Kvinner punkterer sjeldnere enn menn

 

En undersøkelse gjennomført av Infact for Continental viser at kvinner punkterer sjeldnere enn menn. De som punkterer aller mest er unge menn fra Nord-Norge.

Over 60 prosent av kvinnene oppgir at de «sjelden eller aldri» punkterer, mens halvparten av mennene sier det samme. Kun 3,2% har punktert den siste måneden, men i Nord-Norge oppgir 4,7% av de har punktert den siste måneden. Alder spiller også inn, og i gruppen 18-29 år oppgir 4,9% at de har punktert den siste måneden. Undersøkelsen ble gjort i sommermånedene.

 

-I Continental er vi opptatt av trafikksikkerhet, og punkteringer utgjør en sikkerhetsrisiko. Det…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

En undersøkelse gjennomført av Infact for Continental viser at kvinner punkterer sjeldnere enn menn. De som punkterer aller mest er unge menn fra Nord-Norge.

Over 60 prosent av kvinnene oppgir at de «sjelden eller aldri» punkterer, mens halvparten av mennene sier det samme. Kun 3,2% har punktert den siste måneden, men i Nord-Norge oppgir 4,7% av de har punktert den siste måneden. Alder spiller også inn, og i gruppen 18-29 år oppgir 4,9% at de har punktert den siste måneden. Undersøkelsen ble gjort i sommermånedene.

 

-I Continental er vi opptatt av trafikksikkerhet, og punkteringer utgjør en sikkerhetsrisiko. Det er heller ikke så overraskende at de unge punkterer mer enn de eldre. Det kan ha med både kjørestil og kvalitet på dekkene å gjøre, sier product manager hos Continental Dekk Norge AS, Knut Knudsen.

 

Continentals Vision Zero jobber for en fremtid uten skadde, drepte og ulykker i trafikken. Derfor har Continental utviklet ContiSeal. Dette er en teknologi som er utviklet av Continental for å forsegle et skadet dekk. Ved gjennomtrengning av fremmedlegemer, som for eksempel spiker, er det ikke behov for umiddelbart å bytte dekk. Hullet forblir forseglet selv om gjenstanden som forårsaket skaden forskyves.

-ContiSeal er en klebrig, tyktflytende tetningsmasse som påføres på innsiden av dekket i sliteflaten. Massen reparerer 80% av alle punkteringer og reduserer dermed risikoen for et flatt dekk. ContiSeal dekk er tydelig merket med et symbol på sideveggen og er kompatible med alle typer vanlige felger, forteller Knut Knudsen.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen