Verdenspremiere for Kia Stinger

Verdenspremiere for Kia Stinger på North American International Auto Show

Kia fikk mye oppmerksomhet da de i natt norsk tid introduserte sin råeste bil noensinne, 2018 Kia Stinger (Stinger) på North American International Auto Show i Detroit.

Stinger er en videreutvikling av konseptbilen GT, og er en femseters sedan som er den raskeste bilen produsert av Kia noensinne. Det er Peter Schreyer, sjefsdesigner i Kia Motors, og hans team i Frankfurt som er ansvarlig for Stinger, de designet også konseptbilen GT i sin tid. “Med Stinger handler det ikke om å ankomme først, alt handler om selve reisen, det er lidenskap”, sier…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdenspremiere for Kia Stinger på North American International Auto Show

Kia fikk mye oppmerksomhet da de i natt norsk tid introduserte sin råeste bil noensinne, 2018 Kia Stinger (Stinger) på North American International Auto Show i Detroit.

Stinger er en videreutvikling av konseptbilen GT, og er en femseters sedan som er den raskeste bilen produsert av Kia noensinne. Det er Peter Schreyer, sjefsdesigner i Kia Motors, og hans team i Frankfurt som er ansvarlig for Stinger, de designet også konseptbilen GT i sin tid. “Med Stinger handler det ikke om å ankomme først, alt handler om selve reisen, det er lidenskap”, sier Gregory Guillaume, sjefsdesigner for Kia Motors Europe.

Albert Biermann, som kom fra BMW til Kia i desember 2014, er ansvarlig for oppsett og kjøreegenskaper sammen med sitt team av ingeniører i Korea og på Nürburgring testsenter.

Når Stinger kommer for salg mot slutten av 2017 er det med to ulike motoralternativer, åtte trinns automatkasse, bakhjulsdrift eller firehjulstrekk. En 2.0 liters firesylindret turbo med 255 hk, og en 3.3 liters turbo V6 med 365 hk er begge fortsatt under utvikling, men Kias måltall for bilen er 0-100 på 5.1 sekunder og toppfart på 269 km/t.

Artikkelen fortsetter under annonsen