Historisk mai-salg for Ford

Ford Transit-modellene og Ford Ranger hadde en samlet vekst på imponerende 16% i mai sammenlignet med året før og beholdt med det sin posisjon som Europas mest solgte nyttekjøretøymerke.

Og Ford Ranger forble den bestselgende pickupen så langt i år med en markedsandel i pickup-segmentet på hele 24,6%. Ranger-salget klatret 19% og solgte med det 3200 Rangere – som er beste mai-salget siden lanseringen av Ranger i 1999.

Trenden med et sterkt SUV-salg fortsatte i mai – med Kuga, EcoSport og Edge som til sammen hadde en vekst på hele 17% – sammenlignet med samme måned i fjor.

Hele…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ford Transit-modellene og Ford Ranger hadde en samlet vekst på imponerende 16% i mai sammenlignet med året før og beholdt med det sin posisjon som Europas mest solgte nyttekjøretøymerke.

Og Ford Ranger forble den bestselgende pickupen så langt i år med en markedsandel i pickup-segmentet på hele 24,6%. Ranger-salget klatret 19% og solgte med det 3200 Rangere – som er beste mai-salget siden lanseringen av Ranger i 1999.

Trenden med et sterkt SUV-salg fortsatte i mai – med Kuga, EcoSport og Edge som til sammen hadde en vekst på hele 17% – sammenlignet med samme måned i fjor.

Hele 29 800 nyttekjøretøy og 19 100 SUVer ble solgt i løpet av mai i de 20 største og viktigste markedene i Europa (Euro20). I alt økte Ford sitt totale salg av kjøretøy med hele 6% og endte med det på 118 000 solgte enheter.

Den fortsatt kraftige økningen i SUV-salget skyldes svært bra salg av nye Ford Kuga – som ikke har hatt en bedre mai siden den ble lansert i 2008 og med en vekst på hele 9% sammenliknet med mai 2016. Det er også stor interesse for de sportslige ST-Line-variantene og luksus SUVene – Edge Vignale og Kuga Vignale. Salget av den rimeligere og mer kompakte SUVen Ford EcoSport, økte også med hele 16% i mai sammenliknet med samme periode i fjor.

Også Fords Performance modeller fortsetter en allerede sterk vekst. Samlet solgte Fiesta ST, Focus ST, Focus RS og de to variantene av Ford Mustang hele 4700 eksemplarer i mai – noe som tilsvarer en vekst på 7% sammenlignet med samme måned i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen