Peugeot Partner Tepee – Ny helelektrisk partner

 

 

Partner er fremdeles en formidabel salgssuksess for Peugeot. Nå tilpasser merket seg overgang til 0-utslippmodeller ved å lage både varebil og 5-seters personbil med ren elektrisk fremdrift.

 

Siden elbiler for øyeblikket er unntatt avgift i Norge har man mulighet til å velge bil etter familiens behov, slik det er i andre land. Dermed starter personbilen Peugeot Partner Tepee Electric på kr. 229.820,-. Varebilen Partner Electric ligger på tilnærmet samme sum, kr. 230.000,-.

Mange ønsker en overgang til elektrisk fremdrift siden elbilens energikostnad per kilometer er om lag en fjerdedel av drivstoffkostnadene for biler med forbrenningsmotor. Garantien er…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

 

Partner er fremdeles en formidabel salgssuksess for Peugeot. Nå tilpasser merket seg overgang til 0-utslippmodeller ved å lage både varebil og 5-seters personbil med ren elektrisk fremdrift.

 

Siden elbiler for øyeblikket er unntatt avgift i Norge har man mulighet til å velge bil etter familiens behov, slik det er i andre land. Dermed starter personbilen Peugeot Partner Tepee Electric på kr. 229.820,-. Varebilen Partner Electric ligger på tilnærmet samme sum, kr. 230.000,-.

Mange ønsker en overgang til elektrisk fremdrift siden elbilens energikostnad per kilometer er om lag en fjerdedel av drivstoffkostnadene for biler med forbrenningsmotor. Garantien er også god, driftsbatteriet leveres med åtte års eller 100 000 km garanti. Det elektriske drivverket er garantert i fem år eller 100 000 km (den av de to som inntreffer først).

 

Kasseform gir god plass selv med begrensede utvendige mål, Peugeot Partner Tepee Electric blir dermed romslig innvendig i tillegg til sine praktiske seteløsninger.

 

 

Bybil

Peugeot Partner Tepee Electric må betraktes som folkelig priset. Det gjenspeiler seg i moderat batterikapasitet, batterier er fremdeles dyre å produsere og siden batteri-pris øker proporsjonalt med antall kWt. øker bilprisen også med større batteri.

Peugeot Partner Tepee Electric personbil leveres med 22.5 kWt batterikapasitet og har 67 effektive hester til rådighet via elmotoren, denne effektive drivlinjen medfører en imponerende rekkevidde på 170 km (NEDC). NEDC er den mest optimistiske av målemetodene, men regn 8-12 mil reell rekkevidde ved vanlig bruk. Dermed er Peugeot Partner Tepee Electric Personbil tilpasset de urbane, statistikk vier at de fleste kjører langt under 10 mil om dagen og Peugeot Partner Tepee Electric er tilpasset til denne kundegruppen.

 

Kjempestort bagasjerom med plass til barnevogn, legg merke til at vi har felt opp et baksete, det er klart til å løftes ut slik at bilen forvandles til varebil med helt flatt gulv.

 

 

Flerbruksbil

Peugeot omtaler Tepee Electric Personbil som «leisure activity vehicle». Denne modellen er spesielt tilpasset aktive barnefamilier i etableringsfasen, som ønsker rimelig bil med praktiske løsninger. Bilens kasseform er det mest effektive designet til å frigjøre innvendig plass til passasjerer og bagasje, for den smarte elbilen har god plass til fem personer i den trivelige kupeen.

Innredningen er svært fleksibel med tre separate bakseter som kan felles ned. Setene kan demonteres ut ett og ett ved et håndgrep og dermed forvandles bilen til en tradisjonell varebil, men man har også hele 1350 liter bagasjeromsplass til rådighet med alle seter i bruk.

Felles baksetet ned og bilen fylles opp til taket er bagasjekapasiteten hele 3000 liter.

Peugeot Partner Tepee Electric har således alle de smarte interiørløsningene vi forbinder med flerbruksbil. Skyvedører er usedvanlig praktisk for småbarnsfamilier siden dørene eliminerer skader når barna åpner døren selv på trange parkeringsplasser. Yopphengslet bakdør kan også benyttes som tak på regnværsdager når matvarer lastes inn fra handlevognen. På ny er vi tilbake til smarte løsninger, og plassmessig er det god plass til barnevogn eller et stort hundebur i bagasjerommet.

 

Bare gi hendelen et lite trykk så kan setet løftes ut av bilen.

 

 

Smart teknologi

En behagelig innstegspris medfører ikke at den seneste teknologien ikke har funnet vei inn i Tepee Electric. Partner Tepee Electric er nemlig utstyrt med det siste nye innen trådløs kommunikasjon. Med en app på smarttelefonen kan du programmere klimaanlegget eller varmeapparatet eksternt før du setter deg i bilen, kontrollere batteriets strømnivå, og beregne hvor lang tid ladingen kommer til å ta.

Rent praktisk aktiverer man bare bilens varmeapparat før kjøreturen når den står i laderen og du kan kjøre av gårde med varm isfri bil vinterstid. Trådløs kommunikasjon finnes også med Bilens sju-tommers høyoppløste berøringsskjerm, som har nærmest uendelig med funksjoner: MirrorScreen-teknologii, handsfree-mobiltelefon, talestyring, Wi-Fi, Bluetooth og DAB-radio.

 

Barn elsker skyvedører, ja voksne også for man slipper stresset med å passe på at småtassene ikke dunker døren inn i nabobilen på parkeringsplass.

 

 

På veien

Sittestillingen er høy med god oversikt over veien, men siden bilen er så romslig innvendig er en tanke lengre sittepute på ønskelisten.

Vi var spent på 67 hesters motor. TiI bykjøring fungerer motoreffekten helt greit og forbikjøring på landevei går også forbausende bra. Det eneste stedet vi ønsket mer effekt er i akselerasjonsfeltet ut på motorvei med bratt stigning, men man får hva man betaler for.

Dekkstøy er også merkbar i motorveishastighet, mendet beror trolig på dekkvalg. Dekk med minst rullemotstand støyer som oftest mest på norske veier som er usedvanlig opprevet av piggdekk.

Det er bare å konstatere at Peugeot Partner Tepee Electric passer perfekt til alle grupper som ønsker en rimelig elektrisk flerbruksbil til å frakte fem passasjerer eller fjern setene, så har du en varebil til å frakte hjem møbler og annet. Denne bilen er kombinert vare og personbil. Noe enkel, men likevel sjarmerende praktisk.

 

Kasseformen medfører god innvendig plass også i baksetet, ingen problem med 5 storvokste karer i denne bilen.

 

 

Lade

Hurtigladestasjoner bygges ut i rekordfart og selvsagt kan Peugeot Partner Tepee Electric hurtiglades til hele 80 prosent av full kapasitet på bare 30 minutter. Vi har aldri ankommet en hurtigladestasjon med helt tomt batteri, så regn derfor med vesentlig kortere tid på ladestasjonen i praksis.

Ladekabel for lading fra normal stikkontakt følger med, Men å lade batteriet helt opp når det er tomt, kan ta 15 timer, 12 timer eller 8,5 timer, avhengig av kontaktens strømstyrke.

 

Peugeot Partner Tepee Electric er enkelt utstyrt, men husk at man må ta prisen med i betraktning.

 

 

Konklusjon

Peugeot Partner Tepee Electric Personbil kan faktisk forvandles til en varebil ved et enkelt håndgrep. Det er bilens store styrke. Fem sitteplasser til daglig og en varebil med heleelektrisk framdrift. Dette er en urban bil tilpasset en aktiv livsstil godt tilpasset familier i etableringsfasen med tanke på lav pris og smarte flerbruksløsninger, hvor det er plass til barnevogn også.

 

Instrumentet som viser gjenværende batterikapasitet er laget i samme stil som analog bensinnåler, det var tøft.

 

 

 

Fakta Peugeot Tepee Electric Personbil

 • Motor: Elektrisk
 • Slagvolum: 0-liter
 • Effekt: 67 hk
 • Moment: 200 Nm
 • Gir: automat
 • 0-100 km/t: Ikke oppgitt
 • Toppfart: Ikke oppgitt
 • Forbruk blandet: Ikke oppgitt
 • Co2 utslipp: 0 g/km
 • Egenvekt: Ikke oppgitt
 • Tilhengervekt: 0 kg
 • Lengde: 4,38 m
 • Bredde: 1.81 m
 • Høyde: 1,88 m
 • Akselavstand: 2,72 m
 • Utstyrsnivå: Electric
 • Bagasjerom volum: 1350 liter
 • Pris fra: Kr 233,900, –
 • Pris prøvekjørt utgave: Kr 243,900, –

 

 

Topphengslet bakdør er praktisk som tak som beskytter når man lesser inn varer fra handlevognen i regnvær.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen