Alcoa lanserer ultrahjulet

Alcoa lanserer ultrahjulet; det letteste og mest drivstoffeffektive trailerhjulet noensinne

Alcoa lanserer nå sin letteste og sterkeste aluminiumsfelg noensinne – Ultra ONE™ – i Europa.  Ultra ONE ™ har en såkalt MagnaForce ™-legering og er opptil 17% sterkere enn industristandarden, betydelig lettere enn stålhjul og krever langt mindre vedlikehold – faktisk er såpe og vann alt som trengs for å beholde det skinnende utseendet på felgen.

-Alcoas Ultra ONE ™-felg gir den samme kraftig ytelsen, men uten den tunge vekten som stålfelger gir. Når vi nå lanserer ultrahjulet i Europa, er det fordi vi ønsket å bringe…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alcoa lanserer ultrahjulet; det letteste og mest drivstoffeffektive trailerhjulet noensinne

Alcoa lanserer nå sin letteste og sterkeste aluminiumsfelg noensinne – Ultra ONE™ – i Europa.  Ultra ONE ™ har en såkalt MagnaForce ™-legering og er opptil 17% sterkere enn industristandarden, betydelig lettere enn stålhjul og krever langt mindre vedlikehold – faktisk er såpe og vann alt som trengs for å beholde det skinnende utseendet på felgen.

-Alcoas Ultra ONE ™-felg gir den samme kraftig ytelsen, men uten den tunge vekten som stålfelger gir. Når vi nå lanserer ultrahjulet i Europa, er det fordi vi ønsket å bringe vår beste hjulteknologi til det voksende europeiske markedet, og for å hjelpe regionens trailerflåter ta av noen kilo, laste mer og bruke mindre drivstoff. Og i tillegg så ser de ganske bra ut, sier Tim Myers, konserndirektør for Alcoa Wheels & Transportation

17 % sterkere enn industristandarden
Lastebil- og trailerprodusenter verden over er i ferd med å gå over fra stålfelger til aluminiumshjul for å øke nyttelasten, bedre drivstofføkonomien og møte utslippskravene. De nye Ultra ONE-hjulene er laget av ett eneste stykke smidd aluminium, noe som gjør dem lettere og fem ganger sterkere enn stålhjul, samtidig som de øker drivstoffeffektiviteten og nyttelasten. Ultrahjulet er dessuten laget med den sterkeste hjullegeringen på markedet, Alcoas MagnaForce ™-legering. MagnaForce er utviklet ved Alcoa Technical Center i Pittsburgh i USA, og er i gjennomsnitt 17 % sterkere enn industristandarden for aluminiumshjul.

Ingen mer polering
Alcoas ultrahjul kommer med Alcoas Dura-Bright® EVO overflatebehandling, som ivaretar hjulenes strålende glans og omtrent eliminerer behovet for polering. Faktisk er regelmessig rengjøring med såpe og vann nok til å holde hjulene skinnende, selv etter hundrevis av vasker og tusenvis av kilometer. Dette reduserer behovet for vedlikehold og minimerer kostnadene.

-I USA har etterspørselen etter Alcoas Ultra ONE ™-hjul vært enorm stor siden vi lanserte det i mars i år, og flere av de største lastebil- og trailerflåtene har allerede oppgradert til Ultra ONE™. Vi har derfor stor tro på at dette hjulet også vil bli godt mottatt i Europa, sier Kai-Rune Heggland, Alcoas Norgessjef.

Alcoa arbeider nå med den europeiske markedsintroduksjonen, og regner med å ha hjulene tilgjengelige i løpet av andre halvdel av 2015.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen