Her er helt nye BMW X2

 

For knapt et år siden var konseptbilen BMW Concept X2 et av høydepunktene på Paris Motor Show. Nå har konsept blitt til virkelighet, og snart er den helt nye og kompakte SUV’en BMW X2 klar for norsk asfalt, grus og snø.

– Helt nye BMW X2 treffet et stort og spennende segment i Norge. Nordmenn er glade i både små og store SUV’er og med helt nye BMW X2 bringer vi enda mer kjøreglede inn blant de kompakte modellene, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge.

 

Distinktiv design
Helt nye BMW X2 har en sportslig og…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

For knapt et år siden var konseptbilen BMW Concept X2 et av høydepunktene på Paris Motor Show. Nå har konsept blitt til virkelighet, og snart er den helt nye og kompakte SUV’en BMW X2 klar for norsk asfalt, grus og snø.

– Helt nye BMW X2 treffet et stort og spennende segment i Norge. Nordmenn er glade i både små og store SUV’er og med helt nye BMW X2 bringer vi enda mer kjøreglede inn blant de kompakte modellene, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge.

 

Distinktiv design
Helt nye BMW X2 har en sportslig og distinktiv design. Linjene fra konseptbilen er i stor grad bevart, og de store luftinntakene, den erketypiske BMW-grillen og markerte lyktene gir bilen en markant front. Profilen preges av den strekte coupéaktige silhuetten og de stigende linjene i karosseriet og vinduene. BMW-logoen på C-stolpen er en detalj med referanse til de klassiske kupémodellene 2000 CS og 3.0 CSL fra 60- og 70-tallet. Sett bakfra er både de smale LED-baklyktene og de to store eksosrørene iøyenfallende detaljer.

 

Interiøret er, som alltid i en BMW, førerorientert med vekt på kvalitet og brukervennlighet. Om ønskelig leveres helt nye BMW X2 både med head-up display, navigasjonssystem med touch-skjerm og en rekke digitale tjenester. Helt nye BMW X2 kan også leveres med en rekke av de samme førerassistanse-systemene som man finner i de større BMW-modellene, som eksempelvis køkjøringsassistent.

Helt nye BMW X2 måler 4360 mm i lengden, 1824 mm i bredden og 1526 mm i høyden. Akselavstanden er på 2670 mm og bakkeklaringen på 182 mm. Sammenlignet med BMW X1, er helt nye BMW X2 kortere og hele 70 mm lavere, men har allikevel samme akselavstand. Den innvendige plassen er godt utnyttet, og bagasjerommet har et volum på 470 liter. Legges bakseteryggene ned, øker volumet til 1355 liter.

 

Individualitet i tre versjoner
Helt nye BMW X2 leveres også i tre forskjellige versjoner; Standard, M Sport og M Sport X. Modellene M Sport og M Sport X byr på eget eksteriør- og interiørdesign, hvorav sistnevnte kombinerer designelementer fra BMW M- og BMW X-modeller. Begge disse modellene har også sportsunderstell, med stivere demping og 10 mm senking, som standard.

Sammen med en rekke nye og friske eksteriørfarger, som Galvanic Gold, Sunset Orange og Misano Blue, leveres interiøret med nye farger, materialer og detaljer. Blant annet er kontrastsømmer i dashbordet standard.

 

Motorer
Helt nye BMW X2 lanseres med tre motoralternativer til å begynne med, en bensinmotor og to dieselmotorer. Den forhjulsdrevne modellen sDrive 20i har en 7-trinns dobbeltclutch automatgirkasse som standard, mens modellene med firehjulsdrift, xDrive 20d og xDrive 25d, har en 8-trinns Steptronic automatgirkasse som standard.

Helt nye BMW X2 er den sjette modellen i BMW’s X-familie, og er bare en av mange nye SUV’er fra BMW som lanseres fremover:

– BMW Group er nå i gang med sin største modelloffensiv noen sinne, og SUV blir vesentlig i alle segmenter. I tillegg til helt nye BMW X2, som lanseres i mars 2018, kommer helt nye BMW X3 til Norge allerede nå i november. Senere i 2018 vil blant annet den luksuriøse storebroren BMW X7 også avdukes – for å nevne noe, avslutter kommunikasjonsdirektør hos BMW Group Norge, Marius Tegneby.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen