reisemålene i Norge. Under normale år, så kommer det ca. 700 000 besøkende til Geiranger.
Her er det utrolig natur med snødekte fjell, viltre fosser og grønnfargede fjorder. Cruiseturistene elsker Geiranger.
Geiranger står på Unescos Verdensarvliste.

 

Flere gode hoteller å velge mellom. Restaurantene serverer kortreist, lokal mat.

 

SKUDENESHAVN, Rogaland
Denne vesle byen ut mot havet i Rogaland har et av Norges best bevarte kystmiljøer. Skudeneshavn befinner seg da også på riksantikvarens liste over fredede kulturminner.

 

Spesielt det å vandre i den eldre bydelen med sine trange gater og skjeve hus er interessant.’
Det er mulig å leie gratis robåt ved turistkontoret, eller du kan leie sykkel. De fleste vil nok ha mest glede av vandreturer rundt i området.
Overnattingsstedet Nordneset er et besøk verdt i seg selv.

 

RØROS, Trøndelag
Bergstaden har vært et trekkplaster for turister fra inn- og utland i alle år. Den vesle, sjarmerende byen står på UNESCOs liste over verdens kulturarver.

 

Ca. en million mennesker besøker Røros hvert år. Sommer som vinter har byen noe å tilby de som kommer på besøk.
Gruvene, kirken og det spesielle sentrum er hyggelig å avlegge en visitt.
Rørosmat tilbyr over 200 ulike, lokale produkter. De aller fleste velsmakende.

 

SOLASTRANDA, Rogaland
Dette er kanskje Norges fineste strand. Sunday Times har i hvert fall kåret Solastranda til verdens sjette beste strand, så det er et kvalitetsstempel i seg selv.

 

Hele 2 300 meter lang er stranda, som har finkornet sand. I bakkant finnes klitter, sanddyner, som vi ellers støter på i Danmark.
Det er langgrunt og utmerkede badeforhold på pene sommerdager.
Stavanger Lufthavn er nærmeste nabo.
Det finnes hotell som nærmest ligger rett på stranda. Golfbane kun et par slag unna.

 

 

OSLO, OSLO
I hvilken grad Oslo kan betegnes som en drøm er kanskje noe usikkert, men vi føler at det er korrekt å ta med hovedstaden på en slik reiseoversikt som denne. Ikke ligger byen langt unna oss i Østfold, men det viktigste er at Oslo har så uendelig mye å by på, som alle byer med en viss størrelse har.

 

Nye Bjørvika, Ekebergrestauranten med skulpturparken, Akere Brygge, Frognerparken, Theatercafeen, Vebjørns Sands Roseslottet, Mathallen og Grünerløkka. Vi kan ramse opp kjente og ukjente sider ved Oslo.
Rusle rundt i byen, lei en bysykkel om mulig, eller ta trikken. Husk å betale med app på forhånd.

 

TROLLSTIGEN. Møre og Romsdal
Denne veien er en del av vår nasjonale turistvei. Veien strekker seg fra Geirangerfjorden og står på UNESCOs verdensarvliste, som så mye annet i vårt land.

 

Veianlegget er imponerende der den slynger seg gjennom hele elleve svinger langs bratte fjellsider.
Hver eneste sving har fått sitt eget navn. Det er sympatisk at navnene ofte henspiller seg på mannen som ledet arbeidet med nevnte sving.
Det er også mulig å beundre Trollstigen på baksiden av Trollstigen.
Har du høydeskrekk bør du kanskje velge en annen veistrekning….

 

VEGA, Helgeland, Nordland
Vegs er et øyrike som består av 6 500 øyer, holmer og skjær. Dette er et unikt kulturlandskap for de som er glad i hav og spesiell atur.
Av alle de tusen øyene er det kun Omnøya som nå er bebodd hele året. Det er imidlertid mulig å besøke flere av øyene om sommeren.

 

Nærmeste lufthavn er Brønnøysund. To kilometer unna ligger havna, som frakter deg til øyene med ferge eller hurtigbåt.
Vegaøyan Verdensarv er en egen stiftelse som tar vare på naturarven, som UNESCO også har på sin egen liste.

 

TROMSØ, Troms
Nordens Paris har mye å by. Ikke bare et pulserende restauranttilbud, men vakker natur og flere severdigheter.
Polaria, et stort selakavarium, og verdens nordligste botaniske hage er blant det som kan besøkes.
Tromsø er vertskap for det berømmelige nordlyset. Byen er kjent for å arrangere en rekke festivaler. Kulturlivet er generelt veldig utbredt og velfungerende.

 

Byen kan skilte med to statuer av Roald Amundsen, en av Kong Olav og en av Kong Haakon VII.
Det er normalt gode flyforbindelser til Tromsø om en biltur ikke frister.

 

LOFOTEN, Nordland
Asurblått hav, grønne fjellsider, snødekte fjelltopper og en sommersol som aldri forlater himmelen. Det er Lofoten i et nøtteskall.
Det finnes faktisk ingen andre steder i Norge med så mange vakre strender som Lofoten. Et ukjent strandparadis for mange.
I Lofoten kommer sanseapparatet til sin rett. Måkeskrik, bølgeskvulp og fiskebåt-dunkl blander seg med en merkelig stillhet. Et Lofoten-besøk er en lise for sjel og sinn.

 

Lofoten har hyppige værskifter. Uansett om sola skinner eller tåka henger dypt over fjellene, har stedet sin egen sjarme.

 

 

Foto: Geirangerfjorden og De syv søstrene. Foto: Per Eide / Visitnorway.com

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen