Peugeot 5008 med nye godbiter

 

Peugeot 5008 er en stor suksess i Europa og har siden lanseringen i 2017 solgt i over 300.000 eksemplarer. Mottagelsen av bilen var svært god, og 5008 er for mange den ultimate familiebilen.

 

–   Peugeot 5008 har siden lanseringen vært et naturlig valg for kunder som ønsker en stor og praktisk SUV. Den har vist styrke både som syvseter og som femseter med gedigent bagasjerom. Vi gleder oss til å tilby mer kjøreglede og opplevelser bak rattet uten å kompromisse på plass og daglige egenskaper, sier Rune Hensel, merkesjef for Peugeot Norge hos Bertel O. Steen.

 

Ny visuell identitet

Nå kommer en oppgradering som tar 5008 inn i selskapet med de øvrige nyere modellene fra Peugeot. Helt ny front, full LED både foran og bak, «hoggtann» lyssignatur, to ekstra farger og mulighet for «black pack» løfter 5008 et raust hakk videre.

 

5008 får også oppgradert Peugeot i-Cockpit, ny 10-tommers skjerm og flere nyheter knyttet til kjøreassistansesystemet.

5008 kommer med to nye farger, blå Celebes og Cuprite kobber.

 

Black Pack

Med oppgraderingen kommer en ekstra mulighet for individualisering: Black Pack! Dette er tilgjengelig på utstyrsnivået GT, og da blir det som navnet antyder mye sort. Med Black Pack på plass vil en rekke detaljer komme i blank eller matt sort. Det sorte vil gå igjen i grillen foran, logoer, skliplate og andre deler av støtfangerne, takrails, selve taket, spoiler og nederst på dørene. I tillegg kommer hjulene med 19-tommers Black Onyx felger.

 

Fleksible løsninger

5008 er kjent for fleksible løsninger. Seterad to består av tre individuelle seter som kan justeres i lengden og foldes ned. Rad tre kan både foldes ned og fjernes helt ved behov maksimal bagasjeplass. Passasjersetet foran kan også legges ned slik at gjenstander på 3,2 meter får plass inni bilen.

Interiør kan leveres med flere eksklusive farger og materialer, og for toppmodellen GT setter rødt nappaskinn eller sort Alcantara prikken over i-en.

 

Nye assistansesystemer for 5008:

 

Night Vision: Systemet oppdager både mennesker og dyr opptil 250 meter foran bilen. Systemet er aktivt i mørket eller ved redusert sikt, og viser hva det ser midt i instrumentskjermen foran fører.

 

Adaptiv Cruisekontroll med Stop & Go:Leveres som en del av pakken Drive Assist Plus, og gjør Cruisekontroll aktiv ned til null kilometer timen. Bilen starter igjen av seg selv hvis stansen er kortere enn tre sekunder. Ved lengre opphold kreves kun ett kort trykk på gassen for å komme i gang igjen.

 

Automatisk nødbrems: I hastigheter mellom 5 og 140 kilometer i timen, natt og dag, oppdager bilen fotgjengere og syklister, og vil aktivere bremsen å hindre påkjørsel.

 

Utvidet skiltgjenkjenning: Nå kjenner systemet stoppskilt, enveisskjøringsskilt osv, i tillegg til fartsskiltene.

Nye 5008 kommer til Norge med tre motorer. Bensinmotor med 130 hestekrefter og dieselmotorer med 130 eller 180 hestekrefter. Alt leveres med 8-trinns automatgir.

 

Bilen er i Norge mot slutten av året.

 

 

Related posts