Fornyet SUV-suksess

GLA har vært en stor suksess for Mercedes-Benz og på bilmessen i Detroit 9. januar presenteres nye GLA med omfattende oppgraderinger og en ny toppmodell i Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC med hele 381 hk.

– I kjølvannet av A-Klasse, som staket ut en ny designkurs for Mercedes-Benz, kom kompakt-SUV’en GLA i 2013 som en viktig bidragsyter til å sikre Daimler tittelen som verdens største premium bilprodusent i 2016. Når nye GLA nå introduseres er det med store forventninger til videre vekst, sier Direktør Mercedes-Benz personbil, Kjetil Myhre.

Tre ulike chassis-varianter
Nye GLA leveres med komfortfjæring som standard,…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

GLA har vært en stor suksess for Mercedes-Benz og på bilmessen i Detroit 9. januar presenteres nye GLA med omfattende oppgraderinger og en ny toppmodell i Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC med hele 381 hk.

– I kjølvannet av A-Klasse, som staket ut en ny designkurs for Mercedes-Benz, kom kompakt-SUV’en GLA i 2013 som en viktig bidragsyter til å sikre Daimler tittelen som verdens største premium bilprodusent i 2016. Når nye GLA nå introduseres er det med store forventninger til videre vekst, sier Direktør Mercedes-Benz personbil, Kjetil Myhre.

Tre ulike chassis-varianter
Nye GLA leveres med komfortfjæring som standard, mens senket fjæring er tilgjengelig i forbindelse med AMG Line eller «Dynamic Handling»-pakken. Med Off-road-pakken blir bilen 30 millimeter høyere og resulterer i bedre terrengegenskaper på grunn av høyere bakkeklaring.

Utsøkt utseende
I likhet med sine større søsken i SUV-familien får nye GLA den nye splitt-grillen og modifiserte støtfangere foran og bak. Nye lettmetallfelger er også med på å understreke familietilhørigheten. Som eneste modell i sitt segment tilbys nå 360-graders kamera i kombinasjon med en stor 8-tommers skjem. Det eksklusive interiøret mange kjenner fra A-Klasse og CLA videreføres også i nye GLA.

Lysende fremtid
LED High Performance frontlykter erstatter dagens bi-xenon frontlykter med en fargetemperatur som ligner dagslys. Energiforbruket er rundt 60 prosent mindre enn xenon og ca. 70 prosent mindre enn halogen. Baklyktene tilpasses automatisk lysforhold med tre ulike intensiteter for medtrafikanters komfort og sikkerhet.

Sikker standard
Nye GLA får «Active Brake Assist» som standard. Systemet varsler føreren dersom det ikke er tilstrekkelig avstand til kjøretøyet foran, og hvis nødvendig, iverksettes autonom bremsing for å hindre en kollisjon eller redusere konsekvensene.

Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC
Motoralternativene strekker seg nå fra prisgunstige GLA 180 til høyytelsesvarianten AMG GLA 45 4MATIC med 381 hk. Den ekstreme motoren er verdens kraftigste serieproduserte 2-litersmotor og gjør 0-100 km/t på vanvittige 4,4 sekunder.

 

Nye GLA har norgeslansering i mars. Norske priser er ikke klare.

Artikkelen fortsetter under annonsen