Grandahl Bil omsatte for 330 millioner

Finn Larssen hos Grandahl Bil AS hadde et rekordår i 2018 med 330 millioner kroner i omsetning og over 1 600 bilsalg.

 

Grandahl Bil AS er en bilgigant i Østfold-sammenheng. I 2018 omsatte selskapet for 330 millioner kroner og solgte hele 1 600 brukte biler. Dette er ny rekord for Grandahl Bil AS og må også være Østfold-rekord i antall solgte biler i løpet av ett år.

 

Grandahl Bil AS har en avdeling i Sarpsborg og Fredrikstad. Det er disse to avdelingene som til sammen har solgt 1 600 brukte biler i fjor. Brorparten av kundene kommer fra Østfold, men det…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Finn Larssen hos Grandahl Bil AS hadde et rekordår i 2018 med 330 millioner kroner i omsetning og over 1 600 bilsalg.

 

Grandahl Bil AS er en bilgigant i Østfold-sammenheng. I 2018 omsatte selskapet for 330 millioner kroner og solgte hele 1 600 brukte biler. Dette er ny rekord for Grandahl Bil AS og må også være Østfold-rekord i antall solgte biler i løpet av ett år.

 

Grandahl Bil AS har en avdeling i Sarpsborg og Fredrikstad. Det er disse to avdelingene som til sammen har solgt 1 600 brukte biler i fjor. Brorparten av kundene kommer fra Østfold, men det selges også mange biler til Oslo- og Drammenområdet. I utgangspunktet er hele landet Grandahls marked.

 

Ny rekord

-Eierne er meget godt fornøyd med fjorårets resultat. Det er «all time high», sier Finn Larssen hos Grandahl Bil til Motormagazinet.

Av de 1600 bilene er ca. 75 prosent fossile biler, mens resten er elektrisk. Det selges også en liten andel hybrid. Folk sverger altså fortsatt til bensin og diesel, selv om det elektriske markedet øker mye for hvert år som går.

-Vi tar faktisk inn nesten nye elbiler i bytte mot eldre bensin- og dieselbiler om dagen. Mange som har kjøpt elbil finner ut at det ikke passer og at det tar noe mer tid med hensyn til lading, så de velger å bytte bil. Denne utviklingen tror vi faktisk vil fortsette. Vår erfaring er at elbil passer ypperlig i byene, men skal man kjøre litt lenger enn som så, blir det ofte tungvint. Enten er det for få ladepunkter eller så er det kø ved disse, sier Larssen.

 

Få selgere, mange biler

Grandah Bil AS har fire og et halvt årsverk på salg. Tre og et halvt årsverk i Sarpsborg og ett i Fredrikstad. Det er imponerende at så personer kan håndtere et såpassa stort volum som 1 600 biler per år.

-Vi har gode og enkle rutiner knyttet til logistikken, så dette fikser vi egentlig ganske greit. Det at mange av bilene våre er importert fra Tyskland betyr at bilene er nesten nye og vi trenger egentlig å gjøre lite eller ting med dem. Dermed går det ganske raskt med hensyn til klargjøring.

 

Effektivt anlegg

Finn Larsen påpeker også at det nye bilanlegget i Sarpsborg har effektivisert driften. Tidligere stod de fleste bilene utendørs og med det var det mye arbeid for å få klargjort bilene for salg. I dag står bilene innendørs og er salgsklare til enhver tid.

-Det at vi også har eget verksted i Sarpsborg sparer oss for mye tid. Før måtte vi kjøre og hente biler eksternt, sier han.

 

2019 likt 2018

Apropos verksted: I Fredrikstad etableres det i disse dager eget verksted, slik at denne avdelingen også vil få tilgang på disse tjenestene i eget hus.

-Hva forventer dere av 2019?

-Vi regner med at 2019 blir ganske likt 2018 med bra salgsaktivitet og godt salg av alle typer biler. Spesielt fossiler biler, mener Finn Larsen.

 

Gjennomsnittsbilen

Grandahl Bil AS tilbyr biler fra 50 000 kroner til en million kroner. Gjennomsnittsbilen selges til ca. 300 000 kroner.

-Folk sitter litt på gjerdet og avventer den teknologiske utviklingen. Av den grunn er det mange som drøyer litt med de helt store investeringene, men vi har solgt mange biler til en million også. Blant annet flere typer Porsche, så det er vidt prisspenn fra den billigste til den dyreste bilen vi leverer ut.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen