Helt nye BMW 6-serie Gran Turismo

BMW styrker sitt utvalg av toppmodeller med helt nye BMW 6-serie Gran Turismo. Lanseringen markerer samtidig et nytt kapittel for et av de mest kreative bilkonseptene på markedet de siste årene.

– Nye BMW 6-serie Gran Turismo er en særegen kombinasjon av luksuriøs interiørkomfort og fleksible og praktiske løsninger, pakket inn i et elegant design. Med BMW’s erketypiske sportslige og dynamiske kjøreegenskaper, er dette en bil som vil berike den øvre delen av vår modellportefølje, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Nye BMW-serie Gran Turismo har verdenspremiere på bilutstillingen i Frankfurt i september 2017, og blir tilgjengelig på…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

BMW styrker sitt utvalg av toppmodeller med helt nye BMW 6-serie Gran Turismo. Lanseringen markerer samtidig et nytt kapittel for et av de mest kreative bilkonseptene på markedet de siste årene.

– Nye BMW 6-serie Gran Turismo er en særegen kombinasjon av luksuriøs interiørkomfort og fleksible og praktiske løsninger, pakket inn i et elegant design. Med BMW’s erketypiske sportslige og dynamiske kjøreegenskaper, er dette en bil som vil berike den øvre delen av vår modellportefølje, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Nye BMW-serie Gran Turismo har verdenspremiere på bilutstillingen i Frankfurt i september 2017, og blir tilgjengelig på markedet i løpet av november 2017.

Lettere, mer sporty, mer komfortabel, og mer effektiv
Helt nye BMW 6-serie Gran Turismo er etterfølgeren til BMW 5-serie Gran Turismo, modellen som markerte seg med førsteklasses kjørekomfort, kraftige motorer og en utpreget coupè-inspirert taklinje. Resultatet ble kombinasjonen av en elegant sedan, en fleksibel stasjonsvogn og en allsidig SUV.

Når oppfølgeren nå lanseres, er det med nye linjer og spissede egenskaper. Med smarte lettvektskonstruksjoner er nye BMW 6-serie Gran Turismo opptil 150 kilo lettere enn sin forgjenger. Avhengig av hvilken motorvariant man velger, gjøres sprinten fra 0 – 100 unna på ned til 5,3 sekunder. Drivstofforbruket og utslippsnivået er redusert med opp til 15 prosent sammenlignet med forgjengeren.

Også størrelsen på bilen forsvarer at modellen nå tar steget opp og får tallet 6 i modellbetegnelsen. Helt nye BMW 6-serie Gran Turismo utvider proporsjonene med 87 mm i lengde (5091 mm), bredden er uendret fra 1902 mm, mens høyden er blitt redusert med 21 millimeter til 1538 mm og bakenden er senket med 64 mm. Dermed kommer også den coupè-inspirerte taklinjen enda tydeligere til sin rett. Sett fra siden er linjene som skjærer gjennom dørene og kurvene over den bakre hjulbuen dominerende. Hekken er kraftig og særegen, mens fronten tydelig viser slektskapet til andre store BMW-modeller.

Interiøret er førerorientert, med en noe høyere sittestilling. For maksimal komfort for alle passasjerer, kan også baksetene leveres med elektrisk justering. Bagasjerommet har et solid volum på 610/1800 liter, hele 110 liter mer enn forgjengeren. Dermed ligger alt til rette for lengre turer i ekte Gran Turismo-ånd.

Tre modellvarianter
Helt nye BMW 6-serie Gran Turismo lanseres først med tre av BMWs nyeste motorer, to av modellvariantene kommer med BMW xDrive intelligente firehjulssystem. Åttetrinns Steptronic-girkasse og luftfjæring på bakakselen er standard på alle varianter.

Den 2.0-liters firesylindrede bensinmotoren i BMW 630i Gran Turismo har en effekt på 258 hestekrefter med et dreiemoment på 400 Nm. Bilen går fra 0-100 km/t på 6,3 sekunder, bruker fra 0,62 liter per mil, og har et CO2-utslipp fra 142 g/km.

Nye BMW 640i Gran Turismo har en effekt på 340 hk og maksimalt dreiemoment på 450 Nm, og rekker fra 0-100 km/t på 5,4 sekunder, mens BMW 640i xDrive Gran Turismo klokker inn den samme øvelsen på 5,3 sekunder. Det kombinerte drivstofforbruket til de to modellene er målt fra henholdsvis 0,7 og 0,77 liter per mil, og et CO2-utslipp fra 159 og 177 g/km.

BMW 630d Gran Turismo og BMW 630d xDrive Gran Turismo har en sekssylindret dieselmotor med en effekt på 265 hk og et maksimalt dreiemoment på 620 Nm. Bilen går fra 0-100 km/t på henholdsvis 6,0 og 6,1 sekunder, og har en toppfart på 250 km/t. Det kombinerte drivstofforbruket er fra 0,49 og 0,55 liter per mil, og et CO2-utslipp fra henholdsvis 129 og 144 g/km.

Spekket med ny teknologi
Nye BMW 6-serie Gran Turismo er utstyrt med et display og kontrollsystem med en rekke funksjoner som skal gjør kjøreturen både underholdene og sikker. Bilen leveres med BMWs iDrive-system med Touch Controller på midtkonsollen, og med en frittstående berøringsskjerm med et display på 10,25 tommer. Kundene kan også velge BMW Gesture Control hvor definerte håndbevegelser foran midtkonsollen styrer ulike funksjoner.

Forbedret kjøreassistent
BMW 6-serie Gran Turismo leveres med en rekke kameraer og valgfrie radar og ultralydsesonserer som overvåker bilens omgivelser. Kollisjons- og fotgjengervarsel med kollisjonsvarsel kommer som standard. På tilvalgslisten er en ny og forbedret versjon av Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon som opererer i hastigheter mellom 0 og 210 km/t. Førerassistansesystemene, som er aktiv i samme hastighetsområde, er et annet element som bidrar til at 6-serie Gran Turismo tar oss ett steg nærmere autonom kjøring.

Priser på de nye BMW 6-serie Gran Turismo-modellene ventes i løpet av sommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen