Ford med Europa-debut med Mustang

2024 FIA World Endurance Championship Le Mans Test Le Mans, France 7th - 9th June 2024 Photo: Drew Gibson

Høy ytelse, førsteklasses funksjonalitet og mer raffinert enn alle andre – Nye Ford Mustang GTD Carbon Series debuterer på 24-timers løpet i Le Mans og utmerker seg på alle måter.

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra den nye Performance-pakken til det førerfokuserte interiøret med synlige karbonfiberelementer og den iøynefallende fargen Chroma Flame: Nye Mustang GTD står virkelig ut i mengden i sin europeiske debut.

Supersportsbilens Performance-pakke er selve nøkkelen for å nå målet om å kjøre den sagnomsuste Nürburgring Nordschleife på under 7 minutter*. Den består av «canards» i front, en større spoiler under frontfangeren, flaps under karosseriet, og et system som reduserer luftmotstanden på bakvingen. De aktive aerodynamiske elementene reduserer luftmotstanden når bilen kjører i en rett linje uten at det går på bekostning av det aerodynamiske grepet i svinger.

Performance-pakken inkluderer også en lettvektspakke som fjerner noe av det lyddempende materiale, og kommer med lekre 20-tommers magnesiumfelger og en unik front. Selv om Performance-pakken blir vist frem på en Carbon Series-modell, kan den fås til alle Mustang GTD.

Utmerker seg på alle områder

– For at en sportsbil skal kjøres så raskt på Nürburgring holder det ikke at den er veldig bra på en ting. Den må være veldig bra på alt – både svinger, grep, bremser og akselerasjon. Fra det lette karbonkarosseriet på alle GTD, til aerodynamikken i Performance-pakken, har vi lært av motorsporten hvordan vi kan få Mustang GTD til å utmerke seg på samtlige områder – alt i jakten på en runde på under 7 minutter på Nürburgring, sier Mustang GTD Chief Engineer Greg Goodall.

Interiør i supersportsbilen vist frem for første gang

Interiøret i nye Mustang GTD blir også vist frem for første gang på Le Mans. Det flatbunnede og polstrede GTD-rattet med premium Dinamica- og karbonfiberdetaljer kommer med eksklusive knapper for å justere demping, stivhet og eksosmodus. Fra Recaro-setene, som er standard, kan førere derfor ha fullt fokus på veien, samtidig som de kan justere for å ta svingene best mulig, eller velge lyd ved akselerasjon.

Foran girvelgeren er det også to nye knapper som gir deg tilgang til Track-app siden, og aktiverer en løftefunksjon for frontakselen – for å unngå hindringer på parkeringsplasser og i innkjørsler.

5,2 liters V8-motor med over 800 HK

Føreren i supersportsbilen har også med de 3D-printede girhendlene i titan, full kontroll over hvordan den 8-trinns standard dobbeltclutch-transakselen styrer den kompressormatede 5.2-liters V8-motoren på over 800 HK. Girhendlene er overdimensjonerte og har et sekskantet mønster som både er lett å finne og gir førerens fingre noe å gripe om – nok et eksempel på hvordan Ford bruker motorsport for å forbedre kjøreopplevelsen. Titanbelegg er også tilgjengelig på girvelgeren i midtkonsollen.

Kompromissløs motorsportstyling

I tillegg til den nye lakkfargen Chroma Flame, kan Mustang GTD fås med fem andre eksklusive standardfarger: Polymimetic Gray, Race Red, Shadow Black, Frozen White og Lightning Blue.

Med Carbon Series fremheves karbonfiberkarosseriet ved blant annet å la taket og panseret være umalt, mens hjulene (aluminium eller magnesium) er lakkert i Magnetite. Karosserifargede eller kontrastfargede striper er også tilgjengelig. Det er også bremsekalipere i Grabber Blue, Race Red, eller Black.

Spillteknologi og banebrytende software

Med Mustang GTD blir også den banebrytende softwaren i nye Mustang ytterligere forbedret. Spillteknologien fra Unreal Engine forsyner SYNC4 infotainment-systemet med grafikk både på den 13,2 tommers store berøringsskjermen og det 12,4 tommers konfigurerbare instrumentpanelet. Hver av de seks kjøremodusene viser en Mustang GTD, mens et nytt Performance-tema i instrumentpanelet plasserer girindikator og turteller i sentrum og fjerner all annen overflødig informasjon. Mustang GTD-eiere kan også enkelt lage sin egen Mustang GTD avatar på My Mustang-siden.

Åpner for søknader om å kjøpe den mest avanserte og råeste Mustangen noensinne

Mustang GTDs europeiske debut sammenfaller med at det offisielt åpnes for søknader om å få kjøpe supersportsbilen i Europa. Etter klokken 13:00 den 13. juni kan potensielle kunder i Europa gå inn på TheMustangGTD.com og søke om å kjøpe den mest avanserte og råeste Mustangen som noensinne er produsert.

* Basert på produsentens datatekniske simuleringer

Artikkelen fortsetter under annonsen