God tilgang på bruktbil

Bruktbilmarkedet er i endring. Enkelte forhandlere merker blant annet, at det er knapphet på bruktbiler om dagen, og samtidig går prisene opp. Hos Gretland Bil i Sarpsborg merker man prisoppgangen, men butikken er velfylt av biler.

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

-Vi har en bred portefølje, og takket være god likviditet og mange kontakter, har vi tilstrekkelig med biler å tilby. Det at vi eksporterer færre biler enn før, bidrar også til bilene forblir i det hjemlige markedet, forteller daglig leder og eier, Sondre Gretland til Motormagazinet.

Markedet forandrer seg
Sondre Gretland har over tid registrert at prisene på brukte biler har gått opp. Det gjelder kanskje spesielt litt eldre, billige biler som har fått prisoppgangen.
-Det at det selges færre nye biler, gjør også at bruktbilmarkedet forandrer seg. Den generell økonomiske situasjonen med høyere rente og annen usikkerhet, gjør sitt til at mange velger en nyere bruktbil framfor en helt ny bil. Det er penger å spare på å kjøpe brukt, påpeker Gretland.

Godt fornøyde
-Hvordan har første del av 2024 vært for Gretland Bil?
-Vi er godt fornøyde. Antall biler som er solgt ligger på det nivå som vi har budsjettert med, og vi tjener fortsatt penger. Det vi opplever, er at vi må jobbe noe hardere og intenst enn tidligere, men det er ikke verre enn at vi håndterer akkurat det på en utmerket måte. Vi er bilbutikk for folk flest og har selv begge henda på rattet, slik at vi styrer egen utvikling på alle områder. Det gir oss noen fordeler i kampen om kundene.

Mer brukte elbiler
-Hva er gjennomsnittsprisen på en bruktbil hos dere?
-Den ligger på fra 200 til 250 000 kroner. Vi har rimeligere biler, og selvsagt biler som er priset end el høyere. Du får egentlig det du vil hos oss.

-Hva med forholdet mellom fossile biler og brukte biler?
-Uten at vi har gjort noen grep i forhold til dette, så er det åpenbart at vi selger mer elbiler enn før. Det kommer som en naturlig utvikling. Det selges klart mest nye elbiler og dermed blir konsekvensen at bruktbilmarkedet endrer seg på dette punktet også, sier Sondre Gretland.

 

Foto: Sondre Gretland, daglig leder og eier av Gretland Bil i Sarpsborg, er fornøyd med salget av bruktbil så langt i 2024.

Artikkelen fortsetter under annonsen