Ford lanserer Mondeo Hybrid stasjonsvogn

Denne forrige generasjonen av Mondeo Hybrid kom bare som sedan. Den nye generasjonen kommer også nå som stasjonsvogn.

 

Tidlig neste år lanserer Ford en ny, forbedret og enda mer drivstoffeffektiv generasjon av Mondeo Hybrid, for første gang også som en romslig stasjonsvogn.

 

Nye og elegante Ford Mondeo Hybrid stasjonsvogn er spesialutviklet for Europa, og vil automatisk velge mellom helelektrisk og konvensjonell drift som igjen sørger for bekymringsløs rekkevidde.

– Kombinasjonen av stasjonsvogn, drivstoffbesparende hybridteknologi, 187hk og automatgir gjør denne nye utgaven av en av våre mest populære modeller gjennom tidene til et perfekt valg for mange norske kunder.…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Denne forrige generasjonen av Mondeo Hybrid kom bare som sedan. Den nye generasjonen kommer også nå som stasjonsvogn.

 

Tidlig neste år lanserer Ford en ny, forbedret og enda mer drivstoffeffektiv generasjon av Mondeo Hybrid, for første gang også som en romslig stasjonsvogn.

 

Nye og elegante Ford Mondeo Hybrid stasjonsvogn er spesialutviklet for Europa, og vil automatisk velge mellom helelektrisk og konvensjonell drift som igjen sørger for bekymringsløs rekkevidde.

– Kombinasjonen av stasjonsvogn, drivstoffbesparende hybridteknologi, 187hk og automatgir gjør denne nye utgaven av en av våre mest populære modeller gjennom tidene til et perfekt valg for mange norske kunder. Dette er en vinner-kombinasjon som vi har stor tro på, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken er 88% av bilene solgt i Mondeo-segmentet så langt i år stasjonsvogn.

Også en ny generasjon av dagens Mondeo Hybrid sedan vil bli lansert neste år. Som stasjonsvognen er dette et godt alternativ for både nærings- og privatkunder som er opptatt av lavest mulig driftskostnader.

 

Storstilt global elektrifiseringsplan

Nye Mondeo Hybrid er nok et eksempel på Fords plan om å elektrifisere en rekke bilmodeller. Selskapet investerer mer enn 90 milliarder kroner i elektrifisering og planlegger å tilby 40 elektrifiserte bilmodeller globalt i løpet av 2022. Hele 16 av disse vil være helelektriske modeller.

 

Har vært blant de mest solgte bilene i Norge

Siden Ford Mondeo ble lansert i 1993 har den en rekke ganger vært helt i toppsjiktet blant de mest solgte bilene i Norge.

Nye Mondeo Hybrid kombinerer en spesialutviklet 2.0-liters bensinmotor med en elektrisk motor som drives av et litium-ion batteri. Til sammen yter disse 187 HK. Det resirkulerbare litium-ion batteriet på 1,4 kWh er plassert i gulvet bak baksetene – og blir blant annet ladet opp ved hjelp av bilens bremseenergi. Bilen er også utstyrt med en optimalisert eCVT automatgirkasse som ytterligere reduserer drivstofforbruket.

Teknologier som bidrar til lavere drivstofforbruk for nye Mondeo Hybrid er blant annet et eget system for å overvåke både drivstoff- og energiforbruk. Også elektrisk drevet luftavkjøling, elektrisk servostyring og spesielle kjøle- og vakumsystemer for motoren bidrar til lavere forbruk.

Mondeo Hybrid blir produsert på den toppmoderne Ford-fabrikken i Valencia i Spania.

 

Ford vil komme tilbake med både forbrukstall og priser for den nye generasjon Mondeo Hybrid når lanseringen nærmer seg.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen