Nytt Porsche Center tar form

-Vi håper å kunne flytte inn i vårt nybygg i løpet av fjerde kvartal i år. Nå er vi godt i gang med grunnarbeidene. Det skal bli spennende med et helt nytt Porsche-anlegg i Fredrikstad, sier Christoffer Mack, som er daglig leder på Porsche Center Son og leder/Country Manager i Hedin Performance Cars Norge til Motormagazinet.

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folk som frekventerer området i Råbekken og Smørbøttaveien har sett hvordan arbeidene med det nye Porsche-anlegget skrider frem. Grunnarbeidene startet i august 2023 og i løpet av dette året skal et helt nytt fullskala Porsche Center etableres.

Elektriske modeller
-Vi er inne i en periode der nybilsalget ikke er optimalt. Nå har vi imidlertid tro på at det kan bedre seg etter hvert ikke minst når vi i år lanserer vår elektriske Porsche Macan. Og i årene fremover blir det lansert flere elektriske modeller, sier Christoffer Mack.

I Fredrikstad planlegger man fire ansatte i salg og administrasjon, og slik det ser ut nå, åtte ansatte på service til å begynne med. Dermed blir det fire forhandlere i regi av Hedin Performance Cars i Norge. I tillegg til Fredrikstad er det etablert Porsche Center i Son, Stavanger og Kristiansand.

Et stort bygg
Og det er litt av et bilsenter som etter hvert tar form på jordet i Smørbøttaveien. Meningen er at bygget skal gi en god opplevelse av merkevaren og produktene. Bygget utformes som et fullskala Porsche Center og skal etter planene bli på 3400 kvadratmeter.

I en tidligere pressemelding (2022) uttalte VD Hedin Performance Cars, Rickard Magnusson, at Porsche Center Fredrikstad vil bli en destinasjon hvor Porschekunder og fans kan oppleve merkevaren i moderne og innbydende lokaler. Magnusson understreket at man har ambisjoner om å styrke posisjonen Porsche har i Norge. Man satser videre på elektriske drivlinjer og da i første omgang med nye, fullelektriske Macan.

Det er Glemmen gård Eiendom, i samarbeid med Dahle Eiendom, som har fått i oppdrag å bygge Porsche Center Fredrikstad. I pressemeldingen anslås en investering i størrelsesorden 130-150 millioner kroner.
Om nyetableringen i Fredrikstad får konsekvenser for anlegget og driften i Son vites ikke.

 

Grunnarbeidene er i full gang med det nye Porsche-anlegget i Fredrikstad.

 

 

 

Foto: Denne illustrasjonen viser hvordan man har tenkt seg Porsche Center Fredrikstad i Smørbøttaveien. (Illustrasjon: Hedin Performance Cars Norge)

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen