Hyundai utfordrer med sportsbil til under en halv million

 

I høst lanserte Hyundai sin første hot hatch, en sporty og velutstyrt bil med topp kjøreegenskaper. Og ikke bare er den sprek og lynrask, den har også alt man måtte ønske seg av utstyr, teknologi, førerassistanse og sikkerhetssystemer.

 

Basisutgaven av helt nye Hyundai i30 N leveres med full utstyrspakke. Bilen har alt man kan tenke seg av teknologi, inkludert performanceutstyr som kjøredataovervålning, elektronisk styrte dempere, launch control og rev matching. Som standard får man selvfølgelig også alt av komfortutstyr og teknologi som en 8″ infotainmentskjerm med navigasjon, Apple CarPlay og Android Auto, automatisk nødbremse, ryggekamera og en full…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

I høst lanserte Hyundai sin første hot hatch, en sporty og velutstyrt bil med topp kjøreegenskaper. Og ikke bare er den sprek og lynrask, den har også alt man måtte ønske seg av utstyr, teknologi, førerassistanse og sikkerhetssystemer.

 

Basisutgaven av helt nye Hyundai i30 N leveres med full utstyrspakke. Bilen har alt man kan tenke seg av teknologi, inkludert performanceutstyr som kjøredataovervålning, elektronisk styrte dempere, launch control og rev matching. Som standard får man selvfølgelig også alt av komfortutstyr og teknologi som en 8″ infotainmentskjerm med navigasjon, Apple CarPlay og Android Auto, automatisk nødbremse, ryggekamera og en full sikkerhetspakke. I tillegg kan man spenne seg fast i fantastiske N-sportsstoler i skinn og alcantara. Kort sagt, dette er en fullutstyrt sportsbil.

i30 N har i basisutgaven en toliters turbomotor med 250 hester og et dreiemoment på 353 Nm. Den gjør null til hundre på 6,4 sekunder og toppfarten er på 250 km/t. Prisen blir på 464 900 kroner, da er det kun soltak og metalliclakk som kommer i tillegg.

 

Modellen kommer også med en Performance Pack som øker effekten til 275 hk og gjør null til hundre tre tideler raskere. Råskinnet kommer med 19-tommers felger med Pirelli P-Zero høyytelsesdekk, røde bremsekaliper med N-logo og 18-tommers bremseskiver foran. Elektronisk differensialbrems og variabel eksosklaff gjør denne versjonen av i30 N velegnet for banekjøring. Denne utgaven får en startpris på 499 000 kroner, med alt utstyr inkludert. Her er det også bare soltak og evt. metalliclakk som kommer i tillegg.

Nye Hyundai i30 N lar sjåføren velge mellom fem innstillinger – Eco, Normal, Sport og N – i tillegg til N Custom hvor man individuelt kan fininnstille motor, dempere, stabilitetskontroll, differensialbrems, eksoslyd og styring slik man ønsker.

Hyundais performancesjef Albert Biermann sier denne bilen er laget for morsom kjøring, spesielt på svingete landevei. Men bilen skal også kunne brukes i det daglige frem og tilbake til jobb, eller på helgetur.

 

Fastback med alt tenkelig utstyr

En fastback er også et nytt medlem av den nye i30-familen. Dette er også en fullutstyrt bil med alt man kan forvente av komfort, teknologi, førerassistanse og sikkerhetsutstyr, og et svært elegant utseende. Bilen har alt som standard, blant annet ventilerte skinnseter, en fullastet sikkerhethetspakke, 18″ lettmetallfelger, og alt annet utstyr vi kjenner fra i30.

Med alt inkludert kommer helt nye Hyundai i30 Fastback på 384 900 kroner. Her også elektronisk betjent panorama soltak standard, så det eneste tillegget er eventuelt 5 900 kroner for metallic lakk.

 

Fem sikkerhetsstjerner

I sommer ble det kjent at Hyundai i30 oppnådde toppscore med fem stjerner i EURO NCAP sikkerhetstest. Bilen gjorde det spesielt godt innenfor voksen- og barnesikkerhet, fotgjengersikkerhet og systemer for sikkerhetsassistanse.

 

Kommer snart til Norge

Kundebiler av helt nye Hyundai i30 N forventes å komme til Norge rundt årsskiftet. Både 5-dørs- og stasjonsvognutgaven av i30 allerede å finne hos Hyundais forhandlere. Fastbackversjonen ventes til landet over nyttår.

Salgsstart for både i30 N og i30 Fastback er allerede i dag, 25. oktober 2017.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen