FIAT viser elektrisk Panda

FIAT feirer 125 år som bilprodusent og lanserer en ny bil som lar seg inspirere av 1980-tallets ikoniske, firkantete Panda. En kompakt familiebil laget for å møte kundenes behov over hele verden.

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjennom de over 100 årene med bilproduksjon, har FIAT alltid hatt et mål om å gjøre mobilitet tilgjengelig for flere.

Nå introduserer FIAT den nye Grande Panda, en ny global modell som er ideell for familier og det moderne bymiljøet.

 

En ny modell hvert år

Olivier Francois som er sjef for FIAT, sier dette bare er den første bilen i Panda-familien, og at de vil slippe en ny modell hvert år frem til 2027.

– Den beste måten å feire 125 år med FIAT på er å vise frem første del av vår nye fremtid. Nye Grande Panda er designet i Torino hos vårt designsenter Centro Stile, og henter stor inspirasjon i originalens verdier. Med Grande Panda begynner FIAT nå sin overgang til globale, felles plattformer som dekker alle regioner i verden. Grande Panda er perfekt egnet for familier og urban mobilitet i alle land… en ekte FIAT!

 

De nye modellene er utviklet på STLA Smart-plattformen – en multienergiplattform som gjør det mulig å skape mange forskjellige kjøretøy og imøtekomme kundenes behov over hele verden.

 

Designet i Italia for verden

Fiat Grande Panda er bare 3,99 meter lang. Takket være rene linjer og et smart organisert interiør, gir den likevel plass til fem personer, og er perfekt for et komfortabelt og moderne byliv for hele familien.

 

Designet til FIAT Grande Panda trekker linjene tilbake til den klassiske Panda som har blitt en kultbil langt utenfor Italias grenser. Fronten kombinerer det kvadratiske med et moderne slankt utseende – hvor lysene består av pikselpunkter som starter i midten og følger grillen ut til frontlysene. Når bilen ruller med kjørelys, lyser kubene i fronten opp som horisontale piksler arrangert i et sjakkbrettmønster.

 

Sett fra siden minner Grande Pandas silhuett om sin 40 år gamle forgjenger der form følger funksjon. Til ære for den klassiske Panda 4×4, er Panda-bokstavene gjengitt i tredimensjonalt relieff på dørene.

 

FIAT-logoen er også tydelig innfelt i bakluken, og med PANDA tydelig plassert nede på høyre side. Baklyktene har igjen hentet frem kubene fra fronten, og sammen med tydelige hjulbuer, vinkelen på vinduene og nedre del av støtfanger danner det et robust utseende.

 

Grande Panda vises denne sommeren, og er ventet til Norge tidlig neste år.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen