Antall ”automat-elever” øker raskt

Linda Petterøe ved Mørk Trafikkskole har vært med i mange år, og opplever en stadig økende forespørsel om å øvelseskjøre og kjøre opp med biler som har automatgir.

 

-Stadig flere velger å benytte seg av automatgir når de tar førerkort. Vi ha tilbudt dette i mange år, men ser at antallet øker hele tiden. Dermed kjøper vi også inn flere biler ved våre kjøreskoler i Østfold, sier Linda Petterøe ved Mørk Trafikkskole i Fredrikstad.

 

Mørk har kjøreskoler i Moss, Sarpsborg, Halden og Fredrikstad. I sistnevnte by er det 28 prosent som velger automatgir, i Halden er det 20…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Linda Petterøe ved Mørk Trafikkskole har vært med i mange år, og opplever en stadig økende forespørsel om å øvelseskjøre og kjøre opp med biler som har automatgir.

 

-Stadig flere velger å benytte seg av automatgir når de tar førerkort. Vi ha tilbudt dette i mange år, men ser at antallet øker hele tiden. Dermed kjøper vi også inn flere biler ved våre kjøreskoler i Østfold, sier Linda Petterøe ved Mørk Trafikkskole i Fredrikstad.

 

Mørk har kjøreskoler i Moss, Sarpsborg, Halden og Fredrikstad. I sistnevnte by er det 28 prosent som velger automatgir, i Halden er det 20 prosent, i Sarpsborg 22 prosent og i Moss 27 prosent. -og andelen øker.

 

12 år siden – 1 elev

-Da jeg begynte å arbeide ved Trafikkskolen for 12 år siden husker jeg det var en automat-elev. Den første bilen med automatgir skaffet vi for øvrig for 15 år siden. Nå er det helt vanlig at folk i alle aldre, men likevel flest yngre, velger å ta opplæringen og kjøre opp med automatgir. En del av våre elever har yrker der de kjører biler både med automat og manuelt gir. Disse må også kunne kjøre med manuelt gir, og tar førerkort i denne klassen. Trenden om flere automatgir-elever er likevel klar totalt sett.

 

Flere automatbiler

Grunnen er ganske enkelt at salget av biler med automatgir er økende. Elbiler kommer med automat og nyere biler i dag har gjerne automat som standard. Og når elever kun øvelseskjører med biler som har automatgir, blir det jo gjerne til at de velger bil med automat selv. I 2018 fikk hver sjuende person som tok førerkort klasse B for første gang, stempel i førerkortet om at de kun kan kjøre bil med automatgir.

 

Linda Petterøe forteller at Mørk Trafikkskole har fokus på dette, og at man tilpasser seg hverdagen etter etterspørselen. For øyeblikket har Mørk Trafikkskole to automatbiler i Fredrikstad og en ved de andre trafikkskolene. I andre deler av landet ser vi samme utvikling som i Østfold. 20-30 prosent av trafikkskoleelevene ønsker å ta automatgirlappen. Selve kjøreopplæringen er noenlunde lik om man velger manuelt eller automatisk gir, men automat-elevene slipper å lære seg clutch og gir, og kan i noen tilfeller vinne noen timer på det.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen